Fotosafari Island - September 2011
Bildet er tatt på fotosafari arrangert av foto.no i september 2011
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-01-16 19:58:42
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-01-16 20:19:34
    Versjon #3
Utstyr
  • Fujifilm Finepix X100
  • -
  • Brennvidde23mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_567751} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Børge W.
Her likte jeg utsnittet veldig godt. God skarphet på øynene på hesten i forgrunnen, god kontrast mellom den lyse luggen og den brune pelsen. Hestene som ligger ute av fokus danner en slags ring/innramming av hovedmotivet og de er arrangert på en slik måte at betrakteren inntuitivt føler en ro og merker at fotografen på ingen måte er et forstyrrende element i scenen. Hestenes plassering er slik at man ser en hel hest i hele motivet, front, side, bak, øyne, man, hale og føtter. Kontrasten mellom forgrunn (enga) og bakgrunn (fjell og sjø) gjør at hestene kommer veldig godt frem.
Hode på hesten lengst til høyre og bakparten til hesten til venstre, øverst er veldig mørke og kontrasten tar bort litt av fokuset på hesten i forgrunn. (Pirk:)
Ingen
Flott bilde som jeg "leser" fra hestens man og øyne, videre mot der fjellet forsvinner i havet. Det snevre skarphetsplanet gjør det som skjer i mellom interessant, noe som også forsterkes av hestenes plassering.
Per Olav V. T.
Takk for grundig kommentar Børge :)
Er veldig enig i det du nevner som "minus". Har prøvd noen forskjellige konverteringer til S/H. Kan sikkert vurdere å tone ned akkurat disse elementene så de ikke fremstår som forstyrrende. Personlig så liker jeg godt blikkontakten uten at dette er for dominerende samt at en jobber seg videre innover i motivet. Er litt usikker på om jeg skulle ønske meg litt annen plassering av den "forstyrrende" hesten, men samtidig føler jeg at den bidrar godt i bildet (men i en mer dempet variant).

Jeg fikk låne et Fujifilm Finepix X100 med en av turarrangørene og må si jeg ble litt fasinert av dette kameraet. Leverte det tilbake før jeg ble avhengig :)
Børge W.
Aldri, aldri må en prøve fotoutstyr man ikke kan kjøpe! Nok en gang må jeg si at dette bildet er helt topp. Kunne godt ha illustrert en artikkel om Islandshesten i NG:)
Kjersti E. T.
Kjempe flott portrett av islandshest. De er vakre fotoobjekter. Ser nesten ut som det ikke er helt sort hvitt men litt varmere? Det var et godt valg. Veldig fin kontrast og bra utsnitt. Liker at du har fått med "rompa" til nabohesten, men ikke den sorte flekken (hesten?) over. Den er for sort og har en bevegelse(?) som er forstyrrende. (Det ser nesten litt ut som om noen har gnidd på "flekken".) Når du har valgt dette utsnittet skal man kunne se på hele bildet og ikke bare blikket til den ene hesten, og da kan slike elementer ødelegge for helhets utrykket. (Hva med å prøve å fjerne det med Clone stamp?)
Per Olav V. T.
Børge: Prøvde et par klikk med Leica M9 og ett med Leica S2 også på turen. Farlige saker. Takk for NG sammenligning :)

Kjersti: Takk for kommentar. Godt observert at det er "litt varmere". Har brukt Warming Filter på et eget justeringslag. La ut en ny versjon hvor jeg har tonet ned de to hestene med dodge. Ser at bilde nr 2 også fremstår som litt annerledes i strukturen her på nettsiden. Mulig det har noe med rekkefølgen bildet ble forberedt for web-visningen (sannsynligvis ikke lik). På utskrift i A4 vises ikke overganger på samme måte som de blir etter komprimering for web-visning. Clone benytter jeg ikke annet enn til å rette opp flekker fra rusk på sensor e.l. Litt egenpålagt stolthet som gjør at jeg vegrer meg mot å manipulere innholdet utover dodge og burn.
Inger-Lise S.
Fint bilde av islandshester. Jeg liker utsnittet du har valgt. Det gjorde seg med dempingen av det mørke i v2.
Per Olav V. T.
Takk for tilbakemelding på justeringene Inger-Lise :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu