En gang bodde det folk her - serie på 9
Jeg har en serie som stadig er under utvidelse om gamle norske gårder både fraflytta og falleferdige somt gamle gårder i full drift. Her en serie fra
sist høst.

http://pbase.com/kneppen
Sånn noenlunde dokumentarisk
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-12-15 06:31:53
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-12-15 06:32:34
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2011-12-15 06:33:31
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2011-12-15 06:34:12
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2011-12-15 06:35:11
    Versjon #6
  • Lagt inn: 2011-12-15 06:36:03
    Versjon #7
  • Lagt inn: 2011-12-15 06:36:54
    Versjon #8
  • Lagt inn: 2011-12-15 06:37:47
    Versjon #9
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTatt håndholdt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_564765} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Solvår B.

Spennende forfall-serie.
V1 - Huset ser nesten nymalt ut, men de knuste vinduene forteller sin historie.
Resten av serien viser flotte detaljer fra dengang da. Den viser også at det har vært mennesker à la Roar som har bodd her = fargeglade mennesker.
: ) Solvår
Carsten W.

Flott og fargerike serie. Pa en eller annen grunn falt jeg for V2.
john-arne w.

Enig med Carsten over her, trur nok det har noe med den kontrastrike fargene som utspiller seg her, sammen med skarpheten i bildet og hvordan du har plasert deg i forhold til selve motiv-valget. Men versjon #8 fanget også min interesse pga. Sine farger som utspiler seg utenfor vinduet der den "nålebuska" gjør mye for å skape litt liv inn i selve bildet samtidig som den blei ett blikkfang.


hilsen john...
Avsluttet .

Flott serie Roar..mye spennende detaljer her av forfallet..V5 fanget min interesse mest..vet ikke hvorfor..men min smak..
Hilsen
Tove
Trygve S. A.

God dokumentarfotoserie.
Jeg er gammel nok til å huske slike små hus, og at de den gang var hjem for noen. Nå er det andre tider, og selv hyttene er rene palasser i forhold til dette huset. Men den gang var dette "god standard" i forhold til de som ikke hadde verken strøm eller stue.
Spennende prosjekt, dette.
Maria E.

Flott og fortellende serie... Trist å se at dette skjer her i Norge, når det er mange i verden som drømer om å ha en liten plass å bo i....

Mvh. Maria
Roar K.

Ofte går jorda som tilleggsjord til en nabogård grunnet i noen tilfeller boplikt. Man kan ikke leve av et småbruk og får da ikke lov å beholde det f.eks. som feriested hvis der er over en viss størrelse. Mange som er vokst opp på en slik plass kunne nok tenkt seg å forpakte bort jorda og ha det som feriested eller kanskje drive jorda på hobbybasis, men det går ikke. Tia er forbi da ideologiske ungdommer fløtta på landet for å bo og leve med katt og kaniner på en liten plass. De fant fort ut at å være sjølforsynt ikke var så enkelt likevel.
Ofte når nabogården overtar blir husa bare stående istedenfor å rives. Låver ender jo ofte opp som lagringsplass mens våningshuset bare blir stående der. Slikt har jeg sett en del tilfeller av. Vi får nok bare innse at vi lever i ei ny ti og at det er andre regler og krav som gjelder. Først og fremst må jo folk ha en jobb å leve av og da må man flytte dit jobben er. Loven om boplikt kom jo for at ikke rike byværinger skulle kjøpe opp gårder, men den har samtidig ført til at mange som kanskje ville beholdt barndomshjemmet sitt rett og slett måtte selge fordi de ikke hadde anledning til å bo der.

Roar
Avsluttet .

Stilrene og gjennomtenkte utsnitt.
Utilslørt ekthet som jeg tror du har oppnådd ved bevisst bruk av eksisterende lys.
I v7 har du, i taket, fått til et fint gjenskinn av blåfargen på veggen i det andre rommet. Det var spesielt.
Du beveger deg metodisk, nesten matematisk korrekt gjennom huset.
Kanskje man trenger den lille emosjonelle "kjøligheten" slik at savnet ikke får ta overhånd når man behandler et tema og en slik materie som dette.
Interessant og rederlig serie.
Kirsten H.

Det er jo utrolig at et hus som dette ikke tas i bruk av en eller annen husløs. Folk sover på gata i byen, og på landet står fullt brukbare hus og forfaller.
Fin serie som får i gang tankene om vår materielle velstand.
mvh Kirsten
kristin P.

Her falt jeg veldig for versjon 1, men en fin serie, er alltid spennende med gamle hus:-)
Elisabeth M.

En flott og fargerik serie med mange fine detaljer fra interiøret.
Det er veldig trist at det forfaller, men som du sier - slik er loven om boplikt. Det er mye som er dustete i dette landet! Det burde heller oppfordres og legges til rette for å ta vare på våre byggeskikker:)
Liker serien som helhet, men originalen og V8 er mest spennende her;)
vh/Elisabeth
Line H.

Som å gå rett inn i mtt gamle hjem ( fra 1860).
Her får du frem den "rette" stemningen med lyset,utsnittene og detaljene.
Alle falt i smak.
Et slikt hus skal ikke stå tomt....
Adresse?

Line
Bent S.

Flott og spennende serie, flotte utsnitt og fine farger.

vh
Bent
Dirk R.

liker sånne steder veldig godt, version 5 er min favorit her. nostalgisk og flott.
hilsen dirk
Bjarte W.

Fine serie igjen. v2 og v5 er mine favoritter. Ser jo ut som inventaret har holdt seg sånn noenlunde - sofa, bord, lamper, etc. Litt støy i bildene, men mistenker at det er med vilje - uansett funker det bra her.
- Bjarte
Frode L.

Hei Roar.

Dette var en serie jeg likte godt, henger meg på Ketil's kommentar, han sier det så fint.

Frode.
Roar K.

Har desverre ingen nøyaktig adresse da jeg kun var passasjer i en bil og vi starta I Gravbrgsveien ved Nordhagen skole ved Braskereidfoss i Solør og så bar det innover skauen forbi mange forskjellige plasser hvorav noen ble foreviget - deriblant denne.
Ser også at støy er nevnt og der tør ikke jeg si om det var støy eller ruhet i malinga da jeg jo har vært svært nærgående hvilket man spesielt ser i taket.
Takker så mye for kommentarer.

Roar
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg fallt umiddelbart for denne bildeserien og historien du forteller både i undertekst, kommentar og gjennom bildene.
Syns det er trist at folk blir tvunget til å selge sitt barndomshjem p.g.a. lover og regler, det burde vært en større fleksibilitet i sånne tilfeller. Det samme gjelder også arveavgiften, men skal ikke dra det lenger og begi meg ut på en politisk debatt.
Liker godt alle bildene som passer fint sammen. Har veldig sansen for Ketil sine betraktninger her. 1 og 5 blir mine favoritter, men de andre hakk i hæl.
Flott dokumentar!

Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu