Nøtteskrike
Nøtteskrika er også blant de fuglene jeg venter på å få noen ordentlige gode bilder av. Men den er som skjæra og andre kråkefugler vanskelig og komme innpå.
Bildet inngår i albumet Fugler -
Fotograf
Utstyr
  • Canon 10 D
  • Sigma EX 120-300 f2,8
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger319
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_57535} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Lars Olav T.

Du har da kommet brukbart innpå denne. Likte innrammingen av fuglen med kvistene i bakgrunnen. Vanligvis ville denne bakgrunnen blitt rotete, men slik det er nå hever det bildet mange hakk. Eneste jeg har å utsette er at det hvite i bakgrunnen kunne vært dempet litt.

Mvh. Lars
Roger K.

Du verden...dette må da være bra !!


Roger
Jostein M.

Helt riktig denne er ikke lett. Vi har en del av dem her hos oss også men den er veldig sky og som hos deg gjemmer den seg i de tetteste trærne.
Brukbart artsbilde dette. Fine detaljer i fjærdrakten, synes dog konturene rundt hode opp mot bakgrunnen blir vel hard. Hva kommer det av USM? Er her for å lære så fortel fortel.
Mvh
Jostein
Svein B.

Et nært og fint bilde av nøtteskrika. Den store kontrasten mellom hode/himmel skaper litt problemer her, men du har eksponert etter fuglen, og fått fine detaljer i fjærdrakten. Den hvite himmelen ''brenner ut'' litt av konturene i hodet, men vi tåler såpass. Det er jo en utrolig vakker fugl, og kråkefuglene har en utrolig personlighet, som en oppdager når en kommer de litt inn på livet. Fin serie så langt.

mvh
Svein B
Owe M.

Vakkert fuglebilde !
Naturlig og fint, uten masse fiksing.
Mvh Owe
Torgeir S.

Nydelig og skarpt bilde av en flott fugl!

Mvh. Torgeir
Avsluttet .

Flott bilde av nøtteskrike. Har bare sett snærten av den selv en gang. Bra fanget !!!

Vh Svenn
Avsluttet .

Fin fugl, men bakgrunnen ødelegger det meste.

Mvh Å
Rolf S.

Skarpt bilde, men bakgrunnen stjeler for mye oppmerksomhet med kvister og den hvite himmelen.
Mvh Rolf
Bjørn H.

Hei ..Flott bilde..nydelig lys og mega skarpt..Kan være enig med at bakgrunnen kunne ha væer noe roligere

Bjørn
Jóhann Á.

Hei Jan!
Et kjempebilde av en flott fugl! Liker detaljene i fjærdrakten og det at tross mye grener i bakgrunnen fikser innrammingen av hodet det meste for meg.
Avsluttet .

Så fint fuglen poserer for deg, dette var skarpt og fint med gode farger.
Jan W.

Takker for alle kommentarer!

Ja, det er som jeg nevnte innledningsvis god grunn til å ønske seg bedre bilder av fuglen. Det er riktig miljø, men altfor uryddig og et sterkt motlys i tillegg.

Det sterke motlyset og det faktum at dette er et utsnitt i nærheten av 100% størrelse, det vil si under 20% av original bildet, medvirker til at selv en moderat bruk av USM gir litt uønsket halo rundt deler av fuglen. Jeg jobbet en times tid med å gjøre det presentabelt, men det hadde vært mulig å få et atskillig bedre bilde ut av dette med mer jobb. Men jeg er rimelig sikker på at det vil være bedre å benytte tiden til å fange fuglen i en bedre posisjon.

Jan
Carsten A.

Slutter meg til Rolf Selvik sin kommentar.

Selvsagt er mange mer enn tilfreds med overhodet å få gjort en skarp og god gjengivelse av selve fuglen. Jeg er sikker på at du tenker vesentlig lenger enn det, og er forøvrig helt enig i at en bør gi seg ut for å gjøre sakene bedre istedet for å kaste bort tiden med å gjøre middels gode bilder marginalt bedre.
MVH CA
Reidun G.

Fine detaljer på fuglen, men bakgrunnen ødelegger helhetsinntrykket synes jeg.
Jeg har hatt nøtteskrikeren i matfatet om vinteren tidligere, men nå har jeg ikke sett den på flere år.
Reidun
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu