Gammelt tre i IR
Utstyr
  • 550D IR
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTatt med fullspektrum modifisert kamera og B+W 092 filter.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_549563} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Torbjørn P.

Vet ikke hva du har gjort her, men liker veldig godt det jeg ser!
Gustav M.

Takker og bukker for det =) Bildet er tatt med et modifisert kamera med et filter som blokkerer alt synlig lys under 720nm.
Avsluttet .

Tøft! ser jo nesten ut som full vinter her :)
Spesielt, liker effekten.

mvh Øyvind
Kai T.

Du verden, det var vakkert!! nesten for vakkert:) Stilig!
Kine B.

LIker komposisjonen godt. Blir nesten litt gal i øynene, da hodet vil ha en horisont, mens fornuften sier at husene er i vater. Andre som ser øyet i himmelen? Suveren dramatikk.
Jóhann Á.

Hei Gustav!
Veldig flott bilde, som utnytter IR effekten maksimalt. Både i vegetasjonen, bygningene og steinene i fjæra. Vakkert toneomfang!
Lurer litt på hva fullspektrum modifikasjon er og hvorfor du må bruke filter? Hva blir forskjellen fra å bruke vanlig umodifisert kamera?

MvH, Johann
Bente S.

Stilig effekt! Vakkert ble det!
Komposisjonsmessig tror jeg at jeg ville testet ut andre plasseringer: Synes det var dumt at treet dekte det ene huset, men du var på stedet og vet mer enn meg hva som var mulig å få til her :)
Bente
Gustav M.

Takker for fine kommentarer =) Er enig ang komposisjonen, tror jeg må ta meg en ny tur til Hardanger neste vår og gjøre noen nye forsøk ;)

Når det gjelder fullspektrum modifikasjonen vil det si at jeg har skiftet ut IR blokkerings filteret foran sensoren med et stykke optisk glass slik at kameraet kan utnytte hele spekteret sensoren er følsom for.. Så jeg kan i prinsippet ta bilder fra nær UV til nær IR : http://evolvingbeauty.com/images/uploads/2_CCD_RESPONSE.gif

Forskjellige filtre gir forskjellige effekter. F.eks får man den hvite vegetasjonen med 720nm filter og oppover. Med 590nm filter ville vegetasjonen blitt blå. Fordelen med denne modifikasjonen er at jeg kan ta IR bilder med normale lukkertider. Med umodifisert kamera vil man måtte opp i 20 sekunder+ lange eksponeringer selv i fult solskinn pga IR blokkerings filtrene blir mer og mer effektive.
Torbjørn M.

Hei Gustav
Dette er et flott infrarødt bilde. Her synest jeg bildet har fått fargene som jeg liker. Ellers er bildet fint komponert og har en god skarphet.
Mvh Torbjørn
Jóhann Á.

Skjønner, Gustav! Men med sånn modifisering blir vel søkeren mørk ved bruk av f.eks. 720 filter? Så du komponerer, setter på filter og tar bildet? Eller har jeg ikke skjønt det?? he, he...! :)
Gustav M.

Stemmer at søkeren blir mørk ja. Men heldighvis fungerer liveview ypperlig til IR fotografering! Så kameraet kan faktisk brukes som "normalt".
Hadde tidligere et ombygget kamera uten liveview, og da var det som du beskriver ;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu