Sverd i Fjell
Irriterer meg over damen mellom sverdene, men måtte ta bildet mens fuglene var på plass så kunne ikke vente til hun flyttet seg. Mulig jeg tar meg tid til å redigere henne vekk en dag.

Jeg lurer også på om jeg har overdrevet HDR bruken på bildet eller om det er greit, hva syns du?
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2012-02-25 23:18:09
  Versjon #2
Utstyr
 • Canon 450d
 • Canon 17-85mm/4,.-5.6
 • Blender-
 • Nei
 • AnnetHDR
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_575574} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Vidar K.
Hei ivar,
Jeg liker originalen best. Selv om de kanskje er partier i skyene som man kan si er "utbrent" skjemmer det ikke bildet for det er kontrastfullt og fint.
Jeg kan ikke, ved å se på dette bildet, med en gang si det er et HDR. Så overdreven bruk er heller ikke et tema slik jeg ser det.
Så komposisjonen er fin med lyse og fine farger i himmelen (originalen).
Det jeg reagerer på er skarpheten. Det er ikke skarpt nok i mine øyne for et landskapsbilde som det tross alt er. Mistenker at du har tatt dette håndholdt som ikke er å anbefale.
Nå vet ikke jeg om du har tatt bildet av flere eksponeringer eller laget flere bilder av samme.
Har du tatt flere bilder hånholdt har du en forklaring der, men blendervalget, hvis det stemmer med f/22, har og nok noe å si. Tipper det ville holdt plenty med f/11 i så sterkt lys. Nå er ikke jeg så veldig inne i det tekniske her, men har jeg forstått det riktig, så vil den lave blenderåpningen (F/22) skape feilbrytninger i lyset hyppigere slik at bildet fort blir uskarpt av den grunn. Personlig begynner jeg med F/8 på landskap og ser hvordan det ser ut før jeg evt tar et nytt bilde med lavere blenderåpning.

Hilsen
Vidar K.
Ivar August B.
Takk for utfyllende og fin kritikk Vidar, ja jeg tok bildet tre bilder håndholdt, med f/22 brukte AEB funksjonen på kameraet så det tar tre bilder av seg selv, men det er jo langt fra optimalt stabilt ja. Det du sier om at liten blenderåpning skaper feilbrytninger i lyset er nytt for meg! Takk for tipset, det skal jeg huske på.

mvh
Ivar August Bull
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu