Ei kjerring i Saligao
OK
Utstyr
  • Canon EOS 50 D
  • Sigma 18-250 med stabilisator
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEksponert for frihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_579364} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Kirsten H.

Hva driver hun med? Er det en børste hun holder i hånden? Jeg lurer på om du har forstyrret henne under morgentoalettet. Fin komposisjon, bildet er skarpt og har gode, mettede farger. Supert, Roar!
mvh Kirsten
Lars Ivarson F.

dei gamle er altid eldst.. i India også, som du viser her..fargefint og velsnitta..flotters
Berit A.

En flott dokumentasjon. Jeg får litt følelse av to forskjellige verdener, med hvite søyler på ene siden og ei rusten tønne på andre siden. Og den eldre kvinnen som sitter i midten. Fine farger noke en gang. Ha en fin uke. :)
Lars-Anders M.

Fint portrett og miljøskildring
Harald N.

Nært og sterkt portrett.
Særdeles flott fargebruk.

Mvh Harald
Avsluttet .

Et nydelig bilde Roar,i all sin tragedie.
Fargen på klærne hennes passer perfekt inn i omgivelsene.
Jeg legger merke til de slitne og tynne armene
hennes.
Hun føler seg visst litt mistilpass og skriker ut sin fortvilelse.
Denne dama tviler jeg på at bare har hatt det
godt her i livet.
Mesterlig fanget av deg dette synes jeg.
Inger Anne Maritsdotter V.

Henger meg på Kirsten`s velskrevne kommentar her.

Hun virker ikke helt bekvem med situasjonen, stakkars.

Inger Anne
Jan G.

Hun har noe på hjertet, men det får vi ikke del i.Kanskje liker hun ikke å bli tatt bilde av, eller så ber hun om en almisse? I all sin elendighet er bildet svært vakkert, fargetonene er helhetlige og sentreringen av den gamle er helt riktig.
Mvh Jan
Solvår B.

Et flott bilde. Herlige fargetoner. Me like.
: ) Solvår
Line H.

Så ung og gammel.
Sterk og skjør.
Vakkert av kvinnen med fremtredene blodårer og senete arbeidshender.

Line
Trygve B.

Hei Roar. Her fikk du formidlet et gripende portrett fra en annen kultur. Fattigdom, mangel på materielle gode kom frem her. En kan se og føle at nøden er der. Dette fikk du frem med dette bildet. Det gjorde inntrykk på meg. Mvh Trygve
Venke K.

Herlig bilde! Velkomponert, skarpt og flott med nydelige farger. Likte uttrykket på kjerringa.

:-) Venke
Håkon Ø.

Jeg reagerer litt på tittelen på dette bilde Roar, mange ganger så lurer jeg på hva de tenker når vi tar bilder av disse menneskene i all sin elendighet, ville jeg likt det, men jeg regner med du fikk lov å ta bilde av henne.
Når det er sagt så er det et flott bilde av ei dame som jeg sliter litt med å plassere hva hun signaliserer.
Ellers et fint utsnitt fargerikt og annerledes, en fin dokumentasjon som setter i gang en masse tanker hos meg.
Avsluttet .

Flott Bilde!!

Tove
jon b.

Bra portrett!

Jon
Heidi N.

Godt portrett, og egentlig litt artig at klærne hennes matcher muren hun sitter ved. Spesielt siden lilla ikke akkurat er den fargen vi ser mest brukt i omgivelsene. Men, det er kanskje vanlig i India. :)
Heidi
Carsten W.

Knallbra bilde i sin helhet.
Jeg lurer på hva som skjer hvis du speiler bildet. Etter min magefølelse burde gjerdet til hoyre være på venstre siden. Lyst å prøve?
Roar K.

Carsten:

Forsøkte forslaget ditt, men som jeg fryktet så synes jeg bildet da blir svært unaturlig speilvendt så normalt bruker jeg speilvending stort sett bare i abstrakte bilder eller bilder med døde figurer og komponenter som man vil bruke til å bygge opp en komposisjon. Men ser ikke bort fra andre ville like det. Dette bildet leses jo fra venstre mot høyre i trå med leseretningen i og med at dama ser mot høyre så det kan også være grunnen til at jeg synes speilvending blir unaturlig her.

Roar
Alf B.

Flott portrett med knall farger
Marit O.

Noe av det bedre bilde jeg har sett fra deg innen denne sjangeren Roar !
Det ansikte og di arma sier så mye !

Men hva er det med huden på venstre arm og oppover ???

Flott portrett Roar !

Mvh

Marit
Roar K.

Marit:

Hva det er med den armen aner jeg ikke. Jeg har faktisk lurt på det samme sjøl. Kjenner ikke dama - har ikke sett henne før jeg tok en serie bilder av henne 13. mars med to forskjellige kameraer. Så det ikke før jeg fikk bildene på skjerm. Sjekka de andre versjonene på bridge og samme der så jeg tipper at det er et resultat at den nedre delen har vært mer i sola og blitt barka enn den øvre delen. Vi blir jo også slik ved å gå i kortarma skjorte om sommeren om enn ikke så utpreget. At jeg valgte dette er kanskje en tilfeldighet. Mulig jeg redigerer noen fler siden.

Roar
Frode L.

Hei.

Et skarpt og detaljert portrett der fargene passer godt med kjerringa, hun ser veldig tynn ut, og litt utslitt, men det er vel lov i den alderen...

Frode.
Avsluttet .

Stakkars, arme menneske! Vondt å se de tynne beina og hendene og det sterkt pregede ansiktet av fattigdom og elendighet. Velger å se på dette bildet kun som en god dokumentasjon på verdens elendighet, derfor vurderer jeg ikke det fototekniske. Godt, Roar!

Hilsen Arild
Bjarte W.

Skarpt og fint portertt av den gamle, utmagrede damen. Spesielt med overgangen på armen, ja. Registrerer også at det ikke er noen tenner å spore i den åpne munnen heller. Et trist syn.

- Bjarte
Elisabeth M.

Et bilde som går rett i hjerterota... samtidig ser det ut til at hun er engasjert i noe. Hun ruver ikke mye stakkars..
Litt blanda, de elementene rundt henne.. men stilig at fargene matcher damens antrekk;)
Flott Roar!

vh/Elisabeth
Avsluttet .

Skarpt og fint portrett.Litt av et utrykk, blir hu sint på fotografen? Artig tittel syns jeg :)

mvh Øyvind
Jostein G.

Tittelen var vel noe negativ. enkelte vil vel føle sånn at "kjerring" er noe negativt ladet. Mye sterke fine farger i bildet. Hun ser utrolig seig ut hun dama på bildet. Triste omgivelser med det oljefatet og den rustne stakitten ! ? som er bak der. Litt sånn uverdige omgivelser. Litt rart bilde og uvant...litt beskjæring av dama nederst, litt skjevt her og der ( vidvinkel ? ) rustne slitte saker blandet med friske sterke og for en nordboer, noe uvanlige farger. Alt dette passer kanskje inn til denne damen ? Hun er nå ihvertfall kledd i " riktige " farger.
Et spesiellt bilde...hvor jeg sitter igjen med tanken : Håper hun har det bra !


Mvh Jostein
Roar K.

Ser noen reagerer litt på tittelen. Jeg ser ikke ordet kjerring som nedsettende. I norske folkeeventyr oppfatter jeg heller ikker det ordet som nedsettende. Husk at litt tilbake i tid så var faktisk KJERRING en hedersbetegnelse. Kjerringa på gården var faktisk det vi i senere tid ville omtale som husfruen.
Takker så mye for alle kommentarer.

Roar
Camilla A.

Kan bare føye meg til de øvrige kommentarene Roar. Flotte farger og en dame det oser av livshistorie bak. Jeg la også merke til huden på armen hennes og tankene gikk i reting av gamle brannsår... men det vil vi aldri få vite... Takk for innblikket i hennes væren:-)
Mvh
Camilla
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu