Testing,testing,one-two.....
Fikk prøve meg på litt trommebilder sammen med trommelegenden Erik Smith. Legger igrunn bare ut bildet for å lodde stemningen litt.
Etter å ha blitt slaktet på forumet i går med et litt annerledes bildet så veit jeg rett & slett ikke!Setter pris på konstruktiv kritikk:-)
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon AF-S Nikkor 17-55mm F2.8 G ED DX
  • Brennvidde25mmmm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetTatt håndholdt fra ei gardintrapp på ei scene.Ble kun brukt scenelys da det på forhånd var det som var planen...Ser i ettertid at jeg skulle hatt med blits+softbokser...Men jeg tok utfordringa:-)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger106
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_562841} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Pål H.
Komposisjonsmessig synes jeg bildet er tatt for tett på. Du har såvidt kappet cymbalen. Og du kapper nesten armen til trommisen. Men dette bildet er bedre enn det andre du la ut hvor du faktisk kappet armen.

Har du beskjært bildet til dette firkantete formatet selv?

Cymbalene kommer bedre frem på dette bildet og det liker jeg. Men liker ikke lyssettingen på ansiktet. Det er for mørkt. Du kan prøve å redde dette litt i photoshop med å lysne det.

Og siden du ikke tok med studiolys så må du som fotograf prøve å "finne lyset". Jeg hadde flyttet trommisen rundt til jeg fant et sted hvor lyset i ansiktet var bra.

Synes og at standpunktet ditt ikke passer helt. Hadde trommisen spilt hadde det passet med et så høyt standpunkt. Men siden trommisen ser i kamera føler jeg at man nesten ser litt ned på han.

Konseptmessig burde du nok på forhånd tenkt litt mer igjennom hva du skal vise med bildet. Er det cymbalene som er viktige eller trommisen? Dette burde da blitt gjennspeilet i komposisjon og lyssetting. (lyssett trommis hvis han skal være i fokus, eller cymbaler hvis det er de som er viktig)
Dan Kenneth R.
Hei igjen Pål og tusen takk for mange flotte tips og synspunkter,det setter jeg VELDIG pris på:-) Dette bildet her er beskåret firekantet format selv ja.Har diverse versjoner som er standard A4 liggende og stående med mere luft rundt,men dette var det jeg likte best selv da.Utgangspunktet med bildene var vel igrunn litt både cymbaler og litt Erik som trommeslager.Gjorde litt som jeg fikk beskjed om og litt som jeg ville selv.Tok som sagt fra mange vinkler både når han spiller og når han sitter å ser kul ut:-)Tok også endel standard cymbalbilder med bare han og cymbaler i hender og armer.Legger ikke ut mere her nå da det blir opp til trommeheltene fra Oslo om noe av det evt.holder mål.Har uansett lært MASSE av denne seansen her og jobber på videre jeg! Må bare bla.bli bedre på lysseting og mange smådetaljer,men med mange gamle bandkompiser på lur så bør mulighetene for utvikling være der både håper jeg og tror.Var vankeligere en LIVE foto dette her gitt...Takk igjen Pål Hodne:D
Sjur Gabriel H.
Jeg er stort sett enig med Pål H, men har ikke erfaring med en slik fotosituasjon, så jeg har ikke mange råd å gi. Det kommer jo an på hva slags "oppdrag" du hadde, men for meg ser dette ut som et studiobilde med en som poserer, og jeg skulle gjerne sett noe mer av miljøet på resten av scenen, og litt mer liv. Likevel får jeg lyst til å se flere bandbilder fra deg ;-)
Dan Kenneth R.
Veldig hyggelig å høre Sjur:-) Skal prøve å få slengt ut litt diverse konsertbilder etterhvert.Dog ikke av Erik enda.Men han snakket om konsert på Gjøvik i romjula..Byr seg nok en sjanse da regner jeg med:-)
Helge H.
Enig i at han trenger litt mer (ikke så mye) lys fra venstre. Det finnes bra LED lamper som er greie å ha med og som gir fast lys (mer for filming) som kunne vært brukt med fordel her.
Er også litt usikker på motivet, er det trommisen eller settet? Om det første hadde jeg vurdert en mer radikal beskjæring og kanskje et kvadratisk format.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu