Litt arkitektur langs Seinen - Serie på 7
Av en serie på 62 bilder tatt fra båttur på Seinen har jeg her valgt ut 7 arkitekturbilder.
At et bilde fra Vigelandsparken kom inn som V3 var en glipp grunnet ustødige poliofingre.
De mest observante ville nok uansett ha merket seg noe rart med V6. Istedenfor å rette opp så jeg det litt morsomme i at en bygning lener seg godt på en annen og beholdt det slik. Som nevnt til kjedsommelighet så lager jeg stort sett bilder og ikke virkelighetskopier.
Faren for å nevne akkurat dette er jo at de andre bildene kanskje vil bli oversett fordi alle blar seg fram til nettopp nevnte bilde. Men det får nå stå sin prøve.

http://pbase.com/kneppen
Ble som de ble.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-01-11 04:25:30
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-01-11 04:29:10
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-01-11 04:31:01
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2012-01-11 04:34:02
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2012-01-11 04:34:48
    Versjon #6
  • Lagt inn: 2012-01-11 04:35:33
    Versjon #7
  • Lagt inn: 2012-01-11 04:36:39
    Versjon #8
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Sigma 18-250 med stabilisator
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTatt for frihånd sittende ombord på båt i fart.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_568266} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Jostein G.

Fantastisk arkitektur og bygningsdekor med reliefer og skulpturer. Mye som ligger i skyggen her, men eksponeringen er såpass lang at det fremkommer ikke så mørkt ...disse skyggepartiene og det er jo bra. Du sier du lager bilder og ikke virkelighetskopier, så du bruker en filosofi bak fotograferingen som gjør at du lager utsnitt der bygningene kuttes. ! ? Er jo mye halve bygninger og versjon 5 virker veldig barbert i underkant. Etter utsnittet å dømme kan det virke som om det har gått av ved et uhell. Likevel ok... du kjører en litt eksentrisk stil....syntes det for meg.
Jeg syntes dette ble noe feil. Også er det endel korn i himmelen som kan minne om støy, og versjon 1 f.eks. er ikke så skarp.
Min høyst subjektive mening dette. Sorry at det ikke ble så bifallende. ok.
Roar K.

Når det gjelder arkitektur så tar jeg ofte det som er interessant og det interessante befinner seg stort sett øverst på bygninger hvilket gjelder overalt i verden. Dessuten er begge Seinens bredder stort sett treprydet slik at mye av bebyggelsen forsvinner bak trærne.
Stort sett ingen fillosofi her. Jeg lager det jeg føler for i hvert enkelt bilde. For meg er foto gøy og ingen vitenskap.
Her er jeg i bevegelse hele tiden og velger følgelig ikke kameravinkelen selv og må ta det jeg får for den kameravinkelen jeg så meg ut i det jeg løftet kamera er endret før jeg får eksponert hvilket nok de fleste som har tat bilder fra båt eller andre kjøretøy har erfart.. Det som befant seg nedenfor utsnittet i V5 fremsto mest som rot og er derfor fjernet.
Når det gjelder støyfjerning så er jeg ingen spesialist og foretrekker derfor ofte en himmel med ørlite liv i form av støy framfor en forflatet himmel fordi jeg ikke fant riktig instillig i srøyfjerningsprogrammet.
Hva uskarpheten i V1 angår så får vi vel vente og se hva andre kommentatorer mener for jeg synes V1 framstår rimelig skarpt og normalt så får jeg litt kjeft fordi jeg leverer FOR skarpt.
Ærlig kritkk er ærlig kritikk, men kan vel også besvares hvis man ikke ser det slik som kritikken framkommer.
Hvis min form for foto er eksentrisk så hvorfor ikke. Jeg forsøker hvertfall å sett et personlig preg på mine arbeider.

Roar
Solvår B.

Herlig serie. Her er jeg tilbake til mitt gamle Paris (unntatt de gule markisene i V2), selv om dette er nåtid. Jeg har også lært meg å se oppover, og liker de utsnittene du har valgt. Jeg ser på dette som din opplevelse av båtturen, ikke som en presentasjon av den enkelte bygning. Jeg får lyst til å reise tilbake til Paris.
: ) Solvår
Avsluttet .

Ny arkitekturserie fra byen du er så glad i.
Imponerende kunstverk av noen bygninger.
Jeg likte best livet i v3.
God komp og farger.
Stilig presentert.
Jeg får en følelse av å være i Vigelandsparken, er det mulig?
Uansett så likte jeg dette bildet godt.
Jostein G.

Hei ! Likte tilsvaret på min litt provokatoriske kritikk. Intresante betraktninger. Enig i at foto for den frie mann og kvinne, er først og fremst gøy. Mye interesant å legge øynene på her.

Sånn rent fototeknisk funderer jeg på hvordan bygningen i V6 er blitt sånn skakk eller lenende. Er det vidvinkeleffekt ?
Roar K.

V3 har nok blitt presentert tidligere, Ketil - i en serie fra Vigelandsanlegget. Men jeg har jo ingenting imot litt ekstra positiv omtale hva bildet som kom med ved en feiltagelse angår.

Roar
Roar K.

Jostein:
Helt riktig - det er vidvinkeleffekten som har blitt rettet på bare en side.

Roar
Avsluttet .
+1
Ja det er på toppen ting skjer.. flott dokumentasjon fra høyden i Paris.. med foskjellig innehold i bildene.. bra å forsøke ha sin egen stil og det har du! Fint å se disse som en hel serie, et og et blir de lett litt kjedelige.. men sammen er de sterke!!
God dag!
Hilsen Tove
Avsluttet .

flott bilde roar av den fine bygningen :) mvh stig
Harald N.

Her er det heile serien som gjer det ekstra intressane, det er viktig å løfte blikket når ein er i byen.(Byar)

Mvh Harald
Heidi N.

En grei serie fra Themsen. Kjenner meg faktisk sånn høvelig igjen siden jeg en gang i verden har dratt med båt i samme løypa. :)
Heidi
Lars-Anders M.

Vet ikke hva jeg skall kommentere. Men en ting er sikker. Det er ikke ett bilde i flere versjoner men mange enkeltbilder. Da kan jeg ikke kommentere alle.
Men det første er ok.
Mvh
LAM

Kirsten H.

Du tar oss med på byvandring i Paris, og jeg ser så gjene på disse arkitektoniske perlene. Jeg er enig i at styrken ligger i at det er en serie, men de står seg jammen bra enkeltvis også. Dette pirrer reiselysten. Det er en stund siden jeg var i Paris.
mvh Kirsten
May-Brith O.

Her var det mye flott arkitektur, men av en eller annen grunn falt jeg for det samme motivet som Ketil, altså V3 fra Vigelandsparken. Der har mange av oss sikkert vært noen ganger, og jeg likeså:-)

Det er noe med komposisjonen her, fra den flotte vannfontenen til å ha fått monolitten til høyre i bildet og mellom de to andre kjente skulpturene. Det må god observasjon til for å se det slik du viser her, mener jeg.
Ingrid Milly L.

Fine fasader og arkitektur og godt skarpe bilder her, synes jeg. Jeg er ikke bereist men har god interesse av å studere reise bilder her på dotten. Det er også interessant å studere detaljer i nærbilder på fremmede byggeskikker..... Mvh. Ingrid Milly
Lars Ivarson F.

v3..sunnmøre i paris.. er nok beste biletet innpå her her, men originalen er heller ikkje verst.. fint å få vere med på gatetur..gromt
Roar K.

De som er mer interessert i Vigelandsanlegget enn arkitektur langs Seinen i Paris anbefales å ta turen til
http://pbase.com/kneppen
og sjekke hele serien der.

Roar
Alf B.

Flott serie av flotte bygninger, skarpe med gode farger , fekk lyst til og besøke Paris igjen når en ser slike bilder.

Alf
Eirik B.

Av alle bildene i serien liker jeg V1 , 2 og 6 best.
V1 fordi jeg syns komposisjonen viser akkurat nok.Det er lett for å ta med for mye i slike bilder, men her syns jeg både arkitektoniske detaljer og helhet ble skildret balansert. I tillegg er det fint med lyset som skinner på taket. Lysvinkelen gir endel dybde.

I V2 fallt jeg for en bitteliten detalj, nemlig de gule markisene, som er veldig iøynefallende. Liker at de befinner seg usentrert, slik at de ikke stjeler all oppmerksomheten selv om de legges godt merke til.

I V6 synes jeg effekten, som du jo beskriver, er stilig. Det ser nesten ut som dominobrikker i ferd med å falle over hverandre.

Mvh
Eirik Bøe
Frode L.

Hei Roar.

En serie fyllt med mye fin arkitektur, liker alle bildene, fint satt sammen.

Det lille "uhellet" var flott det også.


Frode.
Dirk R.

flott serie av fransk arkitektur!
hilsen dirk
Roar K.

Takker så mye for kommentarer både til det som det var meningen skulle ut og det som har vært ute her tidligere.

Roar
Avsluttet .

Nok en flott bildeserie fra deg, Roar, med en imponerende arkitektur!

Hilsen Arild
Avsluttet .

Nok en flott bildeserie fra deg, Roar, med en imponerende arkitektur!

Hilsen Arild
Avsluttet .

Nok en flott bildeserie fra deg, Roar, med en imponerende arkitektur!

Hilsen Arild
Roar K.

Stor takk til deg også Arild som tripla inn her i etterkant.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu