nordlys julaften 2011.
Etter mye god mat og drikke, dro jeg og brodern ut en tur for og se etter nordlys. Og jammen fant vi nordlys.
mitt første ordentlige forsøk på å ta nordlys bilder.
Utstyr
  • Nikon D3100
  • Nikon 18-55 /4-5.6
  • Brennvidde18mmmm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker30 secs
  • Nei
  • Annetstativ.fjernutløser.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger54
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_566339} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Knut Sigurd R.

Pent bilde, men til min smak ser det ut til at du har hatt litt høy ISO-verdi. Hadde også vært fint om det hadde vært _litt_ lysere sånn at omgivelsene hadde kommet litt mer frem.

Jeg ser du har brukt 30 sekunder lukkertid som sikkert er maks på kameraet ditt. Vet ikke hva slags fjernutløser du har, men min fjernutløser har muligheten til å holde ned knappen for meg sånn at bulb-funksjonen kan brukes til å få lengre lukkertid enn 30 sekunder i de tilfellene jeg trenger det. Dette kunne kanskje ha hjulpet deg litt. Selvfølgelig, går du for langt ut på lukkertida begynner stjernene å "bevege på seg" noe som må tas i betraktning..

Om du tok bildet i RAW-format kan det være det ligger mer informasjon i bildefila som du ikke har fått til å ta ut helt ennå. I så fall kan du forsøke å behandle bildet som et HDR-bilde i eksempelvis PS.

Bortsett fra det forsvinner nordlyset ganske fint ute mot høyre, mens det venstresiden stopper som en sterk stråle i en hard vegg om du forstår hva jeg mener. Jeg sitter med følelsen av at om du hadde kommet deg noen meter høyere og hadde hatt noen millimeter videre brennvidde så kunne det ha funket enda litt bedre. Da kunne kanskje bildet blitt litt mer utover landskapet istedet for såpass rett opp som det her fremstår. Dette kan selvfølgelig være feil, siden bakken er såpass mørk, så hadde det vært lysere på bakken er det ikke sikkert det er helt rett..
Roar K.

Ja, noen hadde nordlys og noen hadde "Dagmar" - så forskjellig er vårt langstrakte land.
Jeg ser foregående taler har en del synspunkter her som du kanskje bør kikke litt på. Tipper du bor i "Nordlysland" så da er det jo bare å ta noen flere turer og prøve deg fram med forskjellig lukketider og ISO. Kanskje holder det å stille ISO og overlate resten til kamera for å se hvordan det resultatet blir også.
Trekker man seg litt tilbake her så blir ikke støyen fullt så generende.

Roar
Jørn-Håvard E.

hei. ja ny linse er på vei 10-20 sigma, står på bakken på en holdeplass var helt mørkt. har bulb funksjonen så den kan jeg prøve ut. syns selv at det ble for lite landskap med ,så derfor kjøpte jeg sigma:) tar bilder i raw så kan justere de bildene jeg tar.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu