Fullmåne over Bjærangen
Bildet er tatt ei vinternatt med fullmåne i Bjærangen - Meløy.
Et kjent utsnitt for turister sommerstid.
Har lysnet bildet en del i måneskinnet - samt tonet ned noe i forkant. Bildet er det første i en serie hvor jeg har tenkt å legge ut ett bilde i uka...
Bildet inngår i albumet -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-12-31 14:19:12
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 1Ds MkIII
  • Canon EF 17-40mm f4.0L USM
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetLang eksponeringstid...redigert i lightroom og photoshop..
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_566589} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
jan brekke s.
hvordan fikk du til å blende ned til f:64?
Ola Arnfinn L.
En lenge godt bevart hemmelighet det Jan... neida exif info sier Blender 5.0 og eksponeringstid er 30 sek...
Børge W.
Hei, et flott motiv du har funnet. Det er forøvrig et par ting jeg reagerer på. Kamera du har oppgitt er ikke det samme som står oppgitt i EXIF-info. Samme info oppgir også f 5, 30 sek, Iso 100. Tror du kunne tjent en del på litt høyere Iso, mindre blender og kortere lukkerhastighet. Skyene blir litt dratt og månen likeså. Kanskje burde du kuttet ut månen helt og konsentrert deg om å eksponere landskapet. Motivet har mye å gi, men det blir vanskelig å gjengi alt øyet oppfatter uten at det blir "too much". Du har mye å hente på å isolere deler av motivet. Håper ikke du oppfatter dette som slakt for bildet var fint, men litt overlesset.
Ola Arnfinn L.
Hallo Børge - joda ser jeg har brukt 7D på dette bildet ja. Et kamera jeg solgte da jeg aldri ble helt fortrolig med det. Jeg tåler veldig godt konstruktiv kritikk så ingen fare med det. Og her er det jo ting å diskutere også. Kunne nok ha valgt en mindre blender, men ISO prøver jeg å holde så lav som mulig.. den lange tiden er et bevisst valg siden det var en del vind i området som gjorde at blandt annet skyene ble litt softet eller dratt utover. Månen kan jeg være enig i den er litt dratt utover og kunne vel ha vært fjernet. Skal legge ut en uten måne til sammenligning... takker for konstruktiv kritikk....
Anne Gunn P.
Fantastisk landskap og flotte farger. Utvilsomt best med v2, da månen ble for dominerende i v1. Fin dybde, blikket trekkes innover i bildet, og det er sylskarpt der det skal være det. Skyene i bevegelse gjør seg bra.

Mvh
Anne Gunn
Ola Arnfinn L.
Takker for den Anne Gunn - er nok blitt mer enig i den jeg også etter hvert....
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu