Hovda forever
Jeg gir meg ikke med bilder fra denne elva. Når jeg først har begynt å fotografere der, ser det ut til å være uendelig mange bra motiver.

http://ketilskogen.no
Bildet inngår i albumet Hovda - Hovda, som utgjør grensen mellom Åmot og Stor-Elvdal i Hedmark, er ei fantastisk lita elv som lenge var truet av kraftutbygging.Men mostanden var sterk, og NVE sa heldigvis nei til slutt. Jeg prøver å fotografere elva så ofte jeg kan, i all slags vær. Mitt hittil mest meningsfulle fotoprosjekt. Se flere Hovda-bilder på http://ketilskogen.no/p2147534.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-11-19 01:04:10
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D3s
  • Sigma 12-24/1:4.5-5.6
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_561048} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Trond O.
Hei, fortsetter å kommentere på bildene dine jeg, håper det går bra.

Her synes jeg du har et helt annet og fantastisk bra motiv. Her stemmer det meste for meg! Med en helt klar favoritt på V2. Her er det dramatikk fra a til å, jeg kunne tenkt meg en mer dramatisk himmel men det er det jo ikke du som bestemmer. Så håper du tar turen tilbake hit når himmelen tordner og viser sin styrke også.

Synes lyset og kontrastene i bildet gir en kjempedynamikk, dramatikk. Følelsen av bevegelsen i vannet som går mot horisonten fyrer nesten opp på noe sinne i meg. Da spesielt, nok en gang, med tanke på historien bak hvorfor du går turer her. Nydelig natur, synd dersom det kommer noe å ødelegger motivene dine!

Liker at trærne helt mot slutten av bildet blir noe mer diffuse. Et godt og langt skarpt fokuspunkt som gir en dybde.

Likte dette meget godt! Håper som sagt du tar turen tilbake når naturen viser sin kraft fra oven!

Mvh. Trond
Avsluttet .
Versjon2 er min favoritt.
Jeg synes du treffer godt på lukkertid (elvens bevegelse).
Kjører du 2 eksponeringer? himmelen har gode kontraster til tross for lang lukkertid.

Det finnes jo elementer i bilde som kan diskuteres om er riktig eller bra, feks de mørke trærne med lite farge, men slik jeg ser bildet er din redigering av bildet, det som skaper et godt resultat.
Harald N.
Her likar eg best V2 med dei fine steinane i framgrunnen.
God dybde med med fin himmel.

Mvh Harald
Ketil S.
Takk for fine kommentarer! Jeg er nå enig i at versjon 2 er best, det var egentlig mest tåka over skogen som gjorde at jeg helte til versjon 1. Men den blir nå "degradert".

(Det er flere eksponeringer, ja. Det er HDR.)

Ketil
Arne Henning G.
Bra fotoprosjekt! Hovda og andre små sidevassdrag representerer utrolig verdifull natur på mange måter. Bra bildeserie du er i ferd med å bygge opp. Når det gjelder dette bildet så ser jeg at det er HDR. Men jeg lurer på om jeg synes dette er vel mye oppskarpet. Jeg er dårlig på å vurdere bildebehandling, men for meg ser det ut som at det er en del harde linjer og kontraster. Tar jeg feil? Synet blir stadig dårligere, og det blir stadig vanskeligere å tre 0,14 i øyet på ei lita flue i skumringen. Forøvrig flotte bilder hvor komposisjonen gir fint sug innover.
Kjell Martin N.
Versjon 2 for meg. Syns det er mest dramatik i V2. Du har klart å utnytte HDR på en fin måte. Det er mange som jeg synes dra litt for hart i spakene, men her fungerer det bra.

Mvh Kjell Martin
Ketil S.
Takk for positive meldinger; om bildet er for hardt eller ikke er vel hovedsakelig en smakssak. Jeg synes ikke det, men er enig i at HDR ikke bør overdrives - i hvert fall ikke med landskap. Men brukt med moderasjon synes jeg det kan tilføre en ekstra "kunstnerisk" (hø,hø) dimensjon.

Ketil
Børge W.
Synes HDRén fungerer utmerket jeg. Utrolig effektfullt for å skildre vassdragsnatur og helt klart egnet til å skape følelser hos betrakteren som bidrar til at elva kanskje får være i fred for utbygging. Du inspirer ihvertfall meg til å gå ut å gjøre noen forsøk på "mine elver".
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu