Etasjeovn og gammel klesvask
Bildet inngår i albumet Bjørgevollen - På Bjørgevollen i Sør-Fåvang har det vært aktivitet siden 1860. Med meieri, vertshus og til slutt landhandleri frem til ca 1985. Jeg er så heldig å få lov til å fotografere i dette gamle huset som har stått ubebott i 25 år. Rommene facinerer meg, og det føles rart å være der inne. Se dette som er så nedslitt og har mistet så mye av sin glans, men som likevel tiltaler meg. Kan gammelt, nedslitt og glemt være vakkert? Klarer jeg å formidle det slik jeg ser det - jeg vet ikke. Men jeg forsøker.

There are always two people in every picture: the photographer and the viewer. ~Ansel Adams

Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriStilleben
  • Lastet opp
  • Visninger76
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_563680} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Carsten W.

Kjempefint! Ma har vaert en fest a snuble rund i gammle garden.
Olav Bjarte K.

Fine og duse farger i dette bildet. Ovnen ser trist og forlatt ut. Litt om disse ovnene:Jernovner var en tid vår største eksportartikkel, og mange praktfulle kan finnes der ute - for eksempel i Danmark. Tipper denne etasjeovnen er produsert i 1880-90. Ovnstypen har tynne plater og blir derfor fort kald etter å ha vært rødglødene en kort stund. Vi var tidlig ute med bruk av elektrisitet som oppvarming her til lands, og disse flotte møblene ble kastet ut og havnet i vedboder og under stabbur. Så kom oppkjøperene med sine vogner og frakteskuter - de kjøpte kunstverkene som skrot for omsmelting.


Vennlig hilsen.
Avsluttet .

Liker det ensomme og stille i bildet og ovnen står i et forlatt miljø..men det er også andre små spor ..av ¨mennesker.. fin stemning du formidler og nostalgisk følelse!
Hilsen
Tove
Arve E K.

Nostalgien velter innover meg når eg ser slike bilder: I min barndom stod det mange slike ovnar rundt omkring på gardane, både innomhus i stovene og bortgøymt i gamle uthus.
Bildet er lekkert med fine fargar, og formidlar godt ein stemning frå fyrste halvdel av 1900-talet.
Arve
Kirsten H.

Jeg husker godt at klesvasken ble hengt opp i kjøkkentaket, gjerne over en vedfyrt ovn. Dette huset ser jo velholdt ut, ingen skulle tro at dette huset har vært ubebodd så lenge.
Fint utsnitt.
mvh Kirsten
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu