Bien Apotek
Bilde 1
Øvre storgate 57. var bolig for grosserer August M. Knudsen, som senere overtok Cappelengården i Tollbugata. Han la inn elektrisitet som den første i byen, han rev også ned sjøboden.

Bilde 2
Arkitekt Chr. Arbo tegnet inngangspartiet og innredningen i apotek Bien som startet her i 1921

Bilde 3
Bien Apotek
I 1911 foreslo Farmaceutenes Forening at det skulle bli anlagt to nye apotek i Drammen, på Lanfaldøya og Brakerøya. Apotek Bien ble grunnlagt ved kgl. Res. A 14.6.1912 og kunne den 21.5.1913 åpne sin nye virksomhet i Øvre Storgt. 57 med Hans Schlytter Houge som apoteker og innehaver. Houge overtok i 1923 Strømsø apotek og overlot Bien til Ulrik Fredrik Hoff, som drev apoteket frem til sin død i 1959.
Han ble da etterfulgt av Nils Georg Utengen som i en årrekke hadde vært ansatt på Bien, først som provisor, senere som bestyrer.
Utengen drev apoteket til han gikk av med pensjon i 1987. Høsten 1977 flyttet ”Landfalldøyas apotek” til nye lokaler i Øvre Storgate 9.

Bilde 4
Her ser vi hele strøket rundt Apotek bien, gatene var ca 3,5 meter brede, og ikke beregnet for dagens trafikk, men hest og kjerre.


Kilder;
Rundt om Drammen.
Drammen by leksikon

Dette er også et lite utdrag fra et av mine foredrag om Drammen, legg merke til en ting i teksten, har valgt å la det stå. Årstallene for når apotek Bien startet er forskjellig.
På denne måten kan det være vanskelig å fastsette eksakte datoer.
Opplever mye av dette når jeg leser lokalhistorie.
Bildet inngår i albumet Historiske blikk på Drammen - Jeg holder endel foredrag rundt på institusjoner, foreninger og de som måtte ønske dette, her serverer jeg små drypp fra disse foredragene
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-03-26 18:52:12
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-03-26 18:52:49
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-03-26 18:53:22
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2012-03-26 23:41:38
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon 7D
  • Canon EFS 17-55mm
  • Brennvidde14mmmm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/15s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger105
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_580553} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Olav Bjarte K.

Tiltalende og pent presentert! Jeg bør velge meg en favoritt, og det ble V#3 til tross for litt svak himmel.

Vennlig hilsen.
Stig Emil S.

Spennede bygg, har gått forbi her mange ganger og har lurt på hvordan jeg skal ta et godt bilde av bygget...

Tenker at du enten burde stå rett forran bygget og kameraet helt i vater eller flyttet deg til siden og fått ett bilde i mer vinkel slik du har gjort på versjon 3 og 4.

= )
Stig Emil S.

Flott bilde! Snart er det sommer i Drammen igjen!
Lars Ivarson F.

fin serie..v2 burde ha vore retta opp og i v3 er der utbrende parti i sola.. best teknisk er derfor originalen og v4..knappen min held eg på den siste..gromt
Jan G.

Versjon 2 for meg. Her kommer vi tett på den originale arkitekturen. Jeg går ut fra at bygningen er vernet. Den ser ihvertfall svært godt velholdt ut. Et fint prosjekt du har på gang med å spre kunnskap om hjembyens bygningskultur og historie.
Mvh Jan
Lisbeth S.

flottt serie, viirkelig et vakkert bygg som jeg har stor sansen for, liker alle varianten her, men v2 ble detaljerikt og nært, trengs å rettes opp litt.
mvh Lisbeth
Håkon Ø.

Takker for mange hyggelig kommentarer, når det gjelder perspektivet på v2 så syntes jeg det er vanskelig å rette opp, har bare ca 3m avstand så brukte vidvinkelen så langt det lot seg gjøre. Begynner jeg å dra i denne så vet jeg ikke hvordan det går, valgte å ha linjen foran trappen rett. Kan hende det lar seg gjøre men. Se bilde 4 så ser dere hvor trangt det er.
Tom-Runar J.

Flotte bilder Håkon. Virkelig stemningsgivende. Flott du har fått med den lille dragningen i jenta foran i versjon 1 som gir bevegelse i bildet. Tror de fleste prøver å ungå dette, men det er faktisk med på å gi bildet prikken iver i`en. Enig i at versjon 2 burde vært rettet og tatt litt lengre mot høyre.
Verson 1 og 4 for meg.
Carsten W.

Takk for omvisning og forklaring. Spennende å lese.
V2 tiltrekker meg mest som bilde. Til tross det har litt vidvinkelvri kommer gammle arkitektur best frem og jeg var forbaused at også i Norge fantes et "borgerlig lag" som prøvde å koperer adelsfolk med å pynte husene sine med søyler.
Walter S.

Dette var en flott serie fra din by. Sammen med forklarende tekst ble dette til stor interesse, Håkon. God skildring av god gammeldags prakt. Hele gata ser ut til å være en fotografs eldorado. Velger meg versjon 4 for flott perspektiv, lav kameravinkel og detaljer hele veien!

Mvh,
Walter
Harald G.

Herlig Håkon. Dette var en fin serie fra Drammen.
Mange små idyller der om man tar seg tid til en tur pr. fot.
Roar K.

Flotte arkitekturbilder. Litt kloning i sidene på noen ville rensa kantene litt for småting som gjør den urolige og urene. Når du først var i gang så kunne jeg tenkt meg at smijernet ute i kantene kunne fått smake klonern i samme slengen.
Vet det er pirk, men nevner det om det er av interesse.

Roar
Bjarte W.

Fin serie fra Drammen. Vanskelig å velge, men synes komp og utsnitt ble renest i v4, som også har god dybde. Interessant undertekst også.

- Bjarte
Avsluttet .

Flott serie fra Drammen, liker din tilnærming og fargene er flotte!!
Hilsen Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu