Ung Kongeørn på grein.
Bildet er tatt idag i gråvær...like før yrende regn.
Syntes det ble bra selv om det var gråvær. Har laget et skjul og ville ha ørn på dette bøyde furutreet. Planen er å få en dus bakgrunn og et oversiktelig bilde av fuglen. Regner med det kommer flere bilder senere fra denne plassen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-03-16 16:16:59
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-03-16 16:21:11
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Nikon 80-400 4.5-5.6 D AF VR-Nikkor ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger143
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_578885} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Øyvind H.

Dette var vanvittig bra Jostein. Holder en liten knapp på V1. Gråvær til tross. Dette har du all grunn til å være stolt over. Her stemmer det meste. Toppers
mvh Øyvind
Dag Tore ..

Gratulerer, dette er meget bra utført i gråvær.Her stemmer jo alt,god skarphet - fine duse farger.Kvalitetsbilder du skal være stolt av!!Også fint utsnitt av ørnen i lekker biotop.BRA!!! GOD HELG
Odd Chr. K.

Gråvær er da bra fotovær! Originalen sitter meget bra. Flott prosjekt du har her. Spennende bakgrunn.
Odd C.
Kjell Ivar Ø.

Flott sitteplass du har valgt så det er bare og jobbe videre med saken,til slutt sitter det.
Lykke til.
Kjell Ivar
Oddmund K.

Flott positur på den vakre fuglen, fin landingsstokk og ditto bakgrunn..tror fokuset sitter på fuglens bakpart på originalen, som er favoritten min. Blir spennende å følge med..for dette blir bra :)
mvh Oddmund
Frode L.

Hei.

Da er du i gang med et flott posjekt, synes orginalen ble veeldig god, gratulerer.

Frode.
Alf B.

Flott serie av ørnen skarpe og detaljerte med fine duse farger,
Går for orginalen her

Alf
Kirsten H.

Det vanskelig å få liv i øyetnpå fugler i gråvær. Dette kan jeg ikke se at du har noe problem med, tre flotte bilder av ørna.
Mvh Kirsten
Avsluttet .

Flott av ørna høyt og på vakt..velger V1!
God helg!
Hilsen Tove
Jostein G.

Takker for kommentarene :-) Er på kanten av en bergkant denne bøyde furua. Går et lite søkk eller dalføre nedenfor, og det er andre siden av denne som blir bakgrunnen. Selve furua er ikke høy.
Første dag i skjul der, og det var morro når fuglen landet :-)
GOD FOTO HELG !


Mvh Jostein
Duy P.

Gleder meg til flere bilder av denne arten og lykke til videre med prosjektet. Og vet at du lykkes.
Org er bra nok, men du trenger å frysere litt her.

:) duy
Jostein G.

Hei Duy ! Takker for positive ord. Kanskje jeg skal frisere bort et par greiner på bøyfurua... ingen dum ide.



Mvh Jostein
Lisbeth S.

Flotte bilder av den stolte ørna som har satt seg godt til rette på treet. veldig god skarphet og fine farger og lys.
mvh Lisbeth
Avsluttet .

Flotte bilder av ørna Jostein! skarpt og detaljert, blir artig å se flere bilder fra prosjektet ditt.

mvh Øyvind
Avsluttet .

Grattulerer med bilder av kongeørn. Dersom det er ditt eget prosjekt har du vært utrolig heldig som fikk ørna inn første dag. - Ørnefotografering kan være seige greier, med utrolig mange kalde, og stormfulle dager uten at noe skjer.

Du har nå fått et greit artsbilde av en kongeørn. - Prøv de neste årene å få få fotografisk gode bilder av kongen over alle konger!

SES
Børge W.

Lovende det der Jostein. Støtter forslaget om en frisering av furua, men du bør også sørge for flere alternative steder ørnen kan lande. Med en slik dedikasjon kommer vel bildene på løpende bånd:)
Jostein G.

Hei !

Takker for tilbakemeldinger! :-)

Ja mitt eget prosjekt. Liggesjul med sammenbundne tynnere nedsagt trær dekket av torv, slik at det er kun kameralinsa som stikker ut som ser unaturlig ut. Har prøvd lenge med ørn og camotelt, så jeg har hatt mine bomturer. Filmet endel før, og var fornøyd om jeg etterhvert fikk ravna nedpå. Veldig fasinerende å studere deres adferd. Med denne nye torvdekkede kamuflasjen var faktisk denne unge kongeørna som jeg visste var i området, nedpå bare timer etter at jeg forlot stedet etter å ha droppet åta ...ref. viltkamera.
Mener jeg hørte hauk i området og idag, og ja det er første dagen jeg venter i skjulet her. Ravna kom i perioder og var nærgående. Jeg kjenner mønsteret til disse, men tror de kommer kjappere ned ved denne typen kamuflasje. Lager du en kamuflasje som er synlig...duk...planker etc. kan det ta lang tid før de lander. De sitter i trærne og " diskuterer " gjerne daglig etter 4-5 dager...men det er også alt. Dette kan de gjenta lenge før de endelig lander på åta. De kommer, skvaldrer...blir plutselig helt stille...venter gjerne 20-30 minutter...skvaldrer mer på et uforståelig, men fasinerende " språk " he he og så flyr de bare bort.
Ørna holder seg gjerne borte ved synlig kamuflasje, eller trenger gjerne et år på å akseptere kamuflasjebygget. Er det ingen synlige tegn som gjør ørna mistenksom, kan den gjerne klaske selvsikkert nedpå dagen etter at du har lagt ut et brukbart åte som i seg selv ikke er mistenkelig..hjort, rådyr, rev etc.
Idag begynte det å regne og jeg fikk problemer med linsa, så jeg forlot stedet i ett tiden. En ung havørn og den unge kongeørnen satt gjerne i noen trær 100 meter bak, og så meg gjerne når jeg forlot kamuflasjen. I morgen er det meldt brukbare forhold på ettermiddagen, så jeg tror ikke jeg klarer å holde meg borte. Om disse ørnene nå er blitt skeptisk, så vet jeg at det er mange andre unge havørner i området. Så syv stykker i luften på en gang for noen dager siden! tror det er et revirpar i området, men det er en røys med ungfugler som ikke er i hekkealder enda i dette området.
Det er ganske mange momenter i denne buisenessen, og her var noen av hemlighetene ! :-)


Mvh Jostein
Avsluttet .
+1
Med den entusiasmen vil du garantert få mange flotte naturopplevelser, og sikkert også praktfulle bilder som du kan pryde heimen med.
- Lykke til!

SES
Morten E.

Flott og spennede prosjekt du har startet Jostein. Du har kommet meget godt i gang allerede ser jeg. Flott serie alle sammen , men V1 ble knallbra der alt sitter som det skal i mine øyne. Lykke til videre. Spennende!!

Mvh Morten.
Avsluttet .

Meget flott bilde av Kongeørna Jostein.
Spennende med vridningen den har på hodet.
Du er bare fantastisk flink med Fuglebildene dine.
Ingrid Milly L.

Jeg synes at du er flink til å forklare slik at andre også kan få tips og nye ideer. Ørna i originalbildet er kjempeflott formidlet her!
mvh. Ingrid Milly
Marit O.

Orginalen er nok bra teknisk spør du meg,fin positur og detaljer samt bakgrunnen er såpass dus at du fremhever ørna fint her Jostein !

Mvh

Marit
Jostein G.

Takker for dere siste som gir hyggelig tilbakemelding her :-)
Svein R J.

Kjempefine bilder du tar og fint att du forklarer litt va som ligger bak bildene,det er til inspirasjon til oss liyy uerfarne ;-)

Mvh Svein R Johannessen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu