Min venn John.
Han er nå rundt 40 år gammel. Takket være at en katolsk prest fant ham og plukket ham opp på gata i Kerala hvorpå han brakte barnet til et katolsk hjem for hjemløse der han vokste opp lever han i dag i beste velgående og er en velsignelse for slike som han selv en gang var. Men veien dit har ikke vært bare lett.
Det begynner nå å bli en del år siden jeg traff ham første gang i restaurant Ceceilias der han jobbet som kelner. Det var hans annen jobb for om dagen jobbet han som privatsjåfør for slikk og ingenting inne i Panjim.
En kveld da jeg var den siste igjen i restauranten inviterte jeg ham over og ba han sitte ned. Han nølte litt da jeg tilbød ham en drink, men aksepterte. Slik begynte et årelangt vennskap. Jeg fikk etterhvert historien som bl.a. var at da han kom til Goa levde han av å lufte hunder for folk og annet forefallende for å få til livets opphold. Noe bosted hadde han ikke så han sov gjerne på bakken der det falt seg.
Kona til John, Joanna jobbet på kjøkkenet hos Ceceilia. John fortalte meg svært trist at de hadde ikke lyktes i å få barn.
Da bodde de hos Joannas søster hvilket de også gjorde i mange år senere etter at de begge begynte å jobbe for en organisasjon som tar seg av vanskeligstilte barn - både hjemløse og barn som foreldrene ikke greier å ta seg av. Der var de på jobb 24 timer i døgnet da de bodde der og ting kunne jo skje i løpet av natten. Først holdt de til et par år i hovedstaden Panjim(offisielt Panaji). Jeg besøkte dem der flere ganger og barna var helt ville hver gang jeg kom og skulle fotograferes.
Organisasjonen oppdaget etterhvert Johns kvaliteter som organisator og nå er han manager for et hjem i Calangute, 5 km herfra der jeg havnet første gang jeg kom hit i 1973. Men da var det fint lit bebyggelse. I tillegg har han også ansvaret for et tilsvarende i Saligao. Kona Joanna er lærer på hjemmet i Calangute. De har bare hver fredag fri. Ellers jobber de ræva av seg som omsorgspersoner. En gang sa jeg til ham at nå har du vel fått unger nok. Da flirte og lo han på sin karakteristiske måte og sa at jo han hadde nok nå.
Til å begynne med hjalp jeg ham litt økonomisk, men det er ikke så nødvendig nå. Jeg tror de har fått sitt eget sted å bo, men sikker er jeg ikke. Jeg får invitere dem på middag en fredag og bli oppdatert.
Det er så mye mer jeg kunne fortalt om dette fantastiske paret, men dette får være nok.
Bildet er tatt på Fleemarket i Anjuna for et par uker siden da jeg løp på ham der han sto på stand for å samle inn penger til organisasjonen. Jeg sa jo at han jobber ræva av seg. men han trives med det og det er hovedsaken.

http://pbase.com/kneppen
Fornøyd.
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Sigma 18-250 med stabilisator
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTatt håndholdt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger110
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_566512} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Kirsten H.

Dette ser ut som er person som er strålende fornøyd med livet. Historien du forteller er gripende, men dessverre ikke unik. Livet er for det store flertall i verden en daglig kamp for å overleve. Fint og uttrykksfullt portrett, Roar!
mvh Kirsten
Dag Tore ..

Hei Roar Kleppen God forjulstid!! Det var en gripende og godt fortalt historie om John.Det er bare en liten historie om livet skygge side i fattige land.Jeg og min kone har fler ganger besøkt Sri Lanka og Colombia.Vi bodde flere dager i nørheten av slummen.Jeg har også adoptert to barn fra disse landene.Dette er over 20 år siden. Men Vi lenkter stadig til bake til disse fattige og prektige mennesken som dessverre bor så langt unna!! Til slutt - en takk til dag for mange fine bilder og inlegg her her på ,dotten, i år!! En riktig godt nyttår til deg og dine....DAG/Lørenskog
Avsluttet .

Gripende resymé av en livshistorie og utfordringer som har gitt innsikt og forståelse i "de elendiges" skjebne.
For John har dette ført til at han er blitt en ildsjel, opptatt av å gi alt han kan for å bedre leveforholdene for andre, som er i den situasjonen han også engang var i.
Han har grunn til å smile.
Fint portrett, men ville det her vært bedre med en "lettere" ramme, for å støtte budskapet ditt ytterligere?
Det er bra med "caring" og "sharing", men skulle det vært klonet bort her?
Det hadde vært fint å se John i sitt rette miljø.
Skapte ikke den blå "sandbox" bakgrunnen en liten distanse i forhold til det John står for?
Jeg synes det er bra at du tar opp omfattende samfunnsproblemer ved bruk av "cases" som dette.
Flott, Roar.
Takk for det gamle og Godt Nytt År.
Roar K.

Nå er jo ikke dette bilder laget utelukkende for en presentasjon her på dotten. I andre sammenhenger vil jo ikke historien følge med. Sjøl synes jeg den blå bakgrunnen med struktur fikk selve portrettet fint fram. - Og jamen synes jeg John fortjener ei gullramme.

Roar
Avsluttet .

Flott portrett i sterke fine frager og den sterke fortellingen forsterker det enda mer.. ja tenk hvor store forksjleller det er i verden..ikke bare i Goa de er fattige og lever på gata heller....
Og forresten Roar..jeg har kun et medlemsskap..noen ganger legger man ikke inn noen bilder og og da kan ma ta igjen litt senere når man har lyst..
God dag i Goa!
Hilsen
Tove
Avsluttet .

Ja, absolutt, han fortjener å bli hedret.
Per Morten B.

Rørende historie, men også et godt portrett, litt utradisjonelt utsnitt med større "rom" bak ryggen enn foran.Her funker dette veldig bra, noe det ikke alltid gjør.Dette viser vel i bunn og grunn at du er en god fotograf.
Per Morten B.

Rørende historie, men også et godt portrett, litt utradisjonelt utsnitt med større "rom" bak ryggen enn foran.Her funker dette veldig bra, noe det ikke alltid gjør.Dette viser vel i bunn og grunn at du er en god fotograf.
Lars Ivarson F.

uslåeleg bakgrunn på dette venneportrettet..flott fargemiks..likte dette godt..flotters
Frode L.

Hei Roar.

Et godt portrett av den blide vennen din, en sterk og flott historie, ikke alle som er like heldige. Sikkert en meget viljesterk person.

Frode.
Birgitta S.

Underbart porträtt, som man blir glad av, fint presenterat och därtill en fantastisk historia.
Fin nyårsgåva till oss, Roar!!!
Gott Nytt År !!

Birgitta
Solvår B.

Flott portrett og en rørende historie.
: ) Solvår
Trygve B.

Et herlig portrett. Det var topp. Historien leste jeg med stor interesse. Du er så god til å skildre livsskjebner. Bildet ble bare så mye mer levende for meg når jeg leste historien bak personen. Jeg kommer til å se på han mange ganger. Takk for bilde og historien. Ha en fin kveld, Roar. Takk for de mange gode ord du sender ut her på foto.no. Mvh Trygve
Line H.

Fantastisk og rørende.
Et smittende smil du har fanget.
Substansrik historie og flott portrett.

Line
Bjørn T.

Fint portrett og en fantastisk undertekst du deler med oss her. Mvh Bjørn
Elisabeth M.

Et gladbilde med varme, - også fordi vi får med historien til vennen din. Flott portrett av en som har satt sine spor i ditt liv:)

Godt nytt år!
vh/Elisabeth
Morten L.

skikkelig gladgutt detta;) Godt nytt år Roar!
Lisbeth S.

Herlig uttrykk, flott portrettert i fine farger og lys.
mvh Lisbeth
Inger Anne Maritsdotter V.

Den ekte livsgleden han utstråler gjer meg varm om hjertet, og eg syns du formidler han på ein slik god måte.
Historien du forteller er både interessant og rørende. Det er godt å høyre at det går bra med han i dag, tross hardt arbeid og ofte 24/7.
Slike "solskinshistorier" er godt å høyre om.

Bur det fleire nordmenn og skandinaver i Goa der du bur...?

Du må ha eit Godt nytt år, Roar. Samtidig vil eg takka for alle fine tilbakemeldingar gjennom året me har bak oss.

Mvh Inger Anne
Roar K.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu