Flaggspett
Et ordinært motiv som jeg prøvde å få noe mer utav, så jeg tok bildet gjennom en furukvist i forgrunnen for å skape et lysere og dusere felt rundt spetten.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-01-16 19:35:08
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger88
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_569128} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Nils Sigve H.

Veldig mørkt. Flott flaggspett med fine farger, men ville sett den uten furukvisten i forgrunnen. Kjekt å prøve på noe nytt, men her duser den ned litt for mye av spettens bryst. Det enkle er ofte det beste, men det er bare min mening : )
Børge W.
+1
Takker Nils! Tror jeg har en lys skjerm, men histogrammet lyver ikke. Det viser at bildet er for mørkt så jeg forsøkte med en lysere versjon. Når det gjelder at det enkle ofte er det beste så stemmer nok det, men det er langt fra det morsomste;)
Roar K.

Spetten ser detaljert nok ut den når vi har fått forklaringen om furukvisten.
Her tror jeg at jeg ville kutta litt i topp og kanskje kompensert til høyre og kommet en tanke nærmere og fått "mer" spett. Men grunnet "furukvist.tåka" er det litt vanskelig å se hvor mye crop fuglen tåler.
V2 best, men selv den kunne trengt en ørliten opplysing.

Roar
Børge W.

Har ripet inn en grense i glasset på lcd-skjermen bak på kamera. Bilde eksponeres til høyre for denne grense står skrevet;) Takk Roar og Nils for verdifulle innspill.
Jostein G.

V2 ble ganske bra. Hadde nok tålt et strammere ustnitt sånn at det hadde blitt mer spett. Flott grein den sitter på. Hodet ser skarpt ut. Vet ikke helt om det ble vellykket det gjennom furukvisten, men gir jo litt skogfølelse at det er litt sånt grønt dus på fuglen... du liksom ser den imellom greiner. Gir en følelse av at du sniker på fuglen og tanken der er jo intresant. :-)


Mvh Jostein
Børge W.
+1
Takk Jostein. For meg er det like viktig å greie å kontrollere omgivelsene enn nødvendigvis å komme så tett på som mulig. Jeg synes det liksom er litt av essensen i naturfoto. Uten å sette en art inn i en sammenheng som forteller litt mer enn bare et artsportrett blir litt kjedelig i lengden. Dette var nok ikke verdens beste eksempel, men et forsøk ihvertfall:)
Knut W.

Syntes du er inne på noe meget viktig her. Fuglefoto (og annet) må ikke stagnere ved at det kun er sylskarpe nærbilder av fugl på kvist. Se f.eks. på en fotograf som Ole Jørgen Liodden som ikke sjelden viser bilder ved å bruke samme teknikk med en slørete forgrunn på deler av bildet. For meg personlig så setter jeg mer pris på et bilde som får fram en god FØLELSE. Det er gjerne den slags bilder man husker i ettertid. Når det gjelder ditt bilde kunne det nok enda vært ørlite lysere men den gode følelsen har det fått fram i meg. Lykke til videre!

Mvh Knut W.
Børge W.

Takk Knut. Jeg er også ute etter "følelsen":)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu