Makrellterne
Bildet inngår i albumet Fugler -
Fotograf
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 70-200 L 2,8 IS + 1,4x
  • Brennvidde280mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger260
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_54565} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Reidun G.

Bra fanget dette Jan.
Synd at øyet er lite synlig - ellers fine detaljer.
Synes du med IS er bedre i slike situasjoner ?
Reidun
Avsluttet .

Pent fanget. Ikke lett......har prøvd selv uten det helt store resultat. I tillegg synes jeg utsnittet sitter som et skudd.

Vh Svenn
Øistein T.

Pent dette her ja, -er det ett av hundre forsøk..? er vel vanskelig å fange det ''rette'' motivet uten mye prøv og feiling skulle jeg tro (og da er jo digitalt genialt), -erfaringer med IS'en forresten?
Jan W.

Takker for kommentarer!

Har tenkt å skrive et lite innlegg om IS, følgefokus og autofokus generelt på diskusjonsiden når jeg får tid.

På alle de flukt bildene av terner jeg har i arkivet til nå har det ingen betydning om det var med IS eller ikke fordi lukkertiden var fra 1/750 - 1/2000 sek. Noen av de er antakeligvis tatt uten IS for å spare strøm. Uansett så sto IS i mode I dvs. uten effekt for panorering, siden jeg vekslet mellom ulike motiver hele tiden. Alle bildene er tatt samme dagen i løpet av de par timene jeg hadde til rådighet før de andre på båtturen ville videre.

Det mest frustrerende for meg var autofokusen. Siden jeg aldri har hatt noe SLR autofokus før 10D og heller aldri hadde tatt bilder av fugler i flukt tidligere ble jeg totalt overrumplet av måten fuglene forsvant på i søkeren når jeg mistet fokuspunkt på fuglen og kameraet fokuserte på uendlig mot himmelen. Det var jo enkelt å følge en fugl på litt avstand men vanskelig på den avstanden jeg ønsket å fange de på, spesielt siden jeg lå på maven under en enkel kamuflasje med svært begrenset arbeidsvinkel. Jeg måtte fokusere hovedsakelig manuelt og så hjelpe til med autofokusen rett før bildet ble tatt.
Siden jeg ikke helt klarte å bli fortrolig med autofokus når jeg fikk 10Den valgte jeg helt fra de første dagene å benytte CF 4 med tommel basert fokus på assist knappen og AI center punkt. Uansett så tok jeg over 800 bilder på de ca. tre timene på ''måkeholmen'' og jeg var absolutt fornøyd med en god del av de.

Jan
Avsluttet .

Ja.....det som er mitt problem er at mitt utstyr ikke er det helt store. Jeg har en Fujifilm FinePix S304 som overhodet ikke er egnet for slik fotografering som omtales her. Jeg må først fokusere på en sted slik at eksponering og skarphet er innstilt før bildet tas. Så må jeg holde utløserknappen inne for å beholde innstillingene og vente på det rette øyeblikket. Dette er sikkert noe alle kjenner seg igjen i. Men med en lukkertid på 1/750 forsvinner fuglen ut av søkeren selv om jeg tar høyde for det ved å plassere søkeren et stykke forran fuglen. Det er rett og slett ikke raskt nok. Men men.....slik er livet i påvente av bedre utstyr.

Vh Svenn
Jens Erik N.

Utrolig at det går å få så skarpe bilder av flygende fugler ! Generelt synes jeg at fugler i bevegelse trenger mer rom rundt seg, spesielt i bevegelsesretningen, enn stillesittende fugler. Men bevares, dette er et knallbilde !
Jostein M.

Synes dette sitter meget bra jeg. Skal jeg kikke på noe må det være noen skygger samt litt for mørkt i hode partiet (jada jeg vet det er sort hehehe).
Mvh
Jostein
Øyvind K.

Absolutt bra, enig med JM.

-Øyvind
Mehrzad G.

Flott bilde med BRA utsnitt !

mvh Mehrzad

Arild K.

Flott ternebilde dette !

Mvh AK
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu