Birkenau
Birkenau, Auschwitz er gravstad og minnesmerke for over 1,5 mill jøder, sigøynarar og homofile, som systematisk var gassa i hjel og kremert av nazistane under 2. verdskrig
Synest jernbanesporet gjev eit sterkt inntrykk av dei verste overgrepa mot menneskeheten i Europas historie.
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikkor 24 -70 f/2,8
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetRaw, etterbeh i PS
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_553274} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Solvår B.

Liker det ikke, men det er et flott foto. Det er grusomt. Det er faktisk mennesker som står for dette. Dengang da...og nå. Vi er ikke blitt bedre. Hvorfor ikke??
Flott, fortellende og ufyselig.
: ) Solvår
karin s.

en dyster påminnelse om menneskelig ondskap.men det er noe som aldri må glemmes,
Avsluttet .

Hei, flott foto av en utrivelig plass. Grøss når jeg tenker på alt det onde som har skjedd her.
Jerbanesporet skaper fin dybde i bildet.

mvh Øyvind
Frode L.

Hei.

Henger meg på Øyvind, likte kompen i bildet godt.

Frode.
André G.

Bra bilde! Skarp og fin fokus på togskinnene. Sterk komposisjon som fører deg rett inn i porten til helvette. Et bildet som gjør inntrykk og forteller en historie.

Det at togskinnene dekker hele bredden i forgrunnen og huset i bakgrunnen skaper en fin balanse i bilde og er nøkkelen i denne komposisjonen.

God jobb!
Lars Ivarson F.

Klassisk komp du har valt deg her..velsnitta..flotters
Nils Henning A.

Sugende bilde med en trist historie.

Nils Henning
Nils Christian S.

Måtte de grusomhetene som foregikk her aldri glemmes - dette er det mørkeste kapittel i menenskehetens historie - et sterkt bilde du formidler her!
Vegard L.

Bra formidlet. Forferdelig historie.

Vegard
Trygve B.

Takk for bildet. Jeg har sett på det lenge. Mye alvor i det bildet. Bildet minner oss om en tung fortid. Den må huskes slik at det ikke gjentar seg. Bra tatt.
Carsten W.

Lars sa det allerede: du har valgt et klassisk komposisjon. Bildet dit er faktiskt en replik av et verdensberömt bild av Auschwitz, tatt 1945.
Det er ikke ment som kritik. Kompen er nesten patrengende nar du skal vise en KZ: skinner, porten, vaktbygningen som symboler av helveten bakk gjerdene.
Hva jeg liker meget, er at du har valgt en veldig modern optik for bildet. Bildet öser aktualitaet. Og der er sant. Finnes forsatt nazier. Ikke bare i Tyskland.
Lasse J.

Flott bilde som sier mye.
Litt saksopplysning:
Bildet ertatt fra leiren og ut mot der togene kom inn, gasskamrene og de fleste brakken ligger bakenfor der bildet er tatt.
Erik L.

Sterkt bilde og ros som fortjent. Etterbehandlingen er godt tilpasset historien.
mvh. Erik
Gunnar V.

Tusen takk for tilbakemeldinga på dette bildet. Motivet er kjent, og musemuet i Auschwitz er vel eit av dei mest besøkte. Som Lasse skriv er bilde teke frå innsida og mot utgangen. Eg tok eit tilsvarane bilde frå utsida, men der er ikkje togskinna så godt bevart. Eg hadde sjølvsagt høyrt histora om utryddingsleiren Birkenau før eg bøsøkte den i september, men forbrytelsane gikk ikkje opp for meg før eg var der. Det er så ufattelege... Vil anbefale alle å ta ein tur, gjere i lag med Aktive Fredsreise, som eg reiste saman med. M.h. Gunnar
Ottar P.

Flott bilde og dokumentasjon, henger meg på kommentarene over!
Gunnar V.

Takk Ottar :)
Håvard F.

Meget bra Gunnar!!
mvh
Håvard
Gunnar V.

Takk Håvard :)
Lisbeth S.

Fint og effektivt med den lave kaeravinkelen og skinnene som fører blikket innover i bildet, veldig bra Gunnar!
Gunnar V.

Takk Lisbeth :)
Roar K.

Det ligger der og det bør det da også gjøre. Historien kan ikke forandres selv om det er noen som gjør alt de kan for å oppnå akkurat det.
Jeg liker den lave kameravinkelen og suget innover.
En tanke slår meg og det er om det kanskje kunne vært en ide' om hjørnene nede kom i mellomrommet mellom de to skinnestrengene på hver side uten at jeg dermed vil påstå at det gir mer spenning. Det var bare en tanke som kom seilende på ei fjøl for å si det med Prøysen. Men det måtte nok ha vært en annen eksponering for denne lar seg neppe endres etter den tankengangen uten at det går utover bygningen i bakgrunnen som jo er svært viktig for bildet.

Roar
Gunnar V.

Takk Roar :)
Geir K.

Flott formidlet og god kameravinkel. kjekt og bli påminnet at vi er av den verste rasen som er på jord. Historien må vi ikke glemme,men lære av.

Geir
Gunnar V.

Takk Geir :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu