Langs Drammenselva
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-10-22 22:54:01
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Nikon Nikon DX AFS Nikkor 55-300mm 1:4.5-5.6 GED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_556303} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Solvår B.

Bjerkestammene er vakre og sollyset lager flotte høstfarger, men dessverre er himmelen flat og kjedelig. Tror jeg ville kuttet en del på venstre side.
: ) Solvår
Johan S.

Artig motiv og kanskje noe ikke så mange ser eller opplever selv om de bor ganske nåre? Etter min mening kommer huset greit frem selv om det er skjult av trærne og naturen. Enig med Solvår i at bjerkene er flotte. De lager en fin forgrunn og med huset som mellomgrunn kunne dette blitt et fint bilde.
Etter min (og Solvårs) mening er himmelen flat og kjedelig. Jeg vil for egen del også legge til at den er aldeles utbrendt. For meg dreper dette bildet. Mitt råd, om du vil ha det, er å gå tilbake en dag lysforholdene er enkelere og gjøre det igjen. Du har et fint motiv og du behersker teknikken så alt du trenger er å gjøre det litt lettere for deg selv.

mvh
Johan
Kirsten H.

Tusen takk Solvår og Johan. Det var sterk sol sist torsdag, så jeg greide ikke å unngå utbrent himmel. Jeg har forsøkt å legge på filter, bytte ut himmelen og diverse annen mekking, men det ble ikke fint. Til slutt slo jeg meg til ro med at bildet fungerer som det er. Motivet inneholder så mange detaljer at det tåler en helt utbrendt himmel. Jeg tar gjerne imot flere synspynkter på dette, jeg vet at mange synes at et bilde er dårlig hvis det finnes utbrendte felt. (Jeg bor ikke i Drammen, så det er ikke bare å stikke bort for å ta et nytt bilde).
Solvår B.

Er det ikke ergerlig! Enten drukner vi i regn eller så er det altfor sterk sol. Fotografiske utfordringer finnes det hele tiden.
Bildet ditt er ikke dårlig. Det hadde bare vært så flott med en annen himmel.
: ) Solvår
Trygve D.

Jeg synes du får frem elva og det gamle miljøet langs den. Drammen er jo blitt fornyet de siste årene, så bildet får en nostalgisk preg. Himmelen er ok den.
mvh
Trygve
Bent S.

Fint motiv og fine høst farger.

vh
Bent
Venche J.

Flott motiv, selv om eksponeringen ikke ble helt god.
Tips til deg. Bruk manuelle innstillinger. Mål lyset mot grønt gress eller grønne trær, komponer og fokuser. Ta en eksponering. Gå ned et par knepp på eksponeringskompensasjonen. Ta en ny eksponering. Slik har du alternativer. Bruker dette ofte der risiko for utbrenthet er stor. :)
Venche.
Kirsten H.

Tusen takk, Solvår, Trygve, Bent og Venche. Takk for tips til lysmåling, Venche. Jeg har vanlig kameraet innstilt på Blenderprioritert (A). Jeg har faktisk brukt knappen for eksponeringskompensasjon, men det var tydeligvis ikke nok. Dette krever både øvelse og erfaring.
Dirk R.

høyre delen i bilde er vakkert, trærne og hus kommer veldig godt fram, men venstre delen som sagt er litt for lyst.
hilsen dirk
Inger Anne Maritsdotter V.

Motivet er jo en fin idyll og særlig sammen med høstfargene,
men den utbrente himmelen ser ikke god ut......

Derimot er det vel av slike bilder og påfølgende bildekritikk at en lærer og utvikler seg videre.

Inger Anne
Liv F. D.

God morgen Kirsten,
jeg synes dette ble et fin og idyllisk bilde fra elvekanten. Fine høstfarger, men litt tam himmel. Jeg vlle ikke kuttet bort venstre side, den hører med, men heller tatt et ralt kutt i toppen rett over det gule treet helt til høyre.

Ha en vakker foto-søndag!

mvh
Liv ")
tove j.

Fin stemning i bildet og fin komposisjon , der V1 er min favoritt. Ble litt for lyst til venstre, men det er jo nevnt..Hilsen tove
Avsluttet .

Dette ble nydelig Kirsten! Takk for en koselig dag i Drammen!
Hilsen
Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu