Marcado
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-08-14 23:01:48
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • Nikon AF-S 17-35/2.8
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/18
  • Lukker10s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_543893} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .
Dramatisk skyer på lang lukkertid. God dybdeskarphet. Synes komposisjonen på originalen er finest fordi bygningene ligger mer som en bakgrunn enn i versjon to. Og komposisjonen er bra, synes jeg. Om din hensikt med bildet har vært både å få med vannet og uskarpe bevegelser, så har du lykkes. Men om du bare ville oppnå effekten med vannet og lang lukkertid, så kunne ett eller et halvt sekunds lukkertid gjort samme jobben. Da hadde menneskene sannsynligvis framstått som tilstrekkelig skarpe.
Frank A.
Takk for kommentar Dag. :-) Tanken er egentlig å få fjernet menneskene helt, men med så fint vær hjelper det ikke engang med gråfilter med tetthet på 1000. Kunne tenkt meg 2-5 minutter egentlig. Det var et eksperiment og jeg kommer til å prøve igjen. Hyggelig du likte bildet. :-)
mvh FrankA
Avsluttet .
Dette er et bilde der man kan klippe og lime. Dvs. sette inn fontenen i et bilde som har rask lukkertid. Selv vet jeg ikke hvordan jeg skulle gjort det, men det vet kanskje du?
Frank A.
Jo, men ideen er at hele torget skal være der med boder, fontene og alt, men uten mennesker. De skal på en måte være gått i oppløsning pga bevegelse. Klippe og lime er en mulighet hvis du ønsker det motsatte; Skarpt situasjonsbilde av torget og menneskene og slør i fontenen. Jeg kan teknikken, men har ikke trent på det. Bruker bildene mine som de er, kun litt sminke for å få fram ideen jeg hadde i hodet når jeg tok det.
Mvh FrankA :-)
Jan Åge H.
Brukte du 10 sek lukker, eller 1/10?
Frank A.
Det var heller 20 sekunder. :-)
Mvh FrankA
Jan Åge H.
Grunnen til mitt sp.m, var at jeg var nede på samme plass igår, prøvde meg på dine innstillinger, og skjermen ble helt hvit, prøvde just. uten hell, på slik lang lukker, på dagtid;););)
Jan Åge H.
Grunnen til mitt sp.m, var at jeg var nede på samme plass igår, prøvde meg på dine innstillinger, og skjermen ble helt hvit, prøvde just. uten hell, på slik lang lukker, på dagtid;););)
Frank A.
Jeg brukte gråter som nesten ikke er gjennomsiktig for å redusere lyset. Det tetteste som er i handelen.
Mvh FrankA
Frank A.
Skulle vært gråfilter...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu