Stakkars vesle lille store Oslo
Alle byer som oppfatter seg som sentre i en region eller rike må oppføre symbolbygg som ikke har noen annen funksjon enn å utråle at det er sløst bort ufattelige verdier.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • Voigtlander Nokton Classic MC 35/1,4
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger84
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_557119} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Carsten W.
+1
Bildet ditt er spennend komponert men litt blatt.
Med teksten er jeg ikke enig. Operaen et en byggning Oslo og hele Norge kan god vaere stolt av.
Jeg ma bare samlikner operaen av Oslo og Hamburg.
I Hamburg er operaen alltid stengt om dagen, der henger noen plakater og a ga pa taket...ingen tale om. Hele bygning virker avvisende og exklusiv, snobistisk.
Hva her i Oslo? Du kan ta lunch i foyeen, du kan ga rund bygning eller pa taket og nytter utsikten. Jeg har sett folk med piknik der oppe og massevis lekende barner. Det er helt naturlig, at de spörrer en dag om hva som skjaer inni der.
Hele bygning virker apen og inviterend og vekker nysgjerrighet.
Jeg syns, operabygningen er genialt.
Walter S.

Jeg liker utsnittet du har brukt her, Alf - det ermulig det er i overkant agressiv (var kanskje meningen...?) slik jeg ser det, fordi den blå-hvite "kanonen" som peker mot Havnelageret ser så farlig ut (man får ikke med seg at selve bygningen fortsetter på nedsiden i glass...) og er kald og steril.

Flott med de 2 menneskene på taket, det gir en målestokk til komposisjonen.

Jeg liker blåtonene fordi de statuerer en fremmedgjøring og en steril kontrast til levende ting.
God linjeføring og gode valører!

Mvh,
Walter
Alf S.

Takk for gode innspill!

Carsten: Takker. noen foslag til å lge de tmindre blatt? Jeg er enig i at det er et flott bygg og at det er tilgjengelig og åpent, men må nok desverre fortsatt hevde at dette er et symbolbygg for Oslo. Husk at for flertallet av folk i Norge ligger dette håpløst plassert i utkant-Norge i Oslofjordbotn, og det er ikke så mange her i Tromsø eller andre steder som tar reisen til Oslo for å ta en piknikk :-).

Walter: Takker. Ja meningen er noe agressiv og kanskje provoserende som også fremgår av tekst. Det er jo et flott bygg, og dersom jeg skulle fremstille det som åpent og inkluderende ville jeg nok valgt et annet foto.
Gudmund N.

Kanskje har du tenkt på en sammenheng mellom tekstens klare budskap og bildet. Det er ikke jeg opptatt av, kanskje fordi jeg er uenig med din negative holdning til operabygningen,samtidig som jeg ble betatt av bildet. Spennende linjeføring og de to menneskenes fine plassering og perfekte "oppstilling". (ser veldig naturlig ut). Fint med de to små prikkene (søppelbøtter) man såvidt ser krydrer linjeføringen mot høyre side. Og liker den blå valøren-fint med husene nede i høyre kant som ikke er helt blå,men litt oransje i. De krydrer fargene uten å forstyrre den blå valøren i bildet.
Willy K.
+1
Artig vinkel, og stemningsfull blåtime.

Skal ikke grave meg langt ned i en diskusjon rundt monumentalbygg, men en hovedstad representerer nå engang hele landet, og den tradisjonen og kulturen vi bygger på som nasjon må jo fornyes litt av hver generasjon. Vi trenger litt påfyll etter vikinger og stavkirker, eller? Tror ikke du mente billedteksten så bokstavelig - du må gjerne ta litt eierskap i operaen selv om du ikke bor i Oslo :D

Liker bildet ditt! :D
Lars Ivarson F.

flotte liner og interessant blå komp som forsterka linene i biletet....kreativt..flotters
Alf S.

Takker!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu