Forlatte sommerhytter i blåtimen
Egentlig en "test" (for meg selv, fordi jeg bruker den så alt for sjeldent) med mitt Sigma 150mm f/2.8 Makro-objektiv for å se om man kan bruke det til landskapsbilder også - og det kan man.
Bildene er tatt tidlig om morningen i desember, før sola har stått opp.
OK. Liker lyset.
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-02-06 20:50:45
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-02-06 20:52:21
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-02-06 20:52:59
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2012-02-06 20:56:13
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2012-02-06 21:01:04
    Versjon #6
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D300s
  • Sigma 150mm f/2.8 APO Macro DG HSM D
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_572631} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (37)
Avsluttet .

Fantastiskt fina bider, men fastnade för orginalet.

Mvh
Jeanette
Hans-Jørgen H.
+1
Kvellen Walter!
Flotte lanbdskapsbilder fra Hvalerskjærgården i et pent morgenlys.
Stilig panoramaen i V 5 da.
Fasinerende skyer.
Hans-Jørgen.
Elisabeth B.

Hyggelig serie fra vinterskjærgården, liker best v1 , veldig fine vare akvarellfarger som fremkom i himmel og hus!Ekstra pluss for skyveggen bak husene..fin bakgrunn!
Mvh
Elisabeth
Alf B.

Flott serie med landskapsbilder
Fint lys og klare fine farger
Liker v5 panoramabilde best her

Alf
Olav Bjarte K.

Hei, Walter! Ja, dette var en uvanlig brennvidde til deg å være. Jeg kjenner objektivet og dets ytelser godt, og en slik fast brennvidde er fin å ha for å kunne fange motiver uten å bli våt på beina. Jeg kjenner også stedet du denne gangen har satt ned stativet, og jeg vil gi min anerkjennelse for at alle versjonene skildrer området svært så realistisk, både når det gjelder ro (Les: Fravær av mennesker vinterstid), og fargene - som du har gitt et forsiktig Walter-preg. Til tross for en "umulig" fotovinter her østpå har du likevel funnet fram til noen godbiter!

Alle versjonene er gode, og jeg liker dem godt. Tvinger du meg til å velge er det originalen som er min fortrukne, her balanserer du tre røde elementer fint i bildeflaten. Vellykket, og takk for titten!

Vennlig hilsen.

Heidi N.

En virkelig flott serie fra deg hvor det tekniske sitter veldig bra på alle versjonene. :) Når det gjelder utsnitt og innhold går v6 rett hjem hos meg. V5 er en god nr 2 med sitt flotte panoramautsnitt.
Heidi
Line H.

V1 og V6 har alldeles praktfullt lys og herlige skyer.


Line
Kawa Abdullah D.

Hei Walter,dette er et kjempe fint serie av deg.skygger spilte et stort roll spesial pa orginalen.fatastiske farger pa alle bilder.
Mvh
Kawa
Walter S.

Hei Jeanette, Hans-Jørgen, Elisabeth, Alf, Olav Bjarte, Heidi, Line og Kawa! Takker så mye for alle de vennlige ordene i kommentarfeltene. Jeg setter veldig pris på tilbakemeldinger og begynner å få "prestasjonsangst" fordi kommentarene nesten utelukket er posistive...

Ikke det at jeg blir lei meg av den grund, men hvordan skal jeg kunne toppe dette...?

Igjen, takk!

@ Olav Bjarte: Denne Sigma 150mm'ern bruker jeg bare så alt for sjeldent. Og det er synd fordi det er et knakandes godt og skarptegnende stykke glass. Men du skal ha et solid stativ for å kunne bruke det maksimalt. Da hadde ditt eike-stativ vært midt i blinken.
;o)

Mvh,
Walter
Avsluttet .

Utrolig flotte bilder du viser i denne serien.. bra eksponert dette og fine komposisjoner!
Hilsen Tove
Elisabeth M.

Henger meg på velfortjent ros du får over, - utrolig flotte bilder fra skjærgården. Lyset her var også spesielt, - og fargene sammen med de skyformasjonene..
Utsnitt og farger gjør at jeg velger versjon 1 og 6.
vh/Elisabeth
Avsluttet .

Nydelige bilder Walter.Liker godt fargene og lyset, samtidig er de fint komponert. Du er dyktig på dette!

mvh Øyvind
Lars Ivarson F.

vakker serie, men magiske fargar i stilfull original..toppers
Tove H.

V1 og v6 er jo magiske i sine spesielt flotte farger, well done.

Tove)
Gunn Solfrid H.

Utrolig flotte bilder. Magisk!
Walter S.

Takker Tove Caroline, Elisabeth, Øyvind, Lars, Tove og Gunn Solfrid for hyggelige kommentarer. Det gleder meg at så mange liker denne serien og jeg er takknemlig for responsen og at så mange gir uttrykk for det!
:o)

Mvh,
Walter
Petter Jan A.

Dette var virkelig flott,likte alle lyset og fargene.
Jostein G.

Hei !
jeg syntes V3 og V4 ble flotte. Jeg takler ikke den sterke fargen på skyene og stikket i de andre bildene. Ble for sterk kost for meg, men jeg ser jeg skiller meg ut her da. Det ble litt for kunstig syntes jeg.
Ellers bemerkelsesverdig flotte vannspeil og utsnitt...eksponering.


Mvh Jostein
Lisbeth S.

Nydelig og solid serie med landskap, vanskelig å velge,men syntes v6 ble meget godt stemning med fine farger, lys og komp.
mvh Lisbeth
Solvår B.

Nydelig serie. Vakkert lys og herlig stemning. Jeg vil ikke velge.
: ) Solvår
Olav Bjarte K.

PS: Et kamerastativ kan være så mangt. Nye materialer har gjort dem sterkere, og de har blitt ei lett karbon-bør under sekken. Enkelte utgaver kan puttes i lomma.
Jeg holder fortsatt en knapp på de tyngre feltstativene - men de må ha et stødig og anvendelig hode uten noen form for slark, gjerne med hurtigkobling. Mitt eikestativ er ca 4 kg tungt, og blir ikke nyttet på de lengste turene - det må bæres på skuldra.
Det finnes imidlertid et godt og gammelt knep for å tynge ned de lettere utgavene: Trikset består i å henge fotosekken i midtsøyla under stativet. Noen stativer leveres med krok i enden for dette, men det er ingen heksekunst å ettermontere en slik anordning. App. bildet fra Tarholmen: Jeg satt en stund og tenkte på originalen, og til slutt falt et "underbilde" inn i tankegodset mitt: Jeg synes de to bygningene virker litt sure og grinete fordi bøya har en friskere rødfarge.

Vh.
Lars-Anders M.

Dette kan du
Monika Våg L.

Så flotte bilder,fint lys og rolig stemning. Likte v3.

Mvh Monika
Walter S.

Takker Petter Jan, Jostein, Lisbeth, Solvår, Olav Bjarte, Lars-Anders og Monika for kommentar!

@ Jostein: Sterk fargemetning er ikke alle som kan fordra, det er jeg klar over. Jeg er også den første til å innrømme at jeg ikke fotograferer reportasjebilder eller naturtro dokumentar, men stemningsbilder med ofte for mye glød.

Mvh,
Walter
Dag Tore ..

Hei Det er ikke ofte å se slike dyktige landskapsbilder fra et vakker stykke Norge,langt sør!!Meget dyktig utført.Alle bildene er topp kvalitet,teknisk meget bra.Perfekt lys og skarphet!! En ting er sikkert , dette kan du Walter.STÅ PÅ!!! DAG /VERMLAND
tove j.

Nydelig serie. Panoramaen er min favoritt. Hilsen tove
Kirsten H.

Dette får meg til å lengte vanvittig etter sommeren, selv om disse bildene er tatt om vinteren. Lyset er fantastisk, motivet er malerisk. Dette er landskapsbilder i toppklasse, Walter!
mvh Kirsten
Frode L.

Hei.

Hva mer skal man si, en knakenes god serie av en kvalitet som nesten bare du kan, tar med nesten så jeg ikke sårer noen andre :-)

Frode.
Sissel Elisabeth H.

Flott stemning i disse bildene tatt tidlig morgen. Fint lys og vakre refleksjoner i vannet. Liker orginalen og v3. best. De massive skyveggene i blått og gult er et syn.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Bjarte W.

Stemningsfullt og flott Walter. Ja, den tegner bra den Sigmaen. Her må jeg velge to bilder - v1 og v5 som jeg synes har den beste stemningen og fineste fargene.

- Bjarte
Walter S.

Takker Dag Tore, tove, Kirsten, Frode, Sissel Elisabeth og Bjarte for hyggelige kommentarer.

Setter stor pris på de mange tilbakemeldingene her inne, noe som gir oppmuntring til å fortsette å finne motiver og en bekreftelse på at man ikke er helt på jorde når det gjelder fotografiske uttrykk.

Mvh,
Walter
Erik L.

Herlig, Walter. Panoramaet ditt var så utrolig herlig å se på. Et fantastisk landskap i forsiktig morgenlys. Du fortjener all ros.
mvh. Erik
Walter S.

Takk for kommentaren, Erik!

Mvh,
Walter
Ingunn T.

Liker godt panoramaversjonen din i v5 her, men alle er veldig bra. Rød hus på knausene i deilig lys. Du har masse flotte bilder. Din nensomme hånd i forhold til HDR-utførelse er et eksempel til etterfølgelse for mange mener jeg.

Mvh Ingunn
Walter S.

Hjertelig takk for "blomstene" Ingunn! Hyggelig at du fant noe du likte.

Mvh,
Walter
Johnny N.

Er en tur innom og ser på glansbildene dine som noen kaller de , dette er jo meget behagelig og betrakte , fred og ro over hele bildet:)
Walter S.

Takker for den, Johnny! Hyggelig at du "forvirra" deg inn her.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu