Tuss
ACR, crop, resize og oppskarpet med usm.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-11-04 14:40:36
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAkt
  • Lastet opp
  • Visninger969
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_558509} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Fred S.
grei plassering av modellen i bildeflaten. Selv om det blir litt trangt til tærne nede, synes jeg kompen er god, og komposisjonen her er jo først og fremst avhengig av jentas positur.
Svart/hvitt er for meg et naturlig valg her, men det går på personlig smak og kanskje litt "irrasjonelle" synspunkter på akt generelt. ( Jeg foretrekker med andre ord stort sett alle aktbilder i svart/hvitt)
posituren ? skjønner meg ikke helt på blikket til jenta; hva ser hun på ? Synes et hadde vært bedre med et direkte blikk mot fotograf/seer, eller et nedovervendt blikk. Dette er igjen synsing fra min side.
Hånden i håret virket litt pussig på meg ved første øyekast, men er kanskje ikke så "ulogisk"

Settingen liker naturromantikeren i meg; "Huldreskog"...

fred s
Avsluttet .
Hmm. Vanskelig å kommentere dette bildet. Selv synes jeg at aktfoto er et spennende område, og det jeg synes det kreves veldig mye for å få til et vellykket aktbilde. Man balanserer på en knivegg mellom kunstnerisk og vulgært.

Så til ditt bilde. Naken dame vil vel stort sett appellere til menn, så sånn er det vellykket.

Men jeg synes at jeg ser litt for mye av jenten, hun er veldig lys og detaljert, (se detaljer på bakside lår, ring på fing og merker på arm).
Så for meg og i henhold til mine preferanser blir jenta litt for fremtredende og direkte.
Hun har langt hår, dette tror jeg kunne vært brukt anderledes (skjult henne på en annen måte). Puppen hennes virker i mine øyne litt for direkte.

Vedrørende lys og fargetoner (sort hvit versjonen din):
Bakside lår kunne vært litegranne mørkere, deler av ryggen synes jeg er for hvit og kald. Så kanskje du kunne redusert eksponeringen litt, samt tilført litt blacks (funksjon i lightroom) og redusert eksponeringen i skyggene (gjort bakside lår litt mørkere).
I henhold til mine preferanser innen akt kunne fremre hånd gjerne dekket puppen og dermed også dekket til for bakside av lår.

Angående et bilde som dette tror jeg vurderingen går veldig mye på personlige preferanser.

Her er noen bilder hvor jeg synes at fotografen har klart skjule litt mer av modellen og overlater litt mer til mottakeren.

Stor takk for at du legger ut et aktbilde her på Kritikken :) Det et en dessverre en sjeldenhet.

Fred Strømme:
http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=5475...erid=13742

Fra 1x.com:
http://1x.com/photo/43004/category/fine-art-nude/latest-additions/ in-the-nest

http://1x.com/photo/44017/category/fine-art-nude/latest-a...ns/resting

http://1x.com/photo/41534/category/fine-art-nude/latest-a...ions/evita
Gunnar John C.
Et nært og mykt bilde, det får personlig klangbunn av ringen - den fremstår diskret men likevel bevisst plassert i bildet?

Komposisjonsmessig er det nevnt en mangel på luft under føttene, det problemet synes jeg er mindre i det tettere kvadratiske utsnittet, som også er min favoritt. Jeg har også mest sans for sv/hv, men v.1 er også fin.

Valget av blikkretning fungerer bra syes jeg - hun ser oppover mot venstre, og blikkretningen antyder en usynlig linje som balanserer fint med knausen hun sitter på. En slags Z, der modellens overkropp binder blikk og knaus sammen.

Vennlig hilsen,
Gunnar
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg synes det ser ut som hun kjeder seg og venter på noen, finner ikke noen annen forklaring på den litt merkelige posituren og blikket. Å løfte håret på det viset er heller ikke så veldig naturlig, og det for meg virker det som at hun gjør det kun for å tilfredstille fotografen. Mulig jeg tar feil, men det er iallefall det som slår meg.

Jeg er også usikker på vinkelen bildet er tatt fra, og tror ikke jeg liker at det er fotografert nedenfra og opp. Lårene stjeler litt mye oppmerksomhet ettersom huden er mørkere av skyggen. Kanskje det ville blitt bedre med et rett-på standpunkt.

Alt i alt et lite spennende bilde, men som kunne ha blitt bedre med små justeringer under opptak. V2 ble bedre både utsnitts- og tonemessig (v1 er ganske flatt/tamt).

Ingebjørg
Gunnar John C.
Det hadde vært interessant å høre hva du selv tenker om dette, Johan ;-)

Ved gjensyn tenker jeg over Ingebjørgs kommentar, om at posituren er unaturlig. For meg ser det mer ut som om modellen fryser og prøver å holde varmen, noe de litt røde fingrene også kan tyde på. Også en grunn til at sv/hv fungerer best, synes jeg:)

Vennlig hilsen,
Gunnar
ivar v.
kunstnerisk og flott blide i svart hvit :)
Peter C.
Sånt här gör att jag vill flytta till Norge.
Sverige är som graniten under.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu