ny fugel i sikte idag å
er ikke sikker på navnet men føler den ble bra
Utstyr
  • canon 600
  • 150 500
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger67
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_580212} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Hanna L.

Fint bilde, men hvis du har et stativ vil du få et skarpere bilde og vil få frem fuglen mer. :-)
Avsluttet .

Du har gått nært innpå, og det liker jeg. Og gåsa har en fin og naturlig positur.
Gåsa har det litt "trangt" i bildet og bildet blir liksom litt "venstre-tungt". Jeg tror bildet hadde tjent på å få litt mer rom over hodet og litt mer rom til venstre. Og et slikt bilde synes jeg bør være så skarpt som mulig slik at strukturen i fjær og detaljene i øyet kommer godt frem.
Det er som Hanna sier lurt å bruke stativ når du bruker lange og mellomlange eksponeringstider. Her ble jeg litt usikker på hvordan "basisinfo" (EXIF-data) skal tolkes, men det ser ut som du har brukt Canon EF 135mm f/2L og 1/50 sekund. Det er noe knapt for håndholdt, og jeg ville i hvert fall ha slitt litt med å klare å holde kameraet rolig nok til at det blir skarpt. Hvis du ser på de små hvite punktene på steinen ser du at de alle er dratt ut i en viss retning. Dette er en sterk indikasjon på kamerarystelse under opptaket. Så kortere lukkertid eller stativ neste gang. Du kan også skru opp ISO-verdien noen hakk. Hadde du f. eks. valgt 400 ville eksponeringstiden blitt 1/200 sekund og det ville blitt adskillig enklere å holde kameraet rolig nok.
Dette er ei hvitkinngås. Det andre bildet ditt er Canadagås, men det vet du sikkert.
Roar K.

Dette er ei hvitkinngås.
Hvorfor det ikke ble helt skarpt kan det være flere grunner til. Men det skal jeg ikke gi meg innpå. Ser du har fått råd om stativ over hvilket ikke er så dumt. Ser også du oppgir 150-500 så hvis dette er den samme sigmaen som jeg har så har den en fabelaktig stabilisator, men den må selvfølgelig være påslått. Det er også noe som heter nærgrense så kommer du for nær så får du ikke fokus.

Roar
heidi a.

Tusen takk for goe kommentar . Linsa er litt ny for meg selv om jeg er vant med Canon 70 300 . Men husker ikke om jeg brukte stativ el ikke på den fordi jeg tok av den 2 ganger bort og hjem, jobber veldig med å bli bedre men camera og innstillinga kanskje bedre å ta flere forskjellige hastigheter for å se hva som blir best, :) læring gjør mester
Tommy S.

Veldig flott hvitkinngåsa. Og jeg synes du har fått et fint bilde av den, selv om jeg gjerne ville sett mye mer luft rundt fuglen.
Ellers mange gode råd fra Frode som du bør ta med deg videre.

Tommy S
heidi a.

Tusen takk :) for kommentar
heidi a.

Tusen takk :) for kommentar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu