Uendelig mange dråper
Ble s¨fascinert av de mange frosne dråpene, men ser at bildet kanskje er litt kjedelig... Jeg har kuttet det litt for å fjerne noen uskarpe felter. Tar gjerne i mot råd om hvordan et slikt bilde kunne vært gjort bedre!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-12-28 14:07:31
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-12-28 14:09:22
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 24-70 mm
  • Brennvidde62mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_561402} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Børge W.
Ikke lett med slike motiver. Øyet fokuserer på detaljer, men kameraet gjengir et virvar. Slike motiver må isoleres og gjerne gjengis på macronivå. En svart papplate eller lignende, et stykke bak noen få av stråene kunne gjort underverker. Legg gjerne kameraet på bakken på en rispose/genser/sekk el slik at lukkertid og lav iso ikke blir et problem. Bruk manuell fokus og selvutløser, samt tilstrekkelig dybdeskarpehet (ikke for mye). Benytt deg også av spotmåling, hvis motivet er lysere en bakgrunnen. Stå på
camilla m.
Tusen takk for veldig nyttig tilbakemelding! Spotmåling vet jeg faktisk ikke hva er, men google kan sikkert hjelpe meg ;) Skal på tur til skogs så fort det blir rim på bakken igjen! Rispose var forresten et genialt forslag, det skal jeg ordne meg! Takk for tips!
camilla m.
Fantastisk jeg har jo spotmåling på kameraet, og for alles informasjon så følte jeg meg ganske smart nå, haha! :) Tenk at jeg har hatt dette kameraet i så mange år uten å vite noe.... Ønsker meg nytt kamera til jul og da er det obligatorisk, til og med for meg, å lese bruksanvisning, eller brukermanual ;)
Harald N.
Hei.
Fint med dei frosne dropane.
Eg skulle gjerne sett ein kvadratisk versjon der bakgrunner var kutta vekk.

Mvh Harald
camilla m.
Det lot seg jo ordne, men da kom det veldig godt frem hvor kornete dette bildet egentlig var. Går bare og venter på å få kjøpt meg nytt kamera, for denne D70`en begynner å bli godt brukt. Kameraet jeg ønsker er for tiden ikke på lager dessverre.

Jeg takker for forslaget om å kutt vekk bakgrunnen, synes bildet ble litt ryddigere?
camilla m.
Jeg ser også nå at ISO er 1600, og det var nok kanskje litt unødvendig, ville muligens fått et bedre resultat med lavere ISO og justering av lukkertid etter dette. Har den siste tiden blitt litt bedre på å se sammenhengen her og utforske disse funksjonene i større grad enn tidligere.
Harald N.
Hei.
Eg likte utsnittet betre nå, men meir kornete, med stativ og motiv som er roleg kan du sette ned ISO.
Lykke til!
Mvh Harald
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu