Tåke over jordet
Forsøk på å fange noe tåke på "film" gjennom HDR. Har lekt litt med den teknikken i det siste, mest for å prøve å bli bedre enn jeg var! Jeg likte motivet men fikk noen tekniske problemer. Igjen fra Once a Week serien min på Facebook.
Tre eksponeringer, men håndholdt. Problemet med bildet er at det blir en veldig skarp tåkedott midt på bildet, som skuldes en liten åpning i skogen bak, men dette kommer for sterkt frem i bildet. Jeg prøvde å redigere det vekk, men det ble bare styggere, så jeg lot det være. Synes heller ikke tåken kom skikkelig frem, det var bedre å se det med egne øyne!
Utstyr
  • Canon 7D
  • 15-85mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHDR, tre eksponeringer, der etter satt sammen i PS.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_578310} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Håkon Ø.

Flott lys over kulturlandskapet her, gode kontraster, føler også at du har god kontroll på motlyset. En ting jeg stusser litt på den glatte flaten i på trærne litt til venstre for, midten i bildet, får ikke helt tak på den.
Walter S.

Det å fremstille tåke og / eller frostrøyk gjennom HDR er en vrien nøtt, fordi programmet du bruker er i utgangspunktet stokk dum og vet ikke hvordan uttrykk DU vil ha. Men det er forhåndsprogrammert til å "jevne ut" mørke skyggepartier og høylys til en tilnærmet lik toneskala.
Kontrollen beholdes stort sett av programmet (Photomatix?) og det er ofte bare såvidt man selv er herre over det som kommer ut. Derfor blir "effekten" med lavtliggende tåke eller stigende frostrøyk nesten borte.

Jeg tror at du skulle få bedre tåkeeffekt med en vanlig eksponering. Her i dette bilde er det himmelen som dominerer litt for mye.

Men, det er et flott bilde, solid komposisjon, bra lys og spennede motiv med en dramatsik himmel.

Mvh,
Walter
Stig T.

Takk Walter for flott tilbakemelding, og du forklarer vel også hvorfor trærne til venstre ser litt flatte og glattet ut, slik som Håkon her stusset over. Det kan også være at de har litt ghosting over seg pga at alle tre eksponeringene er tatt uten stativ.
Det er som du sier Photomatix som er blitt brukt, pluss etterarbeid i PS. Jeg gikk ut for å ta HDR-bilder, og valgte å stå for det selv om ikke resultatet ble helt som forventet. Men jeg leser bøker og prøver å lære, så da hjelper det ikke å gjøre det vante og sikkre =)
Uansett hyggelig med gode tilbakemeldinger, takk til begge.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu