Åkerlandskap
Bildet inngår i albumet Kornåkeren -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-08-03 23:48:22
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-10-30 17:16:30
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger163
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_541942} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Ivan H.
Jeg forholder meg til versjon 1.
Jeg får med en gang et intrykk at dette er et uferdig bilde, pga flekkene som kommer av støv på bildebrikken. Jeg begynner da å lure på om du kunne jobbet mer med dette bildet?

Jeg ser dette som et undereksponert og flatt bilde, der korn og himmel ikke kommer godt frem. Blikket mitt leter, men finner ikke noe interessant.
Men jeg ser hva som fenget deg når du valgte å ta dette bildet, da du har et fint kornlandskap og en relativt dramatisk himmel. Men dette kommer ikke godt frem her.

Jeg lurer også på hva skyggen nede til venstre er, da den opptar oppmerksomheten min. Faktisk så mye at jeg heller ser på den enn det faktiske motivet. Noen skritt til høyre så ville du unngått den og kanskje også fått bygget den andre mer med i bildet.

Jeg ville gjort nye forsøk på redigering, eller gått tilbake under samme forhold (lav sol og skyet vær).

Mvh
Ivan
Arne Henning G.
Hei!
Er enig i at dette ikke er helt ferdig. Var nok litt rask med å legge det ut... Når det gjelder støvflekkene trodde jeg de var på skjermen, og er enig i at de er skjemmende. Ellers er dette mitt første forsøk på å gjøre noe i CS5. hadde ambisjoner om å gjøre noe med skyggen nede til venstre, men fikk ikke det til på en ok måte. Det kan nok stemme at det er en smule undereksponert, og jeg har vel ikke lykkes helt med mitt PS-arbeid. Skal tilbake og ta bildet på nytt.
Helge R.
Hei!

Jeg liker gråtonene - der synes jeg du treffer bra. Den lave kontrasten synes jeg understreker roen i bildet. Jeg er generelt glad i masse kontrast, men her synes jeg du har gjort det bra med gråtonespillet.

Har også noen konkrete forslag til forbedringer.
-horisonten er i midten av bildet, dette fungerer neste alltid dårlig. Jeg tror jeg hadde godt for en tredeling med enten himmel eller åker som 2/3 av høyden på bildet.
-Den første metern med åker burde vise knivskarpe aks.
-Bebyggelsen i åsen til høyre synes jeg trekker bildet ned.

Enda bedre gråtoner med mindre harde skygger kunne en fått om en tok bildet med lavere sol - kun er forslag!

Lykke til:)

Helge
Arne Henning G.
Takk for kritikken Helge!
Er enig i mye av det du sier. Men før jeg har tatt et nytt bilde under samme forhold så tror jeg ikke det gjør så mye at horisonten er ganske midt på. men jeg får se. Kommer an på himmelen og om det er er nok liv med skyer osv.. Når det gjelder knivskarpe aks i forgrunnen så er jeg helt enig. Tok meg detsverre ikke tid til å ta tilstrekkelig mange bilder med ulike fokuspunkter og ulike blendere. Men når det gjelder bebyggelsen i åsen så er det et element jeg i utgangspunktet hadde lyst til å ha med. Skal ha det med meg neste gang jeg gjør et forsøk.
Roger H.
Ser du har lagt ut en V2. Må vel si at jeg liker den best selv om det er to forsjellige bilder. Her får jeg en mer tilstedeværelse. Det er vel veien som gjør det.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu