Tidlig morgen - Vinterlys 2
Morgenlys er det som jeg opplever som mest spennende. Nå om vintern, ca 1 time før solen titter over horisonten og frem til da, skifter lyset og fargene fra minutt til minutt. Her i fra stranden "Kroksand" ved tettstedet Skjærhalden på Hvaler (lysene til høyre i bildet), som ikke har våknet ennå ...
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-01-23 22:24:10
    Versjon #2
  • bilde nr. 630458" src="https://static.foto.no/linkeddata/bildekritikk/images/newimages/912000-912999/912944_thumbnail_04554F90-E35D-11E3-A1A2-E6102EC9B30E.jpg" alt="Lagt inn: 2012-01-23 22:24:42" onClick="loadRemotely('https://static.foto.no/linkeddata/bildekritikk/images/newimages/912000-912999/912944_large_044B508A-E35D-11E3-A1A2-E6102EC9B30E.jpg');return false;">
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-01-23 22:25:29
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2012-01-23 22:26:11
    Versjon #5
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D300s
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_570426} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Trygve B.

Du er makeløs god på slike bilder. Så stilrent at en nesten mister pusten. Så enig med hensyn til lyset. Fargene her var etter min mening en opplevelse. Dybden og roen i bildet gjør at jeg i kveld faller i søvn bare ved å tenke på dette bildet. Bra, Walter. Mvh Trygve . Holder meg til orginalen.
Walter S.

Takk for raskt svar, Trygve!

Jeg har nok et litt FOR romantisk syn på slike scener og bearbeider de deretter. Jeg skjuler heller ikke at jeg "lager" bilder og ikke bare fotografere de. Noen mener at jeg overdriver intil det "sukkersøte" (sitat fra en i familien min...bare vedkommende kaller det for "CANDY"..!) men det er slik jeg "ser" naturen - eller vil at den skal se ut som...

Igjen, takk for kommentaren. Hvis jeg kan hjelpe deg til å sovne, så har jeg gjort mitt i dag!
;o)

Mvh,
Walter

Gunnar B.

Fantastisk å kunne formidle naturen på denne måten. Ikke bare slik du ser den, men også hvordan du opplever den. Jeg blir virkelig inspirert av denne bildeserien. Jeg likte også orginalen best.
Elisabeth M.

Wow...! Dette er du dyktig på! Bare å nyte hvert bilde:) Men jeg hvilte blikket ekstra lenge på versjon 4, - fantastisk!
vh/Elisabeth
Tor Inge O.

Enig med Elisabeth, en fantastisk fin serie men jeg opplever firer'n som det beste. Synes bl.a skyene ble veldig mye finere i den versjonen.
Ikke bare flott lys i bildene dine, de er også veldig godt komponert så det holder nok ikke å være tidlig oppe og tro en skal få til slike bilder.
mvh
Tor Inge
Knut Ivar H.

Imponerende og inspirerende. Flott bilder!
mvh Knut Ivar
Siv K.

For noen herlige farger og steinklare bilder. Jeg falt mest for V3 og V4.

Siv
Olav Bjarte K.

Denne gangen velger jeg V#4 til tross for at hovedelementet er midtstilt. Dette fordi versjonen ikke "lider" av fargestikket fra lyset som kommer bakfra kameraet. Alle bildene er stramt komponert, og dette står godt til den kjølige blå fargen, som er den ene kuløren av to i bildene. Ganske så rått, Walter!

Vennlig hilsen.
Heidi N.

Dette er jo bare så utrolig vakkert. Kan sitte lenge og se på hvert enkelt bilde. Du mestrer dette så utrolig godt. Her blir min favoritt v3 med sine milde farger og fine utsnitt.
Heidi
Trond G.

Sukk.. Den gang jeg blir så flink skal jeg være glad:) Fantastisk fotte bilder.
May-Brith O.

Stemningsfull og vakker serie med nydelige farger og lys.
Walter S.

Nå er jeg litt overveldet over responsen her!

Takk til både Gunnar, Elisabeth, Tor Inge, Knut Ivar, Siv, Olav Barte, heidi, Trond og May-Brith for oppmuntrende kommentarer her inne. Setter virkelig pris på tilbakemeldinger om hvordan dere opplever bildene / stemningen!

@ Gunnar B.: Hvis mine bilder kan være med på og inspirere andre, så har jeg oppnådd mye!
:o)

@ Tor Inge: Det mest spennende med å være på "location" minst 1½ helst 2 timer før solen står opp, er jo å ikke slå seg forderva når man snubler rundt i mørke for å finne en plass til å sette opp stativet. Spesielt gjelder det på sleipe og glatte svaberg...!
;o)

@ Olav Bjarte: Ja, blandingslyset er vrient her, med disse sterk rød-oransje gatelyktene i ryggen. Og midtdtillingen av flytebryggen i #4 var tilsiktet.

Igjen, takk til alle!

Mvh,
Walter
Per Harald G.

Svært vakkert i blå og raudtonar. Eg likte best dei litt meir duse versjonane i 3 og 4
Alf B.

Nydelig landskapsbilde med flotte farger og fint lys vanskelig og velge favoritt her men holder en knapp på orginalen

Alf
Walter S.

En takk også til Per Harald og Alf for kommentarene!

Mvh,
Walter
Inger-Lise S.

En meget severdig serie!Og for noen klare og vakre farger! Flott motiv og vakkert lys.
Hvordan skal man kunne velge her? Vel,jeg går for originalen.

Inger-Lise
Bjarte W.

Nok en nydelig serie fra deg, Walter. Supre komposisjoner, flotte farge og ikke minst et flott landskap. Klarer ikke helt å velge, holder jeg en knapp på komposisjon i v2, men med fargene i v4. Lekkert.

- Bjarte
Tor Reidar A.

Falt for disse bildene umiddelbart.. V2 for min del:)
Walter S.

En takk for hyggelig kommentar går til både Inger-Lise, Bjarte og Tor Reidar!

Mvh,
Walter
Eirik B.

Hei Walter! Jeg vil også kommentere denne flotte serien.

Ingen tvil om at du har et øye godt for vakkert lys, men det visste jeg fra dine tidligere bilder. Så jeg er ikke overrasket, bare enda en gang fascinert.

Syns fargen på forgrunnen er vakrest i V1,2 og 3. Her ser det for meg ut som det muligens er noen gatelys eller lignende som lyser opp stranden. I så fall har du jo måttet jobbe med miksede fargetemperaturer mellom forgrunn og resten av bildet. Da er det, såvidt meg bekjent, ikke alltid like enkelt å få kontroll på hvitbalansen. For meg ser det ut som du har kommet deg helskinnet og vel så det ut av en eventuell slik utfordring.

Himmel og landskap får et anderledes fargeskjær i de to siste versjonene. Også dette er fint. Men jeg ble veldig betatt av forgrunn i de 3 første.

Komposisjonsmessig er jeg mest svak for V1 og 3. Lyset er finest i V1 så jeg velger meg denne. Det eneste jeg har å utsette her er at til høyre så ser man et 1/2 naust. Kunne godt tenkt meg enten hele eller helt bort med det.

Panormaaen i v5 liker jeg også som helhet. Du har virkelig fått åpnet opp landskapet og sluppet betrakteren ut i det. Jeg tror immidlertid det hadde vært enda bedre om flytebryggen var plassert i siden av utsnittet.

Når det er sagt: Jeg kommer alltid med mine forbedringsforslag. Det betyr ikke at jeg har rett. Det betyr heller ikke at jeg på noen måte syns bildene var dårlige... for jeg syntes dette var tvers igjennom vakkert, og jeg ble skikkelig betatt.

Mvh
Eirik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu