Tango
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-09-26 19:48:10
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-09-29 16:51:08
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger204
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_551163} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .
Et tangodansende par på noe som ser ut som en scene, med fjell som bakgrunn. Er litt usikker på settingen her. Er dette en slags forestilling som du har foreviget, eller er situasjonen iscenesatt med fotografering som formål. (Jeg synes sistnevnte scenario er mest interessant, og krever mer arbeid og omtanke rundt planlegging og gjennomføring).

Videre er jeg da usikker på hensikten og bruksområdet. Er dette f.eks et reklamefoto for en forestilling, et portrett av et par som danser, eller et situasjonsknips til eget bruk?

Synes det er vanskelig å kommentere uten å kjenne disse forutsetningene.

Uansett: Jeg synes bildet er fint. Komposisjonen er luftig, og inneholder ingen forstyrrende elementer. Lyset er godt, og personene står godt frem. Interessant kontrast å se et tangodansende par med fjell i bakgrunnen. (Og enda mer interessant hvis det ikke hadde sett ut som om de hadde stått på en scene). Liker utsnittet og plasseringen av personene i bildeflaten. Den begrensede fargepaletten synes jeg er harmonisk. Oransje hudtoner og grønne fjell står komplementært godt sammen, mens svart og hvitt går til det meste.

Jeg kan ikke noe om tango, men synes posituren og personene ser troverdige ut, og virker til å være i energisk bevegelse. Mannen blir anonymisert gjennom at håret skjuler ansiktet hans. Vet ikke om dette er et bevisst valg, men jeg skulle ønske det var synlig. Jeg ville muligens vurdert å lette tonene en ørliten anelse i ansiktet til kvinnen.

Teknisk synes dette helt upåklagelig

Håper du kan fortelle litt om bildet.

Mvh Jens :)
Ole-Martin E.
Takk for en grundig kommentar.

I august hvert år, arrangeres Nordland Musikkfestuke i Bodø. Det er blitt en tradisjon at det i den forbindelse arrangeres en konsert på en fjelltopp som kalles Keiservarden. I år var det et orkester som spilte argentinsk tangomusikk som sto for konserten, og i den forbindelse var det argentinske paret på bildet hyrt inn for å danse tango på fjellets topp, - ikke på en scene, men på en danseplatt som var bygd opp på toppen ved siden av konsertscenen. Posituren er nok korrekt, - de danset helt fantastisk på en ikke alt for varm Nordlandskveld. Jeg tror damen frøs en smule. Fjellet du ser i bakgrunnen er det kjente landemerket Landegode utenfor Bodø.

Mvh
OleM
Roger H.
Stilrent bilde av tangodansere med en uvanlig bakgrunn. Det at de står på en danseplattform i fjellheimen likte jeg. Benstillingen til danserne gjentar fjellformen i fjellet på høyresiden. Litt finurlig det. Likte stemningen her og det var artig å lese historien rundt forestillingen.
Andreas R.
artig bildet. Ville kuttet rundt halvparten av det svarte kledet i forgrunn.
Ole-Martin E.
Takk for kommentarene. Andreas: det svarte kledet i forgrunnen har irritert meg veldig, og jeg skal følge ditt råd. Roger: koselig at du likte bildet.
Roger H.
Ser du har en V2 her. Tror nok jeg går for originalen da den har mest tyngde nederst. Det lille kuttet på vensresiden er jeg enig i da jeg synes komposisjonen blir mer spenstig da.
Avsluttet .
Tangoen var fin den, men ville gi det en "dash" skygge/høylys i PS for å få fram litt flere detaljer i klær og ansikt...V2 ble best, skjulte det meste av "danseduken" som ble for framtredene på originalen. Ellers er paret fint plassert i bildeflaten og en kreativ måte å vise en Tango på.

mvh Ulv
Andreas R.
det ulv sier. + en dasj unsharpmask
Ole-Martin E.
Takk for alle gode og kreative kommentarer. Jeg har lagd et par versjoner i tråd med forslagene, så får hver enkelt dømme om effekten. Selv liker jeg vel ver # 3 best....
Roger H.
Har sett på V3 og er langt på vei enig med deg. Paret kommer bedre frem ang. lys og hudtoner.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu