Lavskrike, skarpt og fint artsbilde. Burde få en haug med kosekommentarer
Fuglefamilien kommer flere ganger om dagen til hytta.
De slår seg ned inntil 50 cm fra meg.

Helt ordinært artsbilde. ISO 2500.

En tanke urolig bakgrunn som kunne vært jevnet ut litt, men det får stå seg.
Jeg liker ikke det lyse partiet som stikker opp av hodet på den rett over øyet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-11-21 18:33:10
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • 70-200
  • Brennvidde135mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger443
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_561492} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Knut Børge S.

Hehehehe ;)

Kosekommentar skal du få :D, da bildet i og for seg er fint. Ikke noe mer en et artsportrett som du selv sier, men et teknisk bra artsportrett. Kunne dog vært et litt mer spennende lys, blir en litt matt fremstilling.

Ble forøvrig nysjerrig på blodet ved nebbroten. enten har`n fått seg en smell, eller så har den fått i seg litt proteiner.

mvh Knut Børge

Ottar P.

Fint bilde av skrika, god skarphet med fine detaljer på fuglen og gode farger!
Adrian Dyrhaug G.

Supert bilde av lavskrika i et vakkert miljø!
Likte best v2!

mvh Adrian Grande
Bjørn Aksel B.

Alltfor slappt bilde til at du får kos fra meg. Har du gitt den syltetøy også? Den er jo helt rød ved nebbrota!!!!
mvh
Bjørn A
Avsluttet .

Koselig bilde av en koselig fugl. Kos å se!

mvh Øyvind
Bjørn T.

Kosekommentar eller ikke, veldig flott av lavskrika. Lys, farger og komp er utmerket men tror skarphet er mer passende i originalen. Knall bakgrunn. Mvh Bjørn
Helge H.

Fuglen er flott, bildet er bra. Stubben er veldig fin. Det får være nok koseprat. Forøvrig er jeg enig med Bjørn med tanke på skarpheten.

HH
jarl kjetil j.

Ja det er vel ikke så mye å utsette på dette artsbildet. Lavskrika er jo ofte svært samarbeidsvillig, så utfordringen blir vel å fange den i flukt når den glideflyr gjennom skogen. Skarpheten i orginalen holder for min del. Ellers gode farger både på fugl og bakgrunn, samt naturlig og fint miljø. Finner ikke så mye å sette fingeren på, så da blir det kozeprat ;)

jkj
Kjell Ivar Ø.

Mere kos. Flott artsportrett av skrika i velvalgt utsnitt.
mvh Kjell Ivar
Frode L.

Hei.

Jarl Kjetil har sagt det, så jeg henger meg på kozen hans.

Frode.
Morten W.
+2
Hei og takk for kommentarer.

Fuglen har ikke fått noe syltetøy av meg. Bortsett fra peanøttsmør som var beregnet på Ekorn.

Veldig flott at folk tar teksten min såpass sporty. Det er med tanke på alle bildene som legges ut her at jeg reagerer på folks selvkritikk. Noen får 20 kommentarer+ for helt elendige bilder. Og jeg blir like ergelig på de som koser med bildet uten tanke på at de ødlegger for utgiver. Er ikke det sant?
Ja, vi har Bildekritikken, men er det lov å kose, så er det lov å komme med forbedringsteknikker på Galleriet også.

Så jeg synes altså at enkelte kunne vurdert bildet sitt mer før det legges ut. Sammelikne med "racerne", og kanskje prøve å forstå hvorfor bildet har støy, hvorfor det har et motiv som krasjer rett i veggen osv.
For det må vel være lov å bli bedre også på Bildegalleriet?
Morten W.

PS
Til Bjørn Aksel

Jeg legger aldri ut mine beste bilder. Slappe bilder er vel et varemerke for meg i forhold til deg. Men så er det jo omvendt med hensyn til din og min virilitet. Det har jeg fra noen av dine bekjente.
Ingrid Milly L.
+1
Hei!
Jeg har bilde av lavskrike men legger aldri ut mine beste bilder. Bilder kan jo brukes til så mangt - også kommunikasjon og dermed læring. Det er da også mulig å beskrive hvordan bilder metodisk kan bearbeides og gjøres bedre. Har ikke sett en eneste metode beskrevet fra deg? Kun negativ kritikk som gjør at jeg oppfatter deg som veldig negativ! Håper at jeg slipper dette senere!Men dette kan du jo gjøre noe med?
Ingrid Milly
Vegard L.
+1
Et greitt portrett. Jeg bruker ikke engasjere meg i debatter, men er enig med deg Morten: Snillismen på bildegalleriet er ødeleggende. Hvordan skal man bli bedre dersom man ikke får ærlige tilbakmeldinger?
Vegard
Odd Chr. K.

Uten referanse til lavskrika, så må vi alle som legger ut bilder her tåle noen spisse kommentarer uten å bli gretne, men hvis du har "creme del`a creme" i det gjemte arkivet ditt, så kan du jo slenge ut et par - så blir det sikkert kun koooosekommentarer...
Odd C.
Morten W.
+6
Takk for nye kommentarer.

IM Langfloen.

Jeg har mange i tankene når jeg lurer på dette med kosekommentarer.
At du føler deg truffet får bli din sak. Men å si at jeg ikke ville gi deg metoder blir jo helt feil. Under dette ditt bilde bilde nr. 619147 ber jeg deg om å legge inn en 30 dagers trial med Lightroom. Det er det programmet jeg kjenner best.

Jeg ville altså ta deg med på en fullverdig behandling fra Raw til ferdig bilde. Gjerne flere bilder helt til det satt. Ikke alle tilbyr det her inne. Man mange hjelper når man spør. Men å spørre er visst ikke greia di. For du ser dine egene bilder som like flotte som flere av de du får kommentarer fra. Ikke rart, med de kommentarene de kan gi deg.
Jeg er altså ikke fornærmet for at du ikke tok imot tilbudet, men utrolig facinert av kommetarene du ikke burde få. Morsomt å følge deg.

Ingrid Milly L.

Morten
Jeg fikk av deg anbefalt et 30 dagers gratis abb. på lightroom fra nettet men jeg oppdaget at dette ikke lot seg åpne etter opplasting ifølge info på foto.no? Lett å overvurdere seg selv kanskje?

Ingrid Milly
Frode L.

Hei.

Ser det har blitt en debatt, jo det er lov og komme med konstruktive og ærlige tilbakemeldinger, det er jo det vi skal lære av.
Men det er også lov og komme med tips om hvordan fotografen kan gjøre det bedre, når det kommer litt kvasse tilbakemeldinger, det ville jeg satt stor pris på, for det er da vi lærer.

Frode.
Helge H.
+1
Ja Morten, ble ikke så mye koseprat ut av dette.

Mange av oss ser poenget ditt, men tror dette fort kunne blitt en død side om vi ikke hadde de ivrige kommentatorene som f.eks Frode som alltid tar seg tid, både til ros og til litt ris... Jeg blir inspirert av rosende ord, men en god velformulert kritikk kan være vel så givende. Jeg har lært masse av konstruktiv kritikk her inne, og ikke minst har jeg lært en god porsjon med selvkritikk, som kan komme godt med før man poster et bilde.

Mvh Helge
Knut Børge S.

Ble en liten debatt her ja!

Tror det er veldig sunt at dette blir tatt opp, og kudos til Morten som tør å "lufte" tankene sine. Foto.no er inspirerende, og det er veldig kjekt å se alle de gode bildene som blir lagt ut her. Det er også kjekt å få dele egne bilder, å få gode tilbakemeldinger, det være kosekommentarer om det er passende, eller konstruktiv kritikk om det er nødvendig.

Er i det store og hele veldig enig med Helge. Viktig at vi har en god porsjon selvkritikk ved utleggelse av bilder, spesielt når vi har vært medlem her en stund.

mvh Knut Børge
Avsluttet .

Vanskelig tema å diskutere syns jeg. Er flere faktorer å ta hensyn til, slik jeg ser det.

Å kunne gi en ærlig,konstruktiv og motiverende tilbakemelding ville vært det beste...(nå er jo biledkritikken ment for dette, men er ikke så mye action der.)

Men å skrive en utfyllende kommentasr til hver enkelt tar tid...samtidig blir det fort slik att man gir kommenaterer, til dem man får av....
Helge H.

"...samtidig blir det fort slik att man gir kommenaterer, til dem man får av..."

Her er du nok inne på noe vesentlig Øyvind.

Mvh Helge
Adrian Dyrhaug G.

Dette er som Øyvind skriver et vanskelig tema!

Jeg skjønner deg veldig godt Morten og det du skriver er helt sant. Men så er det av og til slik at noen ikke ønsker konstruktiv kritikk av bildene sine på bildegalleriet, selv om det er slik kritikk man lærer av.

Bildegalleriet er blitt et forum der man gir "kose kommentarer" til hverandre, noe som jeg synes er greit, da vi har bildekritikken i tillegg.

Jeg skal likevel prøve å bli bedre til å gi konstruktiv kritikk på flere bilder Morten!

Hyggelig å høre at du liker bildene mine! Du tar jo fantastiske (bedre enn supert) bilder selv da. ;)

mvh Adrian Grande
Duy P.

Mange guleord som jeg er absolutt enig i, du vet vel godt hva jeg mener uten å gå i detaljer :)
Nyter tiden til å se på bildet ditt istedet for kosekommentar :)

mvh
duy
Bjørn Aksel B.

He-He, Morten, min virilitet er helt begrenset, og tror jeg har minimalt å stille opp med i forhold til din:)
BA
Oddmund K.

Har ingen problemer med å etterkomme oppfordringen i dette tilfelle, for bildet oppfyller absolutt alle krav til fint, skarpt..flott bakgrunn og fine farger. Av en vakker fugl som jeg desverre aldri har sett live :))
Mvh Oddmund
Lisbeth S.

Lekkert bilde av en fugl jeg ikke har oppdaget enda, fine farger og god kvalitet på v2.
mvh Lisbeth
Truls L.

Kan vel ikke gjøres stort bedre enn dette. Flott skarphet og flotte farger på lavskrika :)

Truls
Morten W.

Takk for nye kommentarer alle sammen.
Nils Christian S.

Praktfullt foto av Lavskrike! Innertier dette!!
Avsluttet .

Knall artsportrett. Godt plassert i bildefalten med god skarphet.

Espen
Morten W.

Takk for nye kommentarer. Mye viktig lesing herover:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu