Fiskeørn
Fiskeørn ungfugl fotografert fra skjul i Dalen i Telemark. Hardt lys gjorde det utfordrende å eksponere med tanke på høylys og skygge. Jostein Hellevik har bygd opp et eldorado for naturfotografer i Dalen. Her kan du velge mellom to (snart tre)fiskeørn skjul. Du har mulighet for lavskrike, trane, elg, bever, rev m.m, og kongeørnskjulet på vinterstid ike minst. For å få med seg mest mulig er det jo fordel med flere dager til rådighet, men ingen garantier gis (det er jo også vanskelig når det er snakk om ville dyr/fugler). Selv satt jeg 10 timer i samme fiskeørnskjul og hadde på det meste tre fiskeørner på utsiden. Utover det ble elg, hare og trane observert på vei til og fra Dalen. Flott område som jeg gjerne skulle tilbrakte mer enn en liten dag i.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-08-04 13:40:45
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon eos-1D MarkIII
  • Canon EF 100-400 1:4.5-5.6 L IS
  • Brennvidde560mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • AnnetISO 1000, stativ og skjul. Prøvde for første gang 1.4 ectender på 100-400 mm. Ikke noen optimal løsning da objektivet i utgangspunktet er lyssvakt. Med andre ord avhengig av mye lys.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_541993} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Astrid S.

To kjempeblinkskudd!
Nært og med mange detaljer i fjærene.
Flott fanget!!
Astrid

Avsluttet .

To velkomponerte og virkelig flotte og skarpe bilder av fiskeørna, orginalen blir favoritten med den flotte posituren til ørna. Fine farger og en dus flott bakgrunn, dette var meget bra.

Mvh Tom Egil
Odd Chr. K.

To flotte jkj. Som du skriver, mye lys og du tåler vel 1.4 ext godt her. Vanskelig å se noe kvalitetstap uten noe å direkte sammenligne med, men dette holder jo i massevis. Flotte positurer i begge. Fint at du informerer litt om sted og mulighetene som finnes der.
Odd C.
Svein O.

Kjempeblink. Høy teknisk klasse.
Bjørn H.

To flotte bilder,liker dette godt :)

mvh.Bjørn
Nils Christian S.

Gratulerer med disse to flotte fiskørnbildene!
Du formidler kjempebra som vanlig!
Bjørn Aksel B.

Slikt lys er hva vi kaller i Østfold, møkkalys. Du har fått maks ut av det synes jeg. To flotte situasjoner av den unge. Har du prøvd å dempe det blå en smule? Du får booke en tur til oss i gaupebu senhøst hvis du har tid?
mvh
Bjørn A
jarl kjetil j.

Hei og takk for kommentarer alle sammen!
Bjørn A: Er et dekkende uttrykk for lysforholdene du kommer med, og versjon 2 blir en vel illustrasjon på dette ;) Mulig jeg burde dratt ut litt blåstikk ja.... Klart jeg har tid til en tur til gaupebu, vi har mye ugjort der. Vi snakkes!

jkj
Håvard F.

Woooow v2 er et blinkskudd. V1 er også knall. Har prøvd etter fiskeørna selv i sommer, men skal man lykkes så må det nok skikkelig skjul til. Flott Jarl
Mvh
Håvard
Liv F. D.

To fantastisk flotte bilder av ørna. Så nydelig presentert. Teknisk veldig bra! Ja, dette var virkelig blinkskudd! #2 tar kaka :) Supert!

Nydelig bakrunnsfarger også!

mvh
Liv ")
Bjørn-Atle A.

To sylskarpe og flotte bilder av ørnen her. Fint miljø med furuen og en "ryddig" fjern bakgrunn.
Kjell Ivar Ø.

To flotte av fiskørna, V2 for min del.
mvh Kjell Ivar
elin a.

To fantastiske bilder.
elin
Ottar P.

To fine bilde av høy klasse til tross for vanskelig lys. V2 var jo det jeg kaller blinkskudd.
Bra fanget og flott utført!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu