- Halloween med smil -
Nå er det halloween igjen, noko som minstejenta var livredd då ho var yngre, og det kom nifse skikkelsar og ringte på døra.Men nå er ho heller klar med gotteri når kjem innom. Berre for å sleppa griseri på huset.
Elles er jo Allehelgenssundag ei fin markering for å minnas dei som er døde.
Bildet inngår i albumet - Når hausten kjem... -
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger93
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_557408} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Solvår B.

Et artig, smilende bilde.
Jeg er ikke glad i Halloween, men feiringen er nok kommet for å bli. Jeg har kjøpt inn snop, for jeg vet at ungene i gata kommer til å ringe på.
Jeg setter større pris på at de er litt kreative selv enn å stille i ferdigkjøpte drakter.
God helg!
: ) Solvår
Knut R.

Morsomt bilde med fine farger!

Jeg tilhører de som ikke liker denne dagen og skikken. Vi går og gjemmer oss og later som vi ikke er hjemme. Har truffet flere andre som gjør det samme. Vår datter blir livredd hver gang.

Ønsker deg en fin helg!

mvh Knut
Kirsten H.

Vi son ikke har vokst opp med Halloween har vel litt problemer med feiringen. Barna som kommer er snille og søte, ofte står det en voksen i nærheten og passer på at de oppfører seg pent. Men jeg skjønner godt at enkelte mennesker blir redde og gjemmer seg.. Jeg tror dette med å tigge godteri er i ferd med å avta, det arrangeres fester og karneval der søtbehovet

dekkes.
Artig bilde!
Mvh Kirsten
Håvard F.

Flott hallowenbilde Tone. Fine farger og enkelt med få elementer
mvh
Håvard
Eli S.

Jeg er heller ingen fan halloween. Ikke har jeg snop på lager heller.
Forresten, det er ingen unger i nabolaget som stikker innom.
Et nydelig bilde ble nå i hvert fall.
:) Eli
Lars Ivarson F.

likte vinklinga di og snittet som gjev eit godt sjåverdig bilete..flotters
Hans-Jørgen H.

Kult bilde når det første ska værra så gæli Tone!
Har aldri hatt sansen for denne feiringa og tilgrising av vegger, vinduer og skremming....
Ei heller for disse desperate, groteske maskene og effektene som forretningsstanden håver inn penger på. Tror det kan ha en negativ påvirkning på mange barn også..(nå var jeg konservativ og påståelig..)
Ville ha beskåret litt nede.
Trivelig helg med eller uten gresskar fra Tyrin.
Tone A.

Solvår: Eg fann dette motivet utanfor eit hagesenter og syntes at smila var ei motvekt til all uhyggen med halloween.Eg likar ikkje denne feiringa, men har snopet klart for å sleppa graps på huset.
Apropos snop stod det i Stavanger Aftenblad at Coop Mega Madla selger 3 tonn gotteri i Hallowween-helga, mot 800 kilo ei vanleg helg.

Knut:Gildt at du likar biletet og eg er heilt ening med deg når det gjeld denne skikken. Me har hatt mørklagt hus med ringeklokka av i årevis pga minstedattera, men jammen kom dei ikkje å banka på vindauga og heiv egg på terrassen.

Kirsten:Godt at du likar motivet her. Mine eldste ungar slapp heldigvis halloweenskikken, som verkeleg har utarta seg siste åra.
Eli, Lars og Håvard:Takk for positive kommentarar.

Hans-Jørgen:Godt forslag at eg kunne ha kutta litt av dei uskarpe blada nederst.Heilt enig med deg at handelsstanden tjener gode pengar på dette. Nå sel dei også halloweenbøtter til å bera snopet i.
Dette er ikkje ekte graskar, så der blei du litt lurt.
Halloween er jo det engelske navnet på allehelgensaften,dvs natta før allehelgensdag, som er den katolske minnefesten for helgener og martyrer, og feiringa av denne kvelden.
God kveld til alle frå Tone
Avsluttet .

Ja de har begynt idag:) Skole på mandag, så det så. I år kjøpte jeg ikke godteri, jeg vil ikke ha skylda for at barna blir tykke å feite av søtsaker, hehe.

Er forresten drittlei av disse greiene, men har man først begynt så blir det litt dumt å slutte å gi.
Her har du vært på horpest, står sikkert ved den nye inngangen utenfor, synes jeg kjenner igjen bakgrunnen.
Uansett, noen store smil dette her. fin lav vinkling og et morsomt gladbilde.
På tirsdag får du sikkert disse gratis Tone!!:)

God helg oppå forblåste lye
arild
Tone A.

Takk Arild for dine funderingar rundt halloween, noko som også var hensikta med biletet.
Eg tok dette biletet for eit år sidan på Horpestad plantesenter, så jammen har du god hukommelse.
Pga kuling og pøssregn kom det ingen på døra denne kvelden.
:) Tone
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg liker godt heilheten her med haustblada i forgrunnen, halloweengraskarene, typisk amerikansk slik eg ser det, men som vanleg adopterer me "alt" frå "Junaiten"..;)
Eg undrar litt, og det vert berre ei umiddelbar spekulering frå mi side, men sidan Stavanger er oljehovedstaden, og med fleire utanlandske familiar, også frå USA, vil eg tru, om ikkje Halloween er endå meir utbreidt der nede....?

Eg liker godt bakgrunnen til desse sjarmerande og blide graskarene.

Mvh Inger Anne
Duy P.

Grei formidlet på pynte gresskarene.

Fortår meg ikke hvorfor vi har aksepterte og tatt inn så mange skikker fra andre deler, mors/farsdag, Valentine, Halloween. Hva er det neste Thanksgiving....

Det er vel ikke bare til mors/fars eller valentine at vi tenker på de vi er glad i.Hvorfor har vi ikke de viktigste personer i vårt hjerte daglig.Å gi dem indre fred er mer viktig enn noe blomster .......

mvh
duy
Solvår B.

Men Duy - hva gjør du når ungene i gata - de ungene du er glad i - ringer på og har kledd seg ut? Det nytter ikke å argumentere med de små, søte. Jeg skulle gjerne sluppet dette, men.....
Selvfølgelig skal vi ta vare på alle de vi er glad i. Både ord og blomster er flott, men det man gjør i hverdagen, er nok det viktigste.
: ) Solvår
Tone A.

Inger Anne:Det kan godt henda at Stavanger med si oljeverksemd er meir mottakeleg for tradisjonar frå USA. Men utfrå media virkar det som om halloween er blitt vanleg siste 10åra utover heile Norge.
Gildt at du likar uttrykket på biletet. Eg syntes at desse graskara var så blide i motstetning til andre meir skumle.
Duy Pham: Takk for dine tankar rundt ulike skikkar. Mykje viktigare med kvardagen å visa at ein bryr seg enn den eine sundagen i året med mors-og farsdag.
Solvår:Eg hadde klar ei korg med diverse gotteri, men ingen kom pga stiv kuling og pøsregn i går kveld. Eg likar ikkje halloweentradisjonen, men vil jo gje naboungane litt gotteri om dei kjem på døra. Men som tannlegedotter så synes eg jo ikkje at det er noko sunn tradisjon. Det er ikkje lenge til julebukkane kjem, og det er mykje meir koseleg.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu