En langsom død, takketvære oss mennesker.
Premiert bilde i NNCp 2012, truet nordisk natur.
Etter min innhabile mening ett mye bedre ansikt for hva vi mennesker holder på med enn det bildet som vant. For å være helt ærlig så var alle de andre premierte bildene bedre en det som vant. Men så var det Pål Hermansen som var jurieforman og vi er ikke på samme planet når det gjelder hva som er bra. Men gratulerer til vinneren som hr vært oppe i helikopter og fotografert restene av en isbre. Jeg hadde ikke råd til å kjøpe meg helikoptertur så jeg måtte ta til takke med en liten båt.
Håper forøvrig at jeg aldri får sjansen til å ta ett lignende bilde.
Drei å filmet og ble helt satt ut da jeg så hva jeg filmet. Og i forfjamselsen glemte jeg å justere lukker og blender, så bildet er tatt på 1/50 sek med 600 mm.
Utstyr
  • Canon 5d mk2
  • Canon 600mm
  • Brennvidde600mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_580686} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Børge W.

Heldigvis er vi ikke sure for premieringen;) Men når det er sagt vil jeg si meg enig med deg vedrørende vinnerbildet i den kategorien. Tror ikke innlandsisen på Grønland er direkte truet og det representrerer vel heller ikke nordisk natur i noen særlig grad. Når det gjelder ditt bilde så sier det vel endel om hvilken grad næringskjeden i havet påvirkes av alt søppelet vi mennesker generer. Nå skal det heller ikke stikkes under en stol at fototurismen i arktisk ikke akkurat er noen fordel for den sårbare naturen der oppe, så først og fremst bør vel heller vi naturfotografer feie litt for egen dør. Marine pattedyr, fugl og isbjørn blir ikke akkurat beriket av vårt nærvær, selv om det sikkert er langtransportert forurensning som er det største problemet. Litt av dobbeltmoralen ligger vel i at vi velger å fotografere dyr og mennesker som lider fremfor å la kameraet ligge og hjelpe dem. Etter moralpreken skylder jeg deg å fremheve at bildet ditt på en utmerket måte illustrer hvordan vi mennesker gjennom vår aktivitet kan påvirke miljøet langt unna oss, og at det er bra at noen greier å illustrere dette:)
Lars Ivarson F.

uansett premiering..syns dette var eit sterkt biletete der menneskeleg påverknad kjem så altfor nær..likte vinklinga og snittet..flotters
Karina N.

Virkelig hjerteskjærende.. Stakkars, søte dyr=/ Du har virkelig fått frem smerten her. Ellers ser jeg godt dobbeltmoralen Børge presenterer.. Håper selen enten fikk hjelp eller i det minste slapp så fort som mulig..
Helge S.

Takk for kommentarene.
Børge du kan tro jeg hadde dårlig samvittighet for at jeg ikke kunne hjelpe. Bilde er tatt like utenfor Kirkenes og jeg hadde ingen våpen med,. Om jeg hadde kommet nermere med min lille båt hadde den hoppet i havet og det ønsket jeg ikke. Selv om det kunne gitt ett ennu "bedre" bilde.
Hele bilde er bare trist.
Torbjørn P.
+1
Synes dette er et svært sterkt bilde! Hjerteskjærende skrik som skyldes menneskenes forsøpling. Teknisk meget bra.

I forhold til kategorien truet natur synes jeg nok breen treffer oppgaven bedre. Bresmeltingen vitner om den tragisk globale oppvarmingen. Synes allikvel ikke det bildet var spesielt nok til å være en verdig vinner. Juryens søken etter orginalitet gikke kanskje litt langt her? Vel, nok om det. Det må alltid få være fritt opptil en jurye å være nettopp det.
Avsluttet .

Gratulerer med premieringen! Tror ikke juryen bryr seg så mye om du kjører helikopter,bil,båt,moped eller leier skjul for flere tusen kroner.Er vel bildet og motivet som teller?
Helge S.

Øyvind, det var tydeligvis det de gjorde. Ihvertfall ifølge kommentarene til juryformann Pål Hermansen, kjøpebilder var fy fy. Men han glemte miljøperspektivet i kategorien truet nordisk natur hvor vinnerbildet ble tatt fra hellikopter.
Men smaken er som baken, delt på midtden og det er jo bra.
Og jet og Hermansen sitter på hver sin rumpeball i så henseende.
Men til syvende og sist er konkuransene bare lek og moro, og vi får alle satse på å ta ennu bedre bilder i framtiden.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu