Bildet inngår i albumet Sofie - Hennes mange sider.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-07-15 22:22:25
    Versjon #2
Utstyr
  • Pentax Program A
  • 35/2,8 PK
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger287
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_55327} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Jo Grim G.

Hei!
Hvis bildet er fotografert på s/h, tror jeg, jeg kan gi noen gode råd på veien. Er det fotografert på farger, har du et kvalitetstap du bør finne ut av. Som s/h, er dette for dårlig, teknisk sett.
tommy e.

Var DET gode råd?? At det var for dårlig eller??

??

TE
Ingrid B.

Det er fotografert med fargefilm.

Takk for rådet, ja...
Siri Elisabeth J.

Hei!

Synes nok ansiktet er for utblåst i høytonene. Savner å se mer av pupillen i øyet hennes. Men motivet er fint.

Mvh Siri
Trond H.

Synes i all min naivitet at bildet var fint, eg da ;)

Kikka litt på andre bilder du har tatt for å sjå om det reint ''tekniske'' som JGG sikkert tenker på går igjen på andre s/h bilder (isåfall hadde eg vært enig med han...) men sidan dei andre var ganske annleis veljer eg å tru at du vil ha bildet slik :)

Synes du har fanga modellen din fint, håper ein kan også få sjå henne i litt roligare omgjevnader.

MVH TH
Jo Grim G.

Hei Ingrid!
Hvis det hadde vært gjort på s/h, ville forklaringene ha begrenset seg, og jeg kunne gitt føgende råd:
Ikke overeksponer og overfremkall.
Hold tempraturen på alle bad lik under fremkalling.
Ikke overdriv agetering under fremkalling. (kun fem sekunder pr. halvminutt.)
Følg bruksanvisningen!
Slik det blir nå, enten det er p.g.a. en (eventuelt dårlig lab, dårlig scanner, eller ditt valg av kontrast eller focus, håper jeg du forstår at råd blir vanskelige).
P.S. ( Jeg håper ''tommy'' lærte noe, og hvis du Ingrid har kontakt med ham, minn ham på om utfordringen, i forhold til bilde nr. 74198!!!)
Stå på!
MVH
Jo Grim
Ingrid B.

JGG: Takk for gode råd, men jeg er kun en amatørfotograf som ikke har andre intensjoner enn å benytte meg av fotografi som en hobby.

Jeg fremkaller ikke bildene selv, og sitter i besittelse av en flatbed scanner.
Gaute H.

Liker bildet Ingrid. Føler en viss mystikk over det.
Silja H.

kornete bilde kan no også vere spennande! Fint motiv!
Avsluttet .

Akkurat her liker jeg best versjon 1, men hvis du vil finne litt ut av variasjonene med svart/hvitt så prøv å se på channels i Photoshop, her har du muligheten til å simulere filtre for svart/hvitt(så lenge orginalfilen er tatt med farge).

Ellers vil jeg anbefale deg å jobbe med svart/hvitt film og fremkalle selv. Tross alt blir kontrastene bedre enn hvis du konverterer fra farge digitalt. Og det å fremkalle selv er enkelt, og med en hybridscanner (flat-bed med diasopsjon/negativadapter) så slipper du å invistere i en forstørrelseslampe. Du vil og få mer kontroll over fremkallingsprossessen og det endelige resultatet. En annen fordel er jo og at du reduserer kostnadene for film og fremkalling (da svart/hvitt oftest er billigere og mulige å få i rull i meter, der du selv sveiver filmen inn i gjennbrukskassetter. noe som reduserer enda mer kostnadene pr. film).

Hadde og vært fint om du hadde opplys hvilken filmtype og hastighet du bruker. Anbefaler deg å bruke lysbildefilm hvis du skal scanne bildene (da denne har høyere oppløsning enn vanlig fargefilm).

Og til slutt så vil jeg si det at jeg syns du har en god følelse og nærhet i portrettene dine. Forsett. Øvelse gjør mester, ikke sant?
Frida G.

Likte dette/disse bildene veldig godt! Det blir ofte veldig stemningsfulle og ''mystisk'' når man tar bilder i skog. Syns du har klart det bra jeg;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu