Morgendis.
Utstyr
  • Nikon D700
  • Sigma 70-200 2,8 Macro 2
  • Brennvidde112mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • AnnetIso 640.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger174
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_558320} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Olav Bjarte K.
Hei! Ikke så lett å kritisere oppover, men jeg forsøker: Gode og fengende s/h landskapsbilder er vanskelig å få til. De er i det hele tatt mangelvare. Fargene er borte, og man må støtte seg til håndverk og teft. Bildet over har alt som trengs for å engasjere meg. Det er bygget opp lagvis innover, og har stemningen som kreves - samtidig som det er dokumentarisk. Jeg er svært glad for at det legges ut et landskapsbilde som skildrer dagens landskap så realistisk - jeg tenker her på at strømstolper og ledningspenn er tatt med i komposisjonen.

Vennlig hilsen.
Avsluttet .
Jeg har selv prøvd fange disen ved et par anledninger. Og jeg synes nå det ikke er så lett.
1: Man skal ha et motiv som er egnet.
2: Man trenger dis.
3: Man trenger en viss form for lys i tillegg.
4: Man må være der når dette er tilstede.
5: Også må man ha kamera tilgjengelig når det inntreffer.

Så for meg har du lykkes med alle 5 punkter.

Hvis jeg skal ha noe å utsette på dette bildet, så synes jeg forgrunnen (åker) er hakket for mørkt. For meg blir det litt for mørkt i forhold til gård og himmel.

Huset på gården er veldig midtstilt, hvis naturen (andre deler av området) hadde tillatt det ville jeg holdt meg til enkelt komposisjonsregler:

http://howtophotography.org/wp-content/uploads/2010/06/ru...thirds.jpg

Utover det synes jeg bildet er toppers. Og har de elementene jeg selv er på utkikk etter når det kommer til dis.
Trond O.
Hei, etter å ha lest kritikken til Morten Solheim så har jeg ikke så mye mer å komme med. Konkluderer også med at du har truffet på hans 5 punkter, og ser hans forslag om lysne opp forgrunnen.

Jeg kunne også tenkt meg at trærne i forgrunnen i disen kom klarere frem. Synes trærne i bakgrunnen har en flott skarphet og kontrast, men de fremme blir litt for 'tamme' iforhold. Kanskje dette er pga den mørke forgrunnen? Men litt mer skarphet og kontrast/mørke på de hadde fått også de til å poppe ut av bildet.

Syntes det var toppers, med et par forslag som nevnt tidligere som hadde økt bildet til neste hakk. Mvh. Trond.
Jan-Vidar B.
Takk for kommentarene alle tre, er enig i midtstillingen hadde det i bakhode når jeg la ut bilde at det muligens burde vært litt annerledes. Litt mer usikker på om jeg skal lysne forgrunn, skal prøve det ut. Takk igjen for kommentarene:)
Kjell Martin N.
Dette er bra. Har prøvd på få bilder av morgendisen så jeg vet at dette er ikke lett. Her har du lykkes 100% med eksponering og s/h konverteringen. Syntes forgrunn er bra som den er. Skal jeg pirke på noe så må det være skarpheten i de fremmer trærene.

Mvh
Kjell Martin
Avsluttet .
Jeg synes midtstillingen av gården er bra fordi det understreker stillheten og roen, samt at det gjør gården til bildets hovedmotiv.

Jeg tror også forgrunnen kunne ha vært lettet litt opp for å ikke stjele for mye oppmerksomhet fra hovedmotivet.

Flott bilde!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu