Kveld ved Håtangen
Nydelig søndagskveld ved Håtangen på Jæren. Obrestad fyr kan skimtes i bakgrunnen - usikt sørover....
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-02-29 19:29:43
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikkon 12-24- f4
  • Brennvidde12mmmm
  • Blenderf/10
  • Lukker-----s
  • Nei
  • AnnetHDR - 7 eksponeringer til RAW
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger94
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_576053} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Tone A.

Her har du fanga ei nydeleg kveldsstemning på favorittstaden min Vojen/Håtangen kor eg har fotografert året rundt i 5 år. Eg legg ved eit sommarbilete frå same staden:bilde nr. 260544.
Flott bruk av vidvinkel som får med både alle nausta på Håtangen med det vesle fyrtårnet og Obrestad fyr bakerst i venstresida.
I forgrunnen er Håelva stille så speglingane frå skydraget på himmelen kjem flott fram saman med toppen av nausta og steinane. Det er stilt og ein skimtar elvebotnen og den store steinen nederst.
Flott glød i skydekket i høgresida som er farga av kveldsola i kontrast til friske blåtonar på himmelen. Skydraga både i speglinga og på himmelen kjem flott fram og gir djupne.
Midtsillinga gir ro her men eit kutt i forgrunnen hadde framheva nausta meir og korleis Håtangen ligg "Ved verdens ende" som også denne staden blir kalla. Flott bruk av HDR-som gir eit naturleg uttrykk og med gode detaljar i forgrunnen og på nausta. Varme tonar på taksteinane som står til bruntona vegetasjon. Ein sjeldan stemning frå Håtangen kor det er stilla som rår ein vinterkveld.
Helsing Tone
Jan Erik E.

Flott stemning uten tvil.Litt midtstilt horisont,så kunne tatt en en 3-5cm av himmelen her?;)
Jan G.

Sjeldent at det er så stilt her at himmelen får speile seg i havet? Jeg fornemmer det landskapet og lyset som Alexander L. Kielland og Arne Garborg skildret.Skyene danner et sug innover i bildet.Fin komposisjon og beskjæring.

Mvh Jan
Lars Ivarson F.

vidvinkelen målar skyene utover det velkomponerte strandlandskapet og lar den spegle seg i stilla..likte vinkling og snitt..flotters
Harald N.

Vakkert bilete av eit vakkert landskap, godt komponert med fin spegling i den blanke sjøen.

Mvh Harald
Harald N.

Vakkert bilete av eit vakkert landskap, godt komponert med fin spegling i den blanke sjøen.

Mvh Harald
Walter S.

Et dynamisk bilde, selv om alt er stille og rolig. Dynamikken ligger i vidvinkelperspektiv og skyene som strekker ut sine duse armer, både på himmelen, som i speilingen. Disse solid, vikingaktige langhus trekker til seg blikket. Fyret der ute er fint å ha som et hvilepunkt.

Fint landskap, god stemning og flotte, friske farger!

Mvh,
Walter
Line Kristin J.

Nydelig bilde, flott speiling i vannet og en fin himmel:-)
Gunnar L.

Takker for kommentarene til alle:o)
Takk til Tone for alltid hyggelig og fyldig kommentar, samt det fine bildet som viste meg at jeg neste gang skal gå lengre oppover elven :o)
Med vennlig hilsen
GEIR MAGNE S.

flott komposisjon, jeg synest faktisk ikke den midstillte horosonten trekker ned.. jeg synest bildet trenger hele den øvre og den nedre delen.. et landskapsbilde etter min smak..
Bjørn-Atle A.

Et flott og stemningsfullt bilde. Kanskje du kan beskjære litt både i topp og bunn. Tror jeg ville kuttet ut den store steinen helt i bunn og noe tilsvarende i topp. Et flott motiv til Panorama. De gamle naustene gir en egen, og flott atmosfære.
Tone A.

Hei igjen
V2 synes eg blei best pga betre kontrastar og friskare fargar og dragsuget i skyene som speglar seg i forgrunnen kjem framleis godt fram.
Men v2 er med eit anna fotostandpunkt, kor det vesle fyret kjem fram, det er jo mest skjult i v1.
Du har eit fotostandpunkt meir til høgre i v2, og spesielt nausta har skarpare detaljar i v2.
Flott jobba med begge versjonane, men det er v2 som eg synes er best.Det er sjeldan at det er så stilt på Håtangen/Vojen ein vinterdag.
Helsing Tone
Tove H.

Vakkert stemningsbilde, går for v1! På dette bildet likte jeg at landtungen m husene lå midt imellom himmel og hav... veldig effektfullt stemningsmessig.
Walter S.

Så avgjordt versjon #2 for meg. "litt mer i henhold til reglene" - sier du - og ja, det er ikke for ingenting "regelen" er der. Det er rett og slett mere harmonisk i mine øyne.

Landskapet "hviler" mye bedre nedpå og er mere balansert.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu