Brillevipe i det grønne
Jeg lovet igår at jeg skulle komme med litt ferskere bilder enn de arkivbildene jeg har presentert i det siste selv om det nok kommer fler av dem også.
Denne fuglearten som på norsk har fått navnet brillevipe har jeg nok levert i mer nærgående versjon tidligere sett fra siden, men altså her rett forfra.
Nå er det jo slik at folk flest helst vil ha pipip på kvist, men jeg har fremdeles til gode å se denne fuglen i et tre og jeg har sett den en del rundtomkring her borte både på tørr grasmark som her og også ved vannpytter.
Fugler fra siste tur vil etterhvert også bli presentert her:

http://pbase.com/kneppen

NB!
Lagt ut en V2 etter klage på skarphet. 2 klikk på sharpen hvorav det siste redusert med fade til 50% før korr. med kontrast og fargemetting. Vet ikke om det ble så mye bedre, men jeg driver jo heller ikke spesifikt fuglefoto slik som en del her som ikke gjør annet og gjerne har en foringsplass og kamuflasje der kamera er ferdig oppstilt på stativ så det er bare å knipse når fugl kommer. Her sto jeg på en veikant hvor biler sneia ræva mi i ett kjør mens jeg eksponerte - ikke akkurat optimalt.
V3 er originalbildet kun med redigering i RAW før beskjæring og ferdigstillelse i ps CS5.

Fornøyd.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-01-17 07:30:29
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-01-17 07:57:04
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 50D
  • Sigma 150-500m F5-6,3 APO DG OS
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetEksponert stående for frihånd i en avstand av 20,8 meter. Sterk tropesol, ISO 200, lysmetting nedsatt med 0,33, polfilter i bruk.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_569213} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Svein Ove L.

Hei.
En flott fugl du har fanget på brikka her. Glimt i øyet har den og..:) Ikke enkelt med sort og hvitt i skarpt lys men du har kommet bra ut. litt uskarp, men det får vel lukkerhastigheten ta skylda for..
Godt fanget..
Jostein G.

Flott utsnitt og hodet på fuglen kom godt frem. Det polfilteret har sikkert gjort jobben her slik at det harde sollyset ikke ødelegger. Det brune strået midt i bildet...kan kanskje tas vekk ! ?
Roar K.

Svein Ove:
Nå var dette egentlig ment å skulle være 3 slike. De andre befinner seg utenfor til høyre. Grunnet at de var virkelig uskarpe bestemte jeg meg for å beholde denne alene så fokuset er ikke lagt spesifikt på ddenne fuglen her. Direkte uskarp er'n vel ikke?

Roar
Ingrid Milly L.

Fin fugl og med fine farger som er vanskelig å gjengi med detaljer. Skarpt blikk på fuglen men litt uskarp. Ser ganske stor ut denne fuglen? Er det vadefugl? Mvh. Ingrid Milly
Roar K.

Ikke så veldig stor denne - omtrent som ei due, men mye slankere med mye lengre bein.

Roar
Bjarte W.

Fint komponert bilde under krevende lysforhold, og bra utsnitt. Synes kanskje det svarte er ørlite for mørkt, og så mangler det litt på skarpheten, men kjekt å se noe 'nyproduksjon'.

- Bjarte
Kirsten H.

Fint av fuglen som er helt ukjent for meg. Fint med fuglen i miljø, men jeg synes grønnfargen i bakgrunnen ble veldig dominerende. Jeg tror kanskje dette kunne blitt fint i S/H, men det er vel ikke helt deg?
mvh Kirsten
Carsten W.

Jeg tviler at du far denne fuglen pa kvist;) Jeg har aldri sett slik fugl för men kroppsbyggningen minner meg om fugler vi kaller "strandlöper" i Tyskland.
Frode L.

Hei Roar.

Synes v2 ble bra, detaljene i fjærdrakta kommer bra frem der.
Sikkert ikke lett å ta fuglebilder i det sollyset som du har, og atpåtill biler som sneier ræva, så kom du godt ut av det.
En flott fugl med fine farger.

Frode.
Harald N.

Lika godt orginalen her. Fargesterk og fint komponert i ruta.

Mvh Harald
Avsluttet .

Hei,

flott bilde av den fargerike fuglen, der detaljene kommer godt frem. V2 og v3 ble mine favoritter her.

mvh Øyvind
Solvår B.

Spennende nytt bekjentskap. En fargerik fugl, ikke ulik han Roar - da tenker jeg på bildene dine. Jeg er enig med Øyvind - liker V2 og 3.
: ) Solvår
Elisabeth M.

Nytt bekjentskap for meg også:) Med livet som innsats, velger jeg å si du driver med ekstremsport! Versjon 2 ble veldig bra, men jeg har også sansen for V3 - dog med kutt oppe og nede... for et nærmere bilde av tre forskjellige positurer:) Men som du sier - smaken er som baken!
vh/Elisabeth
Trygve B.

Jeg syntes orginalen ble bra. Den ble for meg klar og fin. Bra plassert i bildefalten også. For meg ble det et flott bilde. mvh Trygve
Sissel Elisabeth H.

Fin fugl som er fint plassert. Bra skarp i v2. Syntes den passet bra inn i det grønne miljøet.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Adrian Dyrhaug G.

Fint bilde av brillevipa i miljø!
Likte best originalen!

mvh Adrian Grande
Avsluttet .

Hei Roar.
Er du også begynt med fugl nå?
Jeg tror at denne passer best i fløtesaus med en liten dash geitost.
Den må koke lenge.
Håper ikke den er like seig som Guineafowl, men det lar seg vel vanskelig gjøre.
Jeg tror jeg holder en knapp på orginalen, fikk så god blikkontakt med den.
Det var derfor jeg la fra meg haglen.
Eirik B.

Liker utsnitt i V1 og 2 godt. I V3 synes jeg "samfunnet mellom de tre fuglene" om man kan kalle det det er godt skildret. Man ser på en måte tilhørighet mellom dem.

V2 ble skarpere enn 1, men jeg tror ikke skarpheten ble bedre først og fremst på øynene som kanskje er det optimale. Men du sier det jo godt selv, Roar- det blir litt anderledes for de som ikke driver med annet enn fuglefoto.

Skarphet eller ikke- jeg syns det var fine bilder jeg. Selv er jeg dog ikke veldig glad i å croppe for mye i ettertid. Syns det blir best teknisk kvalitet når jeg klarer å få tilnærmet det utsnittet jeg ønsker i gjerningsøyeblikket.

Mvh
Eirik
Siv O.

Flott av en vakker fugl!
V2 for meg.
Mvh Siv
Alf B.

Tre flotte bilder, liker v2 best her skarpt med fine farger og flott utsnitt

Alf
Lars Ivarson F.

v2..syns du har eit godt artsbilete her..gromt
Bjarte W.

Endringene i v2 gjorde susen.

- Bjarte
Duy P.

Hardt sollys er krevende på blanding av s/h. Synes vers kom godt ut.

:) duy
Roar K.

Blei folksomt her etterhvert så da var'e kanskje ikke så dårlig som jeg frykta etter de første kommentarene likevel.
Takker så mye.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu