STORFANGS AV DOLLY VARDEN I ALASKA.
Arkivbilde fra 1976 I elvene rundt Homer er det enda ett eventyrlig fiske etter denne meget gode og ettertraktet arten.Noen kaller den også for artisk fjellørret,den minner om den Norske røya.men er noe slangre.Men kvaliteten på denne arten er meget høy og verdsatt av sportsfislre over hele Canada og Alaska.
Ok fiskebilde ,tatt på selvutløser:Kodak Ektacrom 22 din Nikon Utstyr.Bilde er hentet fra de mange fiskerike elvene rundt Homer Fangsten er tatt på flue i September/Oktober!!
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger239
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_571534} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Solvår B.

Kompen (midtstilt) og skarpheten imponerer meg ikke, men herlighet for et øyeblikk du har fanget. DET uttrykket på karen og DET knippet med fisk - det er supert. Artig med slike øyeblikk som ble festet til filmrullen for mer enn et par år siden.
: ) Solvår
Avsluttet .

Tøft og maskulint.
Det er i villmarken vi hører hjemme, så langt borte fra kjøkkenbenken som det overhode er mulig å komme.
Dagens fangst.
Jeg teller syv, kankje enda flere.
Og så Alaska da gitt - Alaska.
Et bilde med fremtidsappell og politisk klarsyn.
Du bør snarest sende en kopi til den pappapermiterte Audun Lysbakken.
Vi trenger sårt nye mannsideal før vi alle snart går rundt og snakker i fistel.
Et flott bilde som seg hør og bør.
Dag Tore ..

Hei Solvår Det fotografiske er ikke helt på topp.Men,husk at dette er fra en fisketur i Alaska. og det fotografiske den gangen er ikke som i dag.Det som var viktig her var å få bilde av fangsten og de nange minnene fra turen.Om det er kuttet eller midstilt tar jeg ikke personlig.Et bilde er et bilde,slik ser jeg det!!!
Dag Tore ..

Hei ketil Hofslett Tusen takk for vakre ord,fint at noen setter pris på gamle fotoopptak.Det kommer mere her på ,Dotten, D,Silseth.
Erland F.

Artig tidsbilde - særlig fordi jeg gjenkjenner det som var min første selv-eiede fluestang, gode gamle Abu Safari Zoom eller hva den het, logoen er slitt vekk for lengst på min, har den den ennå. 7-delt etter det jeg husker, og skikkelig kostbar til fluestang å være, i 75.
Den var med helt til ut på 90-tallet og har temmet mange flotte ørreter. Riktnok uten Delta-snella, som også er fiskehstorisk ikon fra söta bror.
Fint blide, klassisk i stilen, og fra lenge før fisk tatt på flue ble til et stakkars leketøy som skulle plages og pines halvdøde - og settes ut igjen....
Berit A.

Oi, der skulle vi ha vøri Karl....;) Et minnefullt og fint bilde av en stolt fluefisker. Tenker det var gøy å få disse på på flua jeg. Som du sier så ligner fiskene veldig på norsk røye. Synes bildet ble fint etter datidens fotoutstyr. :)
Solvår B.

Hvis du leser hele kommentaren min, så skrev jeg at jeg synes det er et supert bilde. Jeg mener det!
: ) Solvår
Frode L.

Hei.

Som sagt tidligere så er det artig å se på slike gamle bilder, flott fangst.
Ser du skriver selvutløser, er det selvportrett?

Frode.
Tor Inge O.

Flott foereviget fiskeopplevelse. Synes bildet er bra, særlig med tanke på at det er brukt selvutløser og uten autofokus. Film har utvilsomt sin kvalitet, er bare så tidkrevende i vår travle tid. Innramminga ev fiskestanga og pinnen med fiskene som vender til hvert sitt hjørne gjør at jeg synes midtstillinga er ok. Men det viktigste med de aller fleste foto er å forevige minnerike øyeblikk,hendelser og inntrykk. Spent på de neste arkivbildene dine.
mvh
Tor Inge
Helge H.

Hei Dag

Et kjempefint selvportrett, og en flott dokumentasjon av svunne tider. Ser ut for meg som både datidens fiskeutstyr og fotoutstyr klarte jobben bra. Er selv en ivrig fluefisker så det gjør det ekstra morsomt å se sånne fangster. Ser at du også hadde en fin tidsriktig "Jason King" bart.

Mvh Helge
Dag Tore ..

Hei til dere alle Tusen takk far all respons!! Det med gammelt fiskeutstyr er alltid moro å se bilder av.Når det gjelder denne turen til Canada/Alaska i 1976.Var det mange firmaer som var inne i bildet.De fleste sponset oss!Deriblandt ABU. Dette er jo mange år siden,og fiskeutstyret er nokk dessverre for lengst solgt. Hilsen DAG
Odd Chr. K.

Tøffere enn toget den karen der:) Artig og god nostalgi dette Dag.
Odd C.
Dag Tore ..

Hei Odd Chr Tusen takk!!Dette var meget store ord!! Ha gode fotodager.........DAG
Ottar P.

Sikkert en flott og vellykket fisketur.
Fin dokumentasjon.
Avsluttet .

Flott bilde og en herlig fangst! bekkerøye? hadde vært artig å fiske her ja. Ha en fin søndag!

mvh Øyvind
Dag Tore ..

Hei Ottar og Øyvind Tusen takk!!!!! DAG
Jostein G.

Imponerende fangst! Må ha vært fint å høste ifra naturen når den byr på så mye mat som her.
Ville kuttet litt i høyre siden av bildet.
Ellers så likte jeg Ketils kommentar her og he he. Ja det er sånn naturen skal være...rik på fisk og vilt som man kan høste av! :-)



Mvh Jostein
Svein R J.

Hei Dag har vært i Alaska 2008 og 2011 og kan bekrefte att det er mye dolly varden i elvene der enda,ett tøfft bilde av en flott fangst

Mvh Svein
Dag Tore ..

Hei Takker for god tilbakemelding!! GOD PÅSKE
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu