Treet

Det er ikke alltid ufarlig å bevege seg inne i de dype skogene rundt Otta. Mange steder har verden her stått stille, og når vi kommer langt nok inn, åpenbarer det seg en eventyrverden. Ikke alle der inne er like glade for å få besøk av mennesker, og er man ikke oppmerksom nok, kan du fort bli utsatt for både det ene og det andre.

En dag i slutten av juli var jeg på en slik tur inne i skogen. Egentlig var jeg på tur til et lite bortgjemt tjern, for å se etter et svartspett par som har hekket i en gammel furu i flere somrer.
På veien inn til dette tjernet har jeg flere ganger før opplevd skumle og uforklarlige ting, men denne dagen, og det som hendte vil jeg aldri glemme.

Jeg var kommet langt inn i skogen, inn i en tett bjørkeskog, da det uten forvarsel begynte å blåse kraftig. En kald ekkel vind! Plutselig begynte jeg å høre lyder, lyder jeg nå i ettertid ikke klarer og beskrive- skumle lyder som tatt ut i fra en ekte Hollywood film. Rundt meg begynte trærne å få ansikter, og de rev seg opp fra bakken, og kom stabbende mot meg på de lange vinglete røttene sine. Det var ingen tvil om at det var meg de var ute etter, der de strakte greinene ut, og prøvde å dra meg inntil seg. Her var gode råd dyre, og jeg tok hyven og stupte meg ned i et trangt bekkefar og løp og krabbet det forteste jeg klarte. Et stykke ned i bekkefaret stod plutselig en grå liten skapning fremfor meg.
”Trenger du hjelp?”, sa han.
”Ja jeg gjør nok det, sa jeg.

Plutselig stoppet vinden, og alt stilnet av. Til og med den lille grå mannen var borte.
Jeg tok meg ikke tid til å fundere mer over det, men tok snareste vei hjem. Svartspett fikk være svartspett denne dagen.
Tro meg eller ei, men bilde av det ene treet fikk jeg tatt før jeg sprang av sted…
Bildet inngår i albumet Naturens merkelige skapninger og figurer. - Merkelige funn på mine turer.
Kanskje er slike skapninger opphav til mange sagn og eventyr.
Fasinert er jeg i allefall av disse, og det er blitt en mani etterhvert å finne minst en på alle mine turer.
Utstyr
  • Canon EOS 450D
  • Tamron AF 28-300mm 1:3,5-6,3 XR Di
  • Brennvidde28mm
  • Blender-
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHumor
  • Lastet opp
  • Visninger43
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_561179} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Svein O.

Huff og huff, skumle saker i Ottaskauen skjønner jeg.. ja ser jo ikke helt trygg ut den "bjørka" foran deg der nei.. Fine farger i skauen var det nå uansett busk-toll og bjørke-ris, artig historie..
Morten L.

Herlig historie og et trolsk tre;)
Mona P.

Herlig flott fortalt. Fantasien kan nok løpe litt løpsk noen ganger. Og det er helt sikkert mere mellom himmel og jord enn vi aner. Spennende skog! :)

Mvh
Mona
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu