Høyhus langs Seinen
Jeg hadde tenkt å legge ut en serie arkitektur langs Seinen, men så fant jeg at dette bildet avviker en del fra det resterende så jeg valgte å presentere dette i ensom majestet.

http://pbase.com/kneppen
Sier meg fornøyd.
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Sigma 18-250 med stabilisator
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet tatt sittende for frihånd fra en av turistfabrikkene som tøffer opp og ned Seinen i Paris.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_564491} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Solvår B.

Dette var ikke mitt Paris i 1971. Vet ikke om jeg kan kalle det en positiv utvikling, men vi trenger utviklig, så....
Flott bilde som viser kontrastene mellom den gamle broa med utsmykninger og de strømlinjeformede høyhusene.
: ) Solvår
Frode L.

Hei Roar.

Er ikke sikker, men jeg føler at det tilter til litt venstre-

Som Solvår sier, stor kontrast med den gamle broen og de moderne høyblokkene, en artig fasade på den med mange vinduer som skiller seg ut fra mengden.
Skarpt med fine farger.

Frode.
Avsluttet .

Hei Roar.
Har du klonet inn et bilde fra nedre Manhatten til Seinens bredd?
Dette kan ihvertfall ikke være broen fra Notre Dame til Isle de St.Louis............ eller er det det?
Da tror jeg at jeg ringer reisebryrået og avbestiller.
Takk for advarselen.
Carsten W.

Har vi ikke samme trenden i Oslo? Folk flytter til byer overalt i verden og krever plass. Pa tide a gjennomtenke konseptet en gang til, jeg syns...;)
May-Brith O.

Jeg ser også en tilting til venstre her, men pytt å. Mener som Carsten at vi ser mye av det samme i Oslo, med unntak av jeg syns Oslo er av de mest ramponerte byer arkitektonisk sett. Det settes iblant opp noe bra, for så å bli ødelagt av noe annet som kommer til. Jeg syns ikke dette var så ille, men jeg får temmelig vondt av å se den fargeklossen som ligger til venstre i forkant at siste høyblokka.
Lisbeth S.

Fint dokumentar fra seinens bredder, det heller kanskje litt men kanskje et synsbedrag også. greit komponert i fint lys og farger.
mvh Lisbeth
Avsluttet .

Gammelt og nytt sloss om plassen i den vakre naturen.. fint foreviget av deg!
Hilsen
Tove
Kirsten H.

Hvis folk skal bo et sted i nærheten av jobben, er det nok nødvendig å stable i høyden.Her må du ha brukt solid vidvinkel, og har antagelig misten mye på hver side når du har rettet opp linjene. Jeg kan ikke se at bildet heller, men brua har en svak bueform, det tror jeg lurer øyet litt her.
Flott reisebilde fra Paris.
mvh Kirsten
Avsluttet .

Gammelt og nytt, i skjønn forening eller..? I allefall et bilde som dokumenterer en by i utvikling, på godt og vondt rent arkitektonisk.
Det er helt å mulig å avgjøre i dette tilfelle om bildet tilter eller ikke. Bildet er todimensjonal, virkeligheten er tredimensjonal.
I denne sammenhengen er det umulig å avgjøre ut fra buer og vinkler på bildet. Etter mitt syn har det ingen ting å si om det er det ene eller det andre. Jeg konstaterer bare at jeg liker det jeg ser, et flott utført arbeid! Ønsker deg en god fotodag videre, Roar!

Hilsen Arild
Maria E.

Fint foreviget Roar... Jeg er enig med Kirsten angående bruas form som lurer litt på øyet vårt her :)

Mvh. Maria
Roar K.

Når det gjelder tiltingen så er det en liten tilting. Mulig jeg ikke har vær næyaktig nok med linjalen, men det varierer fra bygning til bygning der faktisk noen var loddrette og det er den røde i senter mens de på hver side av den tilter mot venstre mens den på ytre venstre er så godt som rett hvilket også gjelder den på ytre høyre - på det meste er det 1 grad avvik og da snakker jeg fortsatt om loddrett. Vannrett blir det ikke riktig å ha det i vater all den stund det her er snakk om skrå kameravinkel. Alt i alt tror jeg at hvis man retter en plass her så blir det feil en annen slik man ofte opplever med arkitektur så jeg tror dette like gjerne blir som det er.

Roar
Hans-Jørgen H.

Høyst sannsynlig har Don Pedron fått med seg Drivdalsgubben på Parisurlaub og holder stand i terettende etasje i bblokk til venstre...
Ser tydelig(eller sporadisk..) at gubben henger ut av fønsteret i 13 eller 14 etasje og illskriker retning Drivdalshølen og Vinstraberta som i kompaniskap med hu Solvår forsøker å tømme Hølen for hybridfisk...
Utrolig dokumentar Mr. Kneppen!
Her betyr tiltingen lite....er essensen og storyen som teller...
Hans-Jørgen.
Eirik B.

Det er jo en ganske grell kontrast mellom den klassiske parisiske arkitekturen og disse høyhusene. Syns du viser godt hvordan disse husene (i alle fall i mine øyne) ikke passer inn. Vet ikke om det er dette du ønsker å oppnå med dette fotografiet, men slik virker det i hvertfall inn på mine sanser og følelser.

God komposisjon hvor høyhusene blir et blikkfang og seinenen med broer og utsmykkinger omkring blir klassiske opprinnelige omgivelser.

Mvh
Eirik Bøe

Trygve B.

Likte dette bybildet. Slutter meg til det som er sagt med tanke på gammelt og nytt. Det fikk du fint frem. Strever selv med vannrett når en tar bilder av bygninger. Enig med deg når det gjelder kameravinkel. Lærte litt av det. Mvh Trygve
Bent S.

Henger meg på rosen her, flott bilde. Godt tatt.

vh
Bent
Elisabeth M.

Flott bybilde med den gamle brua og høyhusene i svak diagonal langs elva. Det blir spesielt med blandingen av ny og gammel arkitektur, men sånn er det i flere europeiske byer..
Fint formidlet!
vh/Elisabeth
Inger Anne Maritsdotter V.

Fint oversiktsbilde som viser nyere og eldre arkitektur i Paris, både broer og bygninger.
Fin bildekomp.

Inger Anne
Roar K.

Takker så mye for alle kommentarer - både med og uten tilt.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu