Nesten frøken
Hanna, finalist i Frøken Norge, men fikk ingen krone denne gangen...
Ble et greit beautybilde, av ei jente som ikke hadde trening foran kamera i det hele tatt.
Utstyr
  • Hasselblad H3D II 39MP
  • Hasselblad 150mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEnkelt oppsett med 3-4 lamper i studio...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_547362} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Karina N.

Jeg liker bildet, synes det er skarpt, og med behagelige, fine farger. Pen fotomodell, med godt ansiktsuttrykk og blikk! Jeg forestiller meg at jeg ville ha foretrukket at hun ikke ble kuttet på toppen av hodet.. men kanskje det ikke gjør noe heller:)
Lone M.

Vakkert portrett av en flott frøken dette . Godt ansiktsuttrykk på modellen. Duse, varme fine farger.Lone :)
Per N.

Synes heller ikke noe om kutting av hodet hennes . Å ha tre høylys i det høyere øye og to i det venstre , er vel strengt tatt etter min mening , et "stygt" brudd på regler for hvordan lyssettingen skal treffe modellen . Hun får jo et skikkelig slørete "look" .
Da synes jeg at tre/fire lamper virker som et par for mye .
Som du sikkert har skjønt så synes jeg ikke noe om bildet , også fordi du er vel som fagmann å regne .

Rolf-Ørjan H.

Per A. Nilsen: Gjør det noen forskjell på hvordan du liker et bilde om fotografen er fagmann eller ikke?

PS: Jeg følger ingen regler, jeg gjør som jeg har lyst til. Lurer på om fuglene du tar bilde av følger reglene?
Per N.

Jeg forventer meg mer av kvaliteten på et bilde som er tatt av en fagmann , ganske enkelt . Men hvis fotoverden er kommet så galt av sted, at det faktisk ikke finnes noen som helst regler , ja da blir jo alle bildene bra da ! :-) Synes du faktisk virker litt sår ?

Høylys i "hytt å pine " i øynene, har i alle fall blitt sett på som "slett" fagarbeid i mange år . Faktisk så hadde jeg ikke fått godkjent oppgaven av min fotografmester .
Da er det jo bare å "returkommentere" at det er sånn jeg vil ha det .
Forundrer meg at du ikke har et mere faglig retursvar . Hva i all verden fuglefotografering har med denne saken gjøre , skjønner jeg bare ikke , det er jo motiver som man IKKE har konrtoll over .
Forøvrig ganske kjekt å vite, at neste gang jeg skal portrettere noen , så får dem ta det som kommer ! fordi det er sånn jeg vil ha det .


Rolf-Ørjan H.

Per A. Nilsen - Jeg er da ingen fagmann?

Jeg har hverken fagbrev, fotokurs eller noen annen formell bakgrunn. Jeg er selvlært fra A-Å, har knapt lest en instruksjonsbok.

Men - jeg har hatt over 1000 bilder på trykk i norske magasiner de siste 12 månedene, og omsetter bilder for ca. 150 000 pr. måned.

Det er beklagelig at jeg ikke svarer til dine forventninger, men jeg bryr meg altså ikke om "høylys i hytt å pine" eller om din fotografmester ville godkjent bildene mine - jeg bryr meg om EN ting - og det er å tilfredsstille kunder og fans;-)

Jeg håper og tror at det IKKE finnes noen entusiastiske fototalenter der ute som tror det har noen betydning om det er to eller tre catchlights i begge øynene, eller "høylys i hytt å pine" (for å bruke dine ord), for er det der man retter fokus har man mistet det aller viktigste som kreves for å lage gode bilder ...
Lone M.
+1
Enig med Rolf-Ørjan her gitt :) Du hadde kanskje ikke fått fullt så mange bilder på trykk ,om du ikke hadde din unike stil. Det viktigste en fotograf kan gjøre ,er å stole på sitt eget talent og ego. Mange av de selvlærte fotografene blir svært så populære nettopp fordi de prøver å tilfredsstille å oppfylle kundenes ønsker og behov. Bilde ditt er vakkert. Det gjør heller ingenting om hun har høylys i øynene. Moderne Unge frøkner ønsker både highlight og retouching. Fotografier i dag ,blir brukt til så mye mye mer enn bare ... veggpryd hos mor og far .... Lone :)
Rolf-Ørjan H.
+1
Tusen takk Lone:-)

Og med det samme føyer jeg til en faglig forklaring til Per A. Nilsen på hvorfor jeg har valgt å gjøre lyset nøyaktig som jeg har gjort:

- Jeg ønsket et mykt uttrykk på bildet, samtidig ønsket jeg at cathchlights skulle være små slik at mye av jentas iris var synlig i bildet (det er et poeng at dette er et av de første bildene jenta tar uten mørke kontaktlinser!). Jeg ønsket også at hud og tekstur i klær skulle være godt definert.

Som Per A. Nilsen nok har fått med seg, ettersom han virker å være skolert (?), vil mange små lyskilder gi en bedre definert tekstur enn en stor softbox, samtidig som mange små lyskilder gir en tilsvarende softing eller opplevelse av lys uten sterke skygger.

Det krever litt mer jobb å sette dette lyset, enn et klassisk softbox-oppsett (som nok mange skolefotografer ville valgt), men resultatet er slående...

I dette tilfellet er hovedlyset en 40cm. beautydish med sølv innside, mens de to små lampene jeg bruker for å "softe opp" bildet er 40cm. beautydisher med hvit innside.

Ettersom veggene i studio er hvite har jeg ikke hatt behov for fill, og jeg valgte å droppe rimlights og hårlys fordi jeg synes det gir en alt for "glossy" look, her ville jeg ha en roligere og ukomplisert naturlig "dagslys"-feel.

Årsaken til at den ene lampa ikke reflekteres i hennes venstre øye (til høyre fra vårt ståsted), er at håret hennes henger foran og skygger for den ene beautydishen.

At håret henger der er naturlig, og om man hadde f. eks. tegnet den siste refleksen i dette øyet ville det avslørt seg selv som juks.

Tilbyr med dette 50% rabatt på alle mine workshops i et år fra idag, til Per. A. Nilsen :-)
Kai B.

Kompromisser når man skaper egne bilder er for pyser.
Personlig liker jeg stilen din meget godt og dette er nok
en godbit for oss som liker denne typen fotografier.
Stå på. Vær kompromissløs som f....!
Synd at det bare er P.A. Nilsen som får 50%.

________________________Kai
Vidar J.

Hvis alle skulle følge "regelboka" så ble det lite spennende bilder etterhvert. De beste innen fashionfoto driter jo nettopp i regler - og således skaper noe nytt - og langt mere interessant. Jeg liker bildet - som er et meget bra fashion/beauty portrett.
Erik B.

Flott modell og lyssetting!
Henger meg litt opp i høylysene i ansiktet, spesielt på venstre kinnbein (hennes høyre), som ser ut til å være lagt på litt for hardt i retusjen. Også er det noe med måten hun sitter på som gjør at det ser ut som om hun har én pupp midt på brystet (men det er kanskje bare meg).

Hilsen Erik.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu