Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger172
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_577686} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Arne H.
Først skjønner jeg ikke poenget med dette bilde. Men så føler jeg en symetri meellom skikkelsen i vinduet 'over gaten' og meg selv som betrakter og så blir det interessant alikevel!
Avsluttet .
Synes dette motivet setter en i rollen som betrakter av personen i vinduet ja. I tillegg underbygger skyggen av vindusrammen og skråstillingen en mer ubehagelig følelse av "smugkikking" eller snikfoto på en måte, og det er jo ikke bra.. Interessant motiv!
Gunnar John C.
Et bilde som engasjerer på flere måter, synes jeg. Min første tanke er som Kjells, det kikker-perspektivet som sprossene i forgrunnen skaper. Det blir noe stjålent, påtrengt, ved synet av personen i motstående vindu. Jeg settes inn i en situasjon som ikke er min, dermed også litt gåtefull. Komposisjonen synes jeg sitter som et skudd. Balanserte skrå linjer, en flateinndeling som skaper spenning. Teksturene i det grafiske uttrykket - harde taksteinrytmer mot dusere korn i vegger og detaljer. Korn er kult (piksler er puslete:). Den monumentale uskarpheten i forgrunnen får hovedmotivet til å fortone seg mer enn skarpt. Ventilen over vinduet derimot er en litt odde sladd - den går ikke helt opp i helheten, synes jeg.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Roger H.
Takker så mye for innspirerende kommentarer. Det var nok litt snikfoto her ja. At ventilen over vinduet kan forstyrere litt Gunnar, det er nok noe i det. Så det ikke selv.

Takk igjen til dere tre.
Torild H.
Kamerastandpunkt og dama på motatt side av gata sin positur er det vesentlige her for min del.
Tydelig kamerastandpunkt aukar betrakters deltakelse i bildet, og dama sin positur kan vera så mangt: hu vinker, og til kven?, rettar på gardiner, vasker vindu; uvissheten her skaper interesse.
(Vedr. snikfoto, eller ikkje: tykkjer begrepet er litt negativt lada, og forbinder det gjerne med at person fotografert vil ha innvendinger mot det endelige fotografiet på ein eller annan måte. Kan ikkje sjå det gjeld her.)
Roger H.
Mulig snikfoto ikke er det rette å si her, forstår hva du mener Torild. Kansje ubemerket foto passer bedre. Setter pris på din gode kommentar.
Avsluttet .
Siden jeg brukte uttrykket "snikfoto" her, og det oppfattes negativt av noen, så får jeg komme kort inn og si at det er feil oppfattet fordi utrykket ble brukt for å beskrive signalene motivet gir. Kall det gjerne ubemerket foto istedet. Like god beskrivelse av inntrykket det. Slik jeg tolker dette motivet kan jeg ikke se at personen som er avbildet har hatt noen mulighet til å protestere? Da må det ha vært kommunisert før eller etter opptaket. Som betrakter ser en kun motivet, ikke omstendighetene rundt, og må gorholde seg til det en ser. Vinking synes jeg ikke det ser ut som, og siden fotografen selv kaller det "ubemerket" foto så er det vel det. Beklager uttrykket "snikfoto", det var i denne sammenhengen absolutt ikke negativt ladet.
Roger H.
Hei igjen Kjell.
Jeg synesn ikke din kommentar var negativ, heller litt morsomt (synes jeg ser meg selv smyge rundt med kamera på jakt etter motiver). Setter pris på at du følger med.
Avsluttet .
Enig med første setning til Arne. Hva er egentlig dine motiv og betrakninger for publiseringer av dette motivet sett i relasjon til det som du kaller "snikfoto"?

Mvh
C.O.
Avsluttet .
Fint Roger! Det er vel det sentrale innholdet i dette motivet ditt, og det som engasjerer folket. Da har det noe for seg, like it or not!
Roger H.
Hei C.O.
Du henviser til den første setningen i den første kommentaren---. Tror ikke helt at jeg forstår hvor du vil hen. Motivet for å legge ut bilder her er vel for å få kommentar på selve bildet.

Ser du er her igjen Kjell, tusen takk for det.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu