Nattlys
Dette bildet av bilen min er tatt i nærheten av en gammel jernbane terminal. Brukt et Nikon D60 med stativ og prøvd å leke litt med lys og eksponering.
Bildet i seg selv er ikke redigert, men har lagt på en "ramme" rundt for å gi det et enda røffere look =)
Ris og Ros mottas med takk =D
Utstyr
  • Nikon D60
  • 50-200mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_562811} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Eirik B.

Jeg er enig i at vignetteringen/rammen gir bildet et røffere preg. Det er også stilig med lysstrålene fra gatelykten. Forsøkte du også å ta bildet slik at gatelykten kommer i høyre øvre hjørne og bilen i venstre nedre hjørne? Jeg tror at en slik komposisjon/utsnitt vil kunne gi et mer velbalansert bilde. I dette tilfellet ville det bety at du flyttet bilen over på motsatt side av gaten sannsynligvis?!

Alt i alt et stilig bilde der du har god fremstilling av alle lys, noe jeg personlig synes er tøft. Dessverre har du måtte ofre en el detaljer i bildets mørke områder. Men sånn er det vel gjerne. Beinharde prioriteringer. Eventuelt kunne du forsøke en HDR teknikk, siden du allerede har kameraet på stativ. Dette er ypperlig for nattbilder. Mer om HDR finner du på

http://www.dinside.no/791337/saa-enkelt-lager-du-hdr-bilder

Photoshop elements støtter dette fra versjon 10 tror jeg.


Mvh
Eirik Bøe
Steffen H.

Hei Eirik!
Tusen takk for kommentar!
Det med å flytte bilen mer til venstre i bildet, var ingen dum ide, og det tenkte jeg faktisk ikke på da jeg tok bildet...

Jeg tok bildet på lukker prioritet, og prøvde meg litt frem med lukke tider. Synes det er veldig stemnings skapende med lys som er tydelig angitt, men det er som du sier at jeg mister en del i bakgrunden. Skal absolutt ta en titt på den HDR teknikken!
Sliter også med at det blir en del støy i bildet, særlig i de svarte omerådene.. Prøvde å justere ISO verdiene og dette er tatt med ISO 100..
Opplever også at det blir en del mørkere når jeg får det inn på pc`n, i forhold til hvordan det ser ut på kameraet..

Uansett,takk for konstruktiv kritikk og ros! =D

Mvh
Steffen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu