En kopp kaffe takk
Fra Harpan Reykjavík
Bildet inngår i albumet Island i november - Samling av bilder tatt på en tur til Island i November 2011
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger153
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_567571} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Per Olav V. T.
Hei Kristinn. Bestemte meg for å gi en kritikk på akkurat dette bildet i kveld :)

Jeg ser:
En jente som støtter seg mot en bardisk eller lignende. Kreativt fottøy og fargesterk bakgrunn i disken med belysning under selve bordplaten. Skygge ned på parkettgulvet og et slags mønster i den grelle bardiskfargen. Omgivelsene tilsier offentlig sted, ikke hjemme. Inndelingen er tredelt i høyden, disk ? vegg ? gulv, med to elementer plassert ut til sidene, jenta og splitt i bardisken.

Bildet forteller:
Ikke mye om sted eller omgivelser annet enn at det er sannsynligvis et offentlig sted og at det er en jente som står ved det om jeg antar er en bardisk. Motivet inneholder ingen tydelige referanser visuelt og kan dermed være tatt hvor som helst. Geografisk lokasjon er fortalt gjennom bildetekst.

Teknisk:
Motivet (jenta) er ute av fokus.. Får også inntrykk av litt generell bevegelses uskarphet i hele bildet. Dette bidrar ikke positivt for min oppfatning av bildet.

Pluss:
Tross minimalistisk motivvalg tilfører en svak vinkling noe spenst, men langt fra nok til å heve bildet opp på et interessant nivå. Komposisjon med plassering av hovedmotiv i tillegg til vertikal skjøt på disken er ok når en konsentrerer seg om disse elementene. At en ser antydning til jentas venstre albue leder til at jeg (sammen med tekst) ser for meg at hun er i ferd med å bestille noe og har begge hendene hvilende mot disken med betalingen klar.

Min oppsummering:
Dette bildet fremstår dessverre for meg som lite interessant. Inntrykket jeg sitter igjen med er at du ikke har kikket gjennom søkeren i det du har tatt bildet mens du var i bevegelse (prøvd å være diskre?) og dermed ikke hatt kontroll på fokuspunktet som ser ut til å ha havnet på bardiskens vegg. I og med at det er svært mye interessant å fotografere i Reykjavik (hvis det var der du tok bildet?) for den som ønsker å praktisere gatefoto vil jeg si at dette nesten taper litt anseelse i det det presenteres som et motiv fra denne veldig fasinerende byen.
Island er et fantastisk flott land for oss fotointeresserte :)
Kristinn G.
Takk for grundig kommentarer. Enig i mye av dine kritikk.
Vet alt om Islands fantastiske muligheter for fotografering og ikke minnst í Reykjavik (er trossa alt født og oppvåkst der).
Jeg tok en tur til Island i November 2011 og så da Harpan for første gang. Tok mange fine bilder av Harpan som jeg arbeider med og kommer til å legge ut eter hvert.
Jeg synes det ofte er morsomt å utfordre det forventede. Dette bildet er et eksempel på det. I og for seg uinteressangt bilde men kan kanskje ha sin plass i min samling av bilder.
Hva forventer man av et bilder fra Reykjavik og ikke minnst fra Harpan?
Jo et bilde som ?uten tvil? fremhever det spesielle, det eksotiske. Et bilde som fremhever det arkitektoniske spektakkulære. Dette prøver jeg også å få til og i arbeidet med å bearbeide gode kandidater i så henseende bladde forby dette bildet og tenkte hvorfor ikke.
Ingen forventer å se et slikt bilde fra Harpan i Reykjavik. Det er noe i dette bildet til tross for manglende fokus og mye annet som kan bety noe satt i sammenheng. Hvilken sammenheng? Jo nettopp det eksotiske spektakkulære i reikjavik (Harpan). Tittelen på bildet En kopp kaffe takk. Med undertittel som plassere bildet bidrar kanskje med sitt.
Basert på din kritikk må jeg konkludere med at jeg fikk det til denne gangen. Så hjertelig takk. ?
PS Jeg må innrømme at det ikke vær kaffe som ble bestilt men en kopp te.

Som eksempel på noe i samme retnig se
Som er tatt i den norske operaen.
http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=606403&...erid=97726
og
http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=606403&...Bilde=next
Jostein G.
En veldig deilig damefigur dette. Bildet er jo imidlertid ute av fokus. Jeg får greit følelsen av at hun står der å bestiller kaffi da...enten ved bardisken eller kiosken på ferja eller hvor det nå enn er...riktignok fordi det er tittelen da vel å merke. Men somsagt en yndig fin damekontur var det og koselige dette fottøyet hun har på seg og. Ble sittende å se litt på den figuren her ja ... :-)
Per Olav V. T.
For å gi litt tilbakemelding på det du skriver, ? Ingen forventer å se et slikt bilde fra Harpan i Reykjavik?

For meg blir ditt bilde i kategorien dekorativ komposisjon. Og mitt inntrykk er at den type bilder som oftest har ingen eller liten referanse til stedet en er på. Kan ofte fremstå minimalistisk. Faren med å jakte denne typen motiver er at en kan komme hjem fra en reise til et interessant sted og i ettertid finne ut at en ikke har noen bilder som forteller noe om stedet (nå regner jeg med fra det du skriver at du har mye fint på bildebrikken). Jeg nevner i min kommentar at det ?nesten taper litt anseelse i det det presenteres som et motiv fra denne veldig fascinerende byen?. Ser at det kan tolkes litt feil og var kanskje litt unødvendig. I og med at du sikkert hadde bestemt deg for å prøve på et bilde ala dekorativ komposisjon så er du inne på noe i dette valget av motiv. Men gjennomføringen får dessverre ikke høy score fra meg. Manglende fokus og bevegelsesuskarphet egner og tilfører ikke dette motivet noe positivt og det blir da mest irriterende.

Jeg hadde en lang periode hvor jeg ruslet rundt i Trondheim med mitt 350D og et 35mm objektiv og tenkte kun komposisjon. Hadde noen enkle regler. Gjentakende farge var et av kriteriene og noe jeg aktivt søkte etter. Ofte ble jeg fornøyd med bildene men de hadde ingen tilknytning direkte til Trondheim.

Noen eksempel på hva jeg mener. Du ser sikkert at de er fra Trondheim ;) :
bilde nr. 366119
bilde nr. 359005
bilde nr. 359777

Forøvrig minte ditt bilde her meg om et av mine første forsøk her inne som ga meg en kritikk jeg fant svært nyttig å tenke over i ettertid. Dette bildet: bilde nr. 297220

Bildene du linket til fra Operaen hadde betydelig mer kvalitet, men toalettet fremstår dog som noe tomt. Hadde gjort seg med en "person in action" plassert i det gyldne snitt :)

Håper å se mer eksperiment i denne sjangeren fra deg, blir ofte mye moro :)
Per Olav V. T.
Må kommentere at det som vises som ? foran og etter siteringen er skrevet inn som hermetegn. Noe feil på foto.no kanskje?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu