Flue på gul blomst
Utstyr
  • -
  • Nikon AF Micro Nikkor 200/f4 D IF-ED
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • AnnetISO 1250
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_550340} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .
Fin skarphet på hode og overkropp av fluen. Kuttet er fint. Blomsten er også brukbart gjenngitt. At bakgrunnen er kombinert gul og grønn, styrker bildet. Kanskje kunne hele flua vært skarp?
Avsluttet .
Vel komponert og flotte klare farger. Forholdet mellom det som er klart og i fokus, og det som ikke er det, ser for meg velvalgt og gjennomtenkt ut. Veldig fint fotografi.
Frank A.
Tusen takk for fine kommentarer. :-) Dag: Makro er et område der dybdeskarphet er en begrenset faktor. Som du ser er jeg allerede på blender f/11 og uten kunstig lys var det i denne situasjonen vanskelig å gå ytterligere ned. Kunne gått, men en 200mm på 50 cm avtand er en nervøs greie selv på stativ. Det holdt at det var litt vind som måtte kontrolleres. Hele flua skarp er ikke mulig på denne avtanden (tror jeg), men den kunne blitt skarpere ved full nedblending og overgangen mellom skarpt og uskarpt mer glidende.
Mvh FrankA
Avsluttet .
Jepp. Det er slik det er. Og bildet er godt fanget. Ikke så lett å be flua vente litt for at fotografen skal skifte linse ...
Frank A.
Har lest litt om "focus stacking" hvos man kan øke dybdeskarpheten ved¨å ta flere bilder med forskjellige fokusplan og stacke dem sammen ala HDR og oppnå stor dybdeskarphet. Da gjenstår å teste dette ut etterhvert og dressere flua til å sitte stille. :-D
Avsluttet .
Et flott makrobilde med stor skarphet og klare farger. Likte svært godt utsnittet du har valgt!

Hilsen Arild
Helge H.
Flott utsnitt, skarphet, farver... Kort sagt et topp makrobilde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu