Tusser og troll
Et annet bilde fra hunde-lufte-turen i skogen forleden - sammen med: bilde nr. 629916 - hvor det magiske lyset tryllet frem en del eventyraktige stemninger.
Nokså opplagt at jeg "hjalp til litt" når det gjelder lyset og stemningen.
Så er spørsmålet: Er dette "KITSCH"? Jmfr.: http://en.wikipedia.org/wiki/Kitsch
Hvor det bl. a. står: "Kitsch also refers to the types of art that are aesthetically deficient (whether or not being sentimental, glamorous, theatrical, or creative) and that make creative gestures which merely imitate the superficial appearances of art through repeated conventions and formulae. Excessive sentimentality often is associated with the term."
Ikke så veldig naturtro, men lys og stemning "slik jeg vil ha det".
Er dette "KITCH"?
Bildet inngår i albumet Skogens eventyr: - Opplevelser av lys og stemning i skogen
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-01-17 17:50:57
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Panasonic LUMIX DMC GF1
  • Panasonic LUMIX G Vario 14-42mm f/ 3.5 - 5.6 ASPH Mega O.I.S.
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/13s
  • Nei
  • AnnetISO 400 og monopod - min hunde-luft-tur-utrustning.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_569271} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Solvår B.

Kitch? Helt uinteressant for meg.
Jeg ser flere tusser og troll som har kamuflert seg godt inni rotvelta. Man må lete for å finne dem, men det er mange som kikker forsiktig fram.
Herlig eventyrbilde fra virkelighets-skogen.
: ) Solvår
Sissel Elisabeth H.

Kan heller ikke besvare ditt spørsmål, men liker lyset du har fått frem her. Fint dypt inni skogen bilde. Litt mer trolsk stemning i orginalen.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Olav Bjarte K.

Jeg plumper gjerne uti, Walter! Det er vel fortsatt slik at det skal lukte kjemi av fotokunsten. Hva vil du oppnå med bildet? Behage, hylle, opphøye, provosere, nedlate, dokumentere, skildre, fortelle osv, eller gi oss et bilde med din personlige touch? Jeg har min personlige definisjon på hva som er kunst: Det er "noe" som kun en av mange får til. Men der havner jo både organisten og bilmekanikeren? Javel - men for meg er det like fullt ut en kunst. Dette begrepet må du spørre eliten om, de lever litt på kanten og "skjønner" seg på kunst, ser det andre ikke er i nærheten av. Jeg liker kitsch, så da må dette bildet ligge i den kategorien. Eller? Jeg drar dette såpass langt at elektronikk ikke er kunst - heller ikke når bildet er et print. Men bruker du det betagende bildet ditt overført til et håndverk, f eks silketrykk, så er det kunst. - Inntil det blir vraket på en utstilling. Det sies at Nerdrum er vår største kitsch-maler. Tidemann og Gude bl andre i sin tid. Konklusjonen min blir at elektronikk også kan lage musikk, men det er først når akustikken fra de klassiske instrumentene bærer den at det blir "kunst".

Vh.

Kjell H.

Jeg ferdes mye i fjellet og i skogen selv. Å komme over slike rotvelt i skogen gir en viss mystikk og fantasi. Og ta et godt bilde av det i tillegg gir en del utfordringer. For meg har dette bildet passet meget godt inn i en eller annen eventyr bok. Her bor det både tusser og troll. Fint Walter :)
Walter S.

En takk til Solvår,Sissel Elisabeth, Olav Bjarte og Kjell for kommentar!

@ Olav Bjarte: Fint at du hoppa uti, Olav. Nå mente ikke jeg å påstå at bildet mitt er kunst. Nei, langt derifra! Heller det motsatte av kunst, nemlig kitch. Jeg nevnte forbindelsen til denne ofte utskjelte måten å uttrykke seg på som jeg betegner som kitsch - altså nærmest noe som er negativt ladet, p.g.a. definisjoner som: sentimental, overdramatisert, glamurøst, teatralt, og overdreven sentimentalt. Det er nemlig slik jeg ser dette bilde, fordi jeg har påvirket lys og stemningen slik at noen av disse definisjoner kommer frem.
Men, nå er det slik at jeg faktisk liker slike stemninger, overdreven som de måtte være, fordi jeg er en drømmer med litt for mye fantasi og en ofte litt sentimental person som blir litt mo i knærne av en flott solnedgang...

Altså: Isteden for å spørre om dette er kitsch, så kunne jeg vel ha stillt spørsmål på en annen måte og spurt: Er dette overdreven behandling, noe som drar bildet ned til et lavere nivå enn hvis jeg hadde brukt det ubehandlet?
;o)

@ Kjell: Joda, helt enig. Slike rotvelt setter i gang fantasien, og spesiellt hvis man kommer over de i litt dunkelt lys. Så en sart sjel (meg..?) kan lett bli påvirket av mystikken.

Mvh,
Walter
Bjarte W.

Synes ikke dette er overdrevet.
Ja, her ser man tydelig sporene etter trollefars ferd gjennom skogen. Jammen godt med det lille solgløttet - da er man jo sikre på at trollene ikke er ute. Godt sett. Holder en knapp på den skarpe versjonen.

- Bjarte
Walter S.

Hjertelig takk, Bjarte - for hyggelig og oppløftende kommentar!

Mvh,
Walter
Martin H.

Du har et eget særpreg på bildene dine og jeg liker det, jeg ville ikke drevet denne etterbehandlingen selv men synes den er spennende og annerledes til en viss grad og studere. Blir et malerisk uttrykk nærmest. Når det er sagt så har du et godt øye for komposisjon i skogen, er ikke alltid like lett å se motivene i det rette lyset men du nailer det :) Flink gutt!
Walter S.

Hei Martin - og takk for kommentaren som jeg setter pris på!

Det maleriske uttrykket er tilsiktet. Nå gjør jeg jo oppmerksom i bildebeskrivelsen at jeg "hjalp til" med det spesielle lyset og det å skape en spesiell stemning. Jeg har ingen ambisjon med å fotografere i reportasjestil eller i naturtro dokumentar-stil.

Innimellom gir jeg meg selv oppgaver - enten med å fotografere spesielle stiler (eller begrense meg til ett eneste objektiv) eller å bearbeide bilder i en spesiell stil.

Denne gang var det "mystisk lys i skogen" i tilnærmet Odd Nerdrum-aktig stil. Nerdrum er en maler jeg setter stor pris på og som har en del gjenklang i min egen resonanskasse, for å si det prosaisk.

Har selv bakgrund fra oljemaling, så jeg fortsetter egentlig i samme stilen, bare nå med digitale signaler på en sensor i stedenfor penselen.

Dette var en lang avsporing...!

Igjen takk!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu