Kulturlandskapet på støylen
Gamle Mor Noreg held på å gro att. - Det høyrer me titt og ofte. Kulturlandskapet har fleire andlet - eit av dei er landskapet som er rydda av bureisaren, og sidan er halde i hevd av krøtter. Desse teigane og hamnegangane er særs godt likt av blomar og urter, og dei held oppe mangfaldet i blomerikdomen vår. Monokulturar som pote- og kornåkrar er eit døme på ein mykje fattigare kultur. Støylen på biletet over vert halde i hevd på det gamle viset. Kjell Ivar Øye sitt bilete av setervollar bilde nr. 614186 er eit døme på denne attgroinga. Lars Ivarson Folldal sitt bilete bilde nr. 618101 er eit anna døme - denne gongen på ein voll som vert nedgnegen av bufe kvar sumar. Di meir urbane me vert di meir kjem me til å sakna desse lysningane i tilværet vårt (Og gilde og skatta foto-objekt vert burte).
Eit stykke nasjonalromantikk. For å opppnå kitsch-status på biletet manglar den bunadskledde møya eller budeia med skaut? ;)
Bildet inngår i albumet " Landskapsbilder utenom egne serier " -
Utstyr
  • Canon EOS-1000D
  • EF-S 18-55 IS
  • Brennvidde= 77 mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • AnnetRAW, handhalde med IS, skore 8,5x11, ISO 200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_572829} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Heidi N.

Et flott bilde fra "Et lite stykke Norge". Fine farger, og et godt utsnitt med fint innhold. :)
Heidi
Lars Ivarson F.

spesiell mjølk av gras som har vakse i brevatn..eit lite stykke vestland dette..velsnitta..flotters
Ann-Kristin H.

Et dramatisk bilde med store kontraster. Det er nydelige blåtoner i breen. På min skjerm ser den litt utbrent ut oppe til venstre.
Dette bildet fenget meg!

Hilsen Ann-Kristin
Bjarte W.

Flott vestlansdsnatur med breen hengende ned langs fjellsiden. Fine farger i breen, og forøvrig også. Ja, det gror til. Før var det vel en del mer sauer og geiter som sørget for å holde vegetasjonen nede, men det er vel ikke så mange sauebønder igjen. Liker utsnittet.

- Bjarte
Olav Bjarte K.

Ann-Kristin: Biletet er utbrend øverst i breen, men eg valgde å nytte så mykje som mogleg av den biten som var brukande, filter i lomma hadde vore ei hjelp - men det vart liggande gløymd ein annan stad.

Takk, og venleg helsing!
Avsluttet .

Nydelig nasjonalromantisk, svært.
Sterke farger og fin bre, som har krympet litt for langt opp.
et flott bilde.
Takk også for interessant info og sammenlikninger med andre bilder.
Walter S.

Ja, bunadskledd budeie burde det være her. dette er jo rene Melkesjokoladen-reklame med alle de flekkede kuene på enga!
Nasjonalromantisk er det uten tvil. Så mye norsk natur i sommerdrakt ber ikke ofte vi får se her inne.

Jeg er så imponert over de høstaktige fargene øverst til høyre, ved siden av selve breen. Det er så fint spill i de. Fjellveggen og bre-isen er imponerende og nesten litt truende med sitt bratte heng, en følelse jeg også fikk i fjellene i Tirol / Østerrike i sommer.

Et spennende bilde med et stort spenn i eksponeringen. Jeg kjenner jo din aversjon mot å "klone" vekk ting som er i bildet, så jeg skal ikke nevne høyspenten heller...!
;o)

Mvh,
Walter
Ingrid Milly L.

Jeg bruker lignende seterlandskap som rekreasjonsområde og friluftssysler så dette får meg til å tenke på at det snart er sommer? Fin dokumentasjon og presentasjon fra deg.
mvh. Ingrid Milly
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu