Hønsehauk i november regn
Bildet er tatt i haukens eget habitat - mørk granskog i en mørk novemberdag med regn.
Bildet er tatt på lav ISO fordi jeg bruker Canon og ditto lang eksponeringstid. Merk det.
Bildet inngår i albumet -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-02-11 13:36:27
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 1Ds MkIII
  • Canon EF 500mm f4.0L IS USM
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/4s
  • Nei
  • AnnetStativ fra skjul på åte...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_573156} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
jarl kjetil j.
Hei!

Skarpheten i bildet lider jo endel pga lukkertid på 1/4 sekund. Ellers et greit portrett med litt utradisjonellt utsnitt og fine vannperler på haukens rygg. Ville kanskje foretrukket at haukens blikk var rettet noe mer mot fotografen. Bakgrunn dus og fin. Overraskende det du sier om ISO egenskapene, Dette bildet er tatt med Mk III på ISO 3200:http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=623985 . Kameraet ditt har vel enda bedre ISOegenskaper med tanke på større brikke?

jkj
Avsluttet .
ISO 250? Hvorfor med det kameraet samt et topp objektiv? Synes ikke du kommer heldig ut med dette, bildet bærer preg av for lang lukkertid og dermed uskarphet...synes også det blir for mye "tomrom" i bildet.

mvh Ulv
Ola Arnfinn L.
Jeg sliter med ISO på over 640 - liker ikke resultatene selv etter behandling i lightroom. Det til tross for topp utstyr ja. Mulig jeg er for dårlig på redigeringsjobben etterpå ..
Jeg er ikke helt uenig i det dere kommer med her. Men lang lukkertid kan som versjon to viser (et annet bilde men under samme forhold) fungere..Tomrommet er jeg vel ikke helt enig i da men...håpet det skulle veie opp uskarpheten...
Børge W.
Synes du har fått et flott bilde av hauken. Rommet foran hauken gir ro og sammen med dråpen som henger fra nebbet får jeg assosiasjoner til meg selv etter et mektig måltid. "The thousand yard stare" eller "et fem minutt han ikke vet om selv". Kanskje er det nettopp lukkertiden som gir denne effekten? Bildet lider overhode ikke av manglende skarphet i mine øyne, men bakgrunnen har uforklarlig mye støy i forhold til den lave ISOen. Kanskje har du presset mye ut av et mørkt bilde? Bakgrunnen kunne med fordel vært mørkere for å få hauken anda mer "i fokus" etter mitt syn.
Ola Arnfinn L.
Takker Børge - det du sier her stemmer også i mitt hode.... skal se hva jeg kan gjøre...
Lars L.
Innholdsmessig er versjon 1 klart å foretrekke. Dråpen på nebbet tilfører bildet noe om været og derfor situasjon og fuglensen utfordringer. Jeg har også sans for haukens plassering i et hjørne av bildet. Faktisk synes jeg det kunne vært kuttet mer i underkant og kanskje i høyere side for å få det enda mer frem. Det ville gitt en mer spennende flatebruk. Men da bør nok også den øvrige flaten være mørkere slik Wahl påpeker. Dette i kombinasjon med bedre skaperhet ville fremhevet motivet enda mer. Skarpheten gir nå en form for "ullenhet" som jeg synes ikke kler bildet. Jeg reagerer også på "støy" i bakgrunnen. Dette utstyret bør vel greit kunne klare å få dette bedre når ISO ikke er høyere om det er eksponert riktig.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu