Furuskog med kveldssol
Bildet inngår i albumet Østerdalen furuskog - Furuskogen i Østerdalen er en av mine favoritter blant norske skogtyper. De rette furustammene med sitt fargespill i rødt og brunt, og skogbunnen som enten kan være lyng eller hvit lav, gir mange flotte motiver.
Utstyr
  • Nikon D3s
  • Nikon 24-70 mm f 2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_544041} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Ivan H.
Hei,

Det er noen ting jeg liker ved dette bildet.
Jeg liker den lave solen og lyset som kommer inn fra høyre, noe som gir en fin kontrast til stammene og den grønne bunnen. Linjene på bakken gjør seg også godt. Samt de lyse partiene på bakken i forhold til det grønne.
Liker også de rette linjene i kontrast med den buede bakken der bak.

Bildet er i og for seg godt komponert og her er elementer som spiller på lag og gir en fin stemning. Men samtidig er det noe som mangler for meg, det blir litt kjedelig i lengden. Det er liksom ikke noe som bryter opp all harmonien. Det trenger ikke være noe som bryter opp, litt usikker, men jeg føler at det mangler noe som kan gi bildet det ekstra. Føler nesten at du har fotografert en flott bakgrunn til det egentlige motivet, som ikke er med på bildet. Om du forstår.

Jeg synes også detaljene er noe harde, og får en følelse av noe oppskarping i etterkant. Kanskje blendervalget på f22 ikke var så gustig for detaljene? Mulig en lavere blederverdi ville fått frem mer detaljer?

Mvh
Ivan

Ketil S.
Takk for innsiktsfull kommentar! Jeg synes nok selv at bildet har nok innhold, jeg liker slike landskapsbilder (og er spesielt glad i denne naturtypen). At du mener det er for mye oppskarping (det er jo HDR, det her)kan jeg godt forstå, jeg har vært litt usikker på det selv. Har gått litt fram og tilbake. Har en utskrift på Watercolor papir som ble veldig bra om jeg skal si det selv, men det kan virke litt hardt på skjermen, og motvirker dermed den ellers duse stemningen.
Ivan H.
Ja, det blir ofte litt annerledes på et print. At det er HDR betyr ikke så mye for meg, selv om jeg ofte ikke liker HDR bilder. Synes du har utført teknikken på en subtil måte, noe som jeg foretrekker. Om bildet er bra på papir, så er det nok det viktigste. Nedskalering og formattilpassning før publisering har også noe å si.
Lars B.
Jeg synes vel egentlig at bildet står seg godt "alene" - blikkfanget er der absolutt - med det sterke sollyset som gjør hele bildet og som sprer seg utover trestammene og trekker den direkte oppmerksomheten dit.
En fin fanget stemning, synes jeg.

- Lars
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu