Brua og fossen og svakheten av HDR
Kunstig lyset lang Akerelva lager forferdelig farger...;)
Mens jeg prövde a forbedre de med hjelp av HDR-software jeg kom pa denne lösning ogsa. Er litt skeptisk, men hvert eneste skal bedömme selv.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-11-07 08:32:03
    Versjon #2
Utstyr
  • Sony
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_559015} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Kirsten H.

Her var det mange detaljer å forholde seg til! Ser på fossen at du har brukt ganske lang lukkertid. Jeg synes det er for mye busker og kratt i forgrunnen her, jeg vil anbefale deg å gå nærmere motivene for å unngå dette. Du kan ikke få med alt i samme bilde. Ta heller en serie med enkle motiver.
Ha en god fotouke!
mvh Kirsten
Carsten W.

Tusen takk for tilbakemelding, Kirsten. Jeg tror, det er ikke stastedet som forvirrer betrakteren, men denn jevne belysning pga HDR-bruk. Dette er svakheten av HDR, jeg syns. Öyene lar seg ikke lure.
Avsluttet .

Skummel og magisk stemning i V1 selv om det er mye kratt foran motivet så synes jeg stemningen er hovedsaken i dette bildet..likte dette fra Akerselva:)
hilsen
Tove
Heidi N.

Tror jeg ville valgt et litt snevrere utsnitt. Blir veldig mange detaljer her. Men med så mange detaljer så kan du få mange flotte bilde. :)
Heidi
Elisabeth M.

Fin stemning du formidler her! Mye å studere, - og mye kvist! Er enig om et tettere utsnitt av elva.. Høyre del med fossen og litt av broen er nok for meg - veldig bra!
vh/Elisabeth
Carsten W.

Tusen takk for tilbakemeldinger! Jeg formodet allerede at dette bild vil fa kritikk. Men malet mitt var a vise flerst mulig delaljer og jeg hapte a fa litt orden i byens kaoset. Men dette get gikk vel ikke sa bra;)
Kvisten og grus er del av motivet til meg og hjelper a formiddle stemmningen dette sted har. Det er utrolig vakkert der borte, men om kvelden litt skummelt. En blanding av vill natur og industriebyggninger, dusjet i kunstig lys...;)
Walter S.

Å bruke HDR til nattbilder er ikke alltid et sjakktrekk, fordi HDR jo jevner ut mørke og lyse valører - og da får man en slags "kunstig" nattopplevelse.

Personlig så liker jeg nattbilder som har mye natt i seg, altså mye av dype og mørke felter som jo er det som representerer mystikken med nattebilder.

I ditt tilfelle har du nok litt vel mye kvist og kratt og et virrvarr av forskjellige lyskilder å slåss med. Da blir det vanskelig.

Mvh,
Walter
Trygve B.

Ja, du mangler ikke ideer, Carsten. Bildet ditt er jo fascinerende på den måten at det rommer så mye. Det synes jeg i denne sammenhengen er ok. Du viser oss litt av det dette stedet inneholder av lys, broer, trær osv. Ganske bra formidlet det. Mvh Trygve

Carsten W.

Takk, Walter og Trygve! Walter: akkurat derfor brukte jeg HDR, for a jevne litt. Men jeg jevnte vel for mye. Komklusionen, man jan trekke ut av dette er at öyene ma ha kontraster av og til for a orientere seg. Javel, kanskje jeg finner mellomveien neste gang;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu